18/04/2024

Αφιέρωμα: Οι γυναίκες promoter μαχητικών αθλημάτων

Σε ένα χώρο που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να θεωρείται ως επί το πλείστον ανδροκρατούμενος, υπάρχουν γυναίκες (εντός ή εκτός του ρίνγκ) που έχουν καταφέρει να ισάξια και καλύτερα από τους άντρες συναδέλφους τους. Από την Gina Carano και την Ronda Rousey στο μαχητικό επίπεδο, ως και την δική μας Γεωργία Μπιτάκου και την Shannon Knapp του Invicta FC στο κομμάτι του Promotion, υπάρχουν γυναίκες που εδώ και χρόνια δείχνουν τον δρόμο προς τις γυναίκες των μαχητικών αθλημάτων.

Σήμερα, βλέπουμε τις πιο γνωστές γυναίκες Promoter αυτού του χώρου.

.

Γεωργία Μπιτάκου – Promoter του No Limits 

Η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός δημιούργησε το NO LIMITS το 2006 και κατάφερε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πεδίο να συνεχίζει μέχρι σήμερα να παράγει ποιοτικά shows σε ολη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας και τις ιδιαίτερες ομορφιές κάθε πόλης που την φιλοξενούσε. Ταυτόχρονα, η διοργάνωση αποτέλεσε και αποτελεί ακόμη εφαλτήριο για πολλούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες μαχητές ενώ συνεχίζει να δίνει βάση στην τηλεοπτική παραγωγή του Show και στην εντυπωσιακή παρουσίαση.

bitakou no limits 14

Shannon Knapp – Invicta FC

Πριν ακόμη ο Dana White μυριστεί το ταλέντο των γυναικών στις ΜΜΑ, η Shannon έστησε την αποκλειστικά γυναικεία διοργάνωση Invicta FC που ακόμη και σήμερα αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο των γυναικών σε ένα χώρο που έχει μεν ανοίξει για αυτές αλλα παραμένει ιδιαίτερα ανδροκεντρικός. Στο Invicta FC πήραν τα πρώτα βήματά τους μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα σήμερα ενώ παραμένει μέχρι σήμερα μία επικερδής και σοβαρή επιχείριση που χαίρει και της εκτίμησης του UFC.

Shannon Knapp

Stefania Picceli – Yokkao Extreme 

Η όμορφη Ιταλοασιάτισσα έχει ανεβάσει το Yokkao Extreme με εξαιρετική και μεθοδική δουλειά ως μία από τις καλύτερες διοργανώσεις Muay Thai και Kickboxing στην Ευρώπη και σιγά σιγά και στον κόσμο. Ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου Ιταλικού fight shop με υποκαταστήματα σε όλη την γειτονική χώρα. Η ίδια προμοτάρει πολύ την διοργάνωση ενώ ντουμπλάρει την δουλειά της και ως συχνό μοντέλο για φωτογραφίσεις.

stefania