26/04/2024

Αυτός είναι ο αντίπαλος του Ζαμπίδη!

Το fightsports.gr παρακολούθησε τον αντίπαλο του Μιχάλη Ζαμπίδη στους «16» του K-1 World Max στη Μαδρίτη και τον… ακτινογραφεί για λογαριασμό σας! Ο Reece McAllister (36-32-3 1-1) είναι 20 ετών.  Σε θέμα τεράστιων διοργανώσεων όπως το Κ-1, ο Ζαμπίδης είναι πολλά… χιλιόμετρα μακριά του. Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή του Βρετανού σε διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, γεγονός που… καρφώνεται από τα τρελά πανηγύρια της ομάδας του μετά τη νίκη επί του Yuji Nashiro στη Μαδρίτη.
Στην  πρωτεύουσα της Ισπανίας για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο McAllister πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση κάνοντας τον Ιάπωνα… κομμάτια! Παρακάτω θα εντοπίσετε τα σημεία «κλειδί» που τονίζουμε και κάνουν τον Βρετανό να ξεχωρίζει:

ΓΟΝΑΤΑ

Ο Reece, όντας αθλητής του Muay Thai χρησιμοποιεί σε έντονο βαθμό τα γόνατα. Πετυχημένα ή μη ο Βρετανός δεν… μασάει και όποτε βρει ευκαιρία τσεκουρώνει.

ΠΟΔΙΑ

Όπως και τα γόνατα έτσι και τα λακτίσματά του είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Τον πρόσφατο αντίπαλό του, ο Reece κατάφερε να τον κερδίσει, καθώς έδωσε στους κριτές θέαμα με την χρησιμοποίηση των άκρων. Πέτυχε μάλιστα μ’ ένα εντυπωσιακό εναέριο λάκτισμα τον Ιάπωνα, βοηθώντας έτσι το κοινό να πάρει… φωτιά. Το ίδιο και τα low kicks που τα βάζει συχνά στον προγραμματισμό του.

ΧΕΡΙΑ

Στο πυγμαχικό κομμάτι ο Βρετανός χάνει. Είναι πολύ ψηλός (1.83) πράγμα που τον δυσκολεύει να… μπει στον αντίπαλό του με χέρια. Αυτό είναι και το αβαντάζ του Ζαμπίδη στο όλο θέμα. Ο Mike είναι από τους καλύτερους πυγμάχους του K-1 και με τη σωστή τακτική μπορεί να προκαλέσει φοβερές ζημίες στον Reece.