26/04/2024

Βασίλης Καραγιαννίδης: Ξεκίνησα λόγω Βασιλικού

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Χάριν του μεγάλου Πάρη Βασιλικού ξεκίνησε το Kick Boxing ο Βασίλης Καραγιαννίδης που μίλησε στο Fightsports. gr  για τον λόγο που έκανε τα πρώτα του βήματα στα οποία έπαιξε ρόλο η σχέση του πατέρα του με τον Πάρη των… άθλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Bασίλη τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ξεκινήσεις το Kick Boxing;

Ήταν παρότρυνση του πατέρα μου και λόγω της σχέσης του με τον δάσκαλο μου στην Καβάλα, Πάρη Βασιλικό, αποφάσισα να ξεκινήσω. Ήμουν και αρκετά υπερκινητικός σαν παιδί. Τώρα είμαι στον κύριο Αθανασόπουλου λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας.

Πως εξηγείς το γεγονός πως η Καβάλα βγάζει τόσους αθλητές;

Είναι σαν παράδοση οι πολεμικές τέχνες στην Καβάλα. Έχει βγάλει μεγάλους αθλητές αυτή η πόλη. Το Kick Boxing είναι κάτι φυσικό για τους ανθρώπους εκεί… Φυσικά εχει και τρομερούς δασκάλους.

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει πάνω στο ρινγκ;

Δεν θεωρώ ότι έχω αντιμετωπίσει κάποιον δύσκολο αντίπαλο στο ρινγκ… ο οποίος να είναι καλύτερος από μένα. Πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν η δική μου φυσική κατάσταση, η οποία δεν ήταν πάντα όπως έπρεπε.

Ο τελευταίος σου τραυματισμός σε έχει επηρεάσει;

Είχα τους αγώνες στο πρωτάθλημα πυγμαχία των ενόπλων δυνάμεων το 2011, όπου βρήκα τον Χαχαμίδη στον ημιτελικό. Αμέσως μετά του αγώνες ήμουν τραυματισμένος. Αυτή την στιγμή είμαι καλύτερα. Οι αγώνες μου είναι επαγγελματικοί. Δύο φορές την ημέρα κάνω προπόνηση και πρέπει να υπάρχει η ανάλογη ξεκούραση. Δυστυχώς αυτό δεν είναι εύκολο. Ούτε πολύ εφικτό, λόγω επαγγέλματος. Παρόλα αυτά πάντα θα βρω τον χρόνο να είμαι έτοιμος για έναν αγώνα.