20/04/2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μιχάλης Ζαμπίδης: «Θα επιστρέψω πιο δυνατός»

Ο Εθνικός μας πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης, που προ ολίγων ημερών έδωσε μία τιτάνια μάχη επί ελληνικού εδάφους για τη σπουδαία διοργάνωση του K-1 World Max, πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και το fightsports.gr βρέθηκε στο σημείο για να σας μεταφέρει φωτογραφίες, αλλά και δηλώσεις του «Iron Mike».

Για ακόμη μία φορά πάντως, κι αυτό είναι που πρέπει να τονιστεί, ο Ζαμπίδης παρά τα τραύματά του και τα 120 ράμματα που χρειάστηκε η περιφέρεια του δεξιού του οφθαλμού απέδειξε πως και… τοίχος να πέσει πάνω του, αυτός δεν σταματάει ποτέ να μάχεται! Συγκεκριμένα, ο Mike τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να ηρεμήσει ψυχολογικά, να χαλαρώσει κι από εκεί και πέρα θα τακτοποιήσει όλα όσα χρειάζονται ώστε να επιστρέψει πιο δυνατός και να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες, τους οποίους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη στήριξή τους πριν και μετά τον αγώνα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Αρχικά, ο Μιχάλης Ζαμπίδης κλήθηκε να σχολιάσει την κατάστασή του τρεις ημέρες μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε:

«Όντως, πέρασαν τρεις δύσκολες ημέρες κατά τις οποίες επουλώνονται τα ψυχοσωματικά μου τραύματα. Ήθελα να συνεχίσω τον αγώνα με τον Groenhart, αλλά δυστυχώς ο διαιτητής και το ιατρικό επιτελείο δε το επέτρεψαν, καθώς η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη. Λειτουργικά είμαι πάρα πολύ καλά… Θέλουμε να δούμε τις επόμενες μέρες πώς θα κυλήσει το όλο πράγμα, ώστε να γνωρίζω 100% πότε θα είμαι σε θέση να επανέρθω…»

Στη συνέχεια, ζητήσαμε από τον “Iron Mike” να μας πει για τη διοργάνωση, ξεκινώντας από το πρώτο παιχνίδι με τον Βρετανό, Reece McAllister:

«Στο πρώτο παιχνίδι με τον Reece και μάλιστα στον πρώτο γύρο δέχθηκα ένα χτύπημα στο χέρι το οποίο στη συνέχεια αποδείχθηκε σοβαρό. Μετά τη λήξη του αγώνα διαπιστώσαμε με την ομάδα μου πως το χέρι είχε πρηστεί και με τα δυσκολίας μπορέσαμε να φορέσουμε το γάντι. Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα να μην ανέβω στο ρινγκ με τον Murthel. Εκείνη, τη στιγμή φώναζα πολύ δυνατά για να ανεβάσω την αδρεναλίνη μου…»

Γενικά για το παιχνίδι με τον Ολλανδό, ο Ζαμπίδης τόνισε:

«Ο πρώτος γύρος ήταν καθαρά ένας ψυχολογικός πόλεμος. Ο αντίπαλος έκανε μία καλή επίθεση και δέχθηκα το συγκεκριμένο χτύπημα. Τώρα, που το μυαλό είναι πιο καθαρό θα κάτσω να σκεφτώ και να δω το παιχνίδι σε μία προσπάθεια να αντιληφθώ τι ακριβώς έγινε, καθώς έτσι θα διορθώσουμε τυχόν λάθη… Πάντως, δεν ένιωσα πως ο αντίπαλος είναι πανίσχυρος. Μπράβο του φυσικά που κατάφερε να βγει άφθαρτος από τρία δυνατά παιχνίδι και να πάρει άξια τον τίτλο».

Για τη συνέχιση της πλούσιας καριέρας του ο “Iron Mike” ήταν ξεκάθαρος και απάντησε έτσι όπως ήθελαν όλοι όσοι τον αγαπούν και τον στηρίζουν:

«Η ήττα είναι ήττα, όπως και να το κάνουμε… Συγκεντρώνομαι ψυχολογικά από εδώ και πέρα και συνεχίζω. Όταν χτυπηθείς σ’ένα παιχνίδι δεν τα παρατάς, αυτοσυγκεντρώνεσαι, επανασυντάσεσαι και ρίχνεσαι εκ νέου στη μάχη με περισσότερο πείσμα και εμπειρία. Άλλωστε, χάσαμε τη μάχη κι όχι τον πόλεμο… Θεωρώ πως βγήκα με αξιοπρέπεια από το ρινγκ και έχω μάθει από τις ήττες, που ευτυχώς είναι λίγες, να επιστρέφω πιο δυνατός και αυτό θα κάνω…»

Για το αν σκέφτεται να κάνει οικογένεια και το πώς θα περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων o Μιχάλης πάντα χαμογελαστός τόνισε:

«Η οικογένεια είναι ένα άλλο ρινγκ. Αυτή τη στιγμή έχω να κλείσω κάποια άλλα κεφάλαια για να επιστρέψω δυνατότερος. Όσον αφορά τα Χριστούγεννα θα κοιτάξω τις πρώτες μέρες για να γίνω ουδέτερος συναισθηματικά να δω την επιστροφή μου κι από εκεί και πέρα να με… πετάξουν σε ένα τζάκι δίπλα για να ηρεμήσω», είπε ο Μιχάλης Ζαμπίδης χαριτολογώντας, να κλείσει τη συνέντευξη του ως εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που στήριξαν εμένα και τη διοργάνωση. Επίσης, ένα ευχαριστώ σε όλα τα Μέσα που βρέθηκαν κοντά μας από την πρώτη στιγμή. Να έχετε όλοι καλές γιορτές και ευτυχία…»

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Μιχάλη Ζαμπίδη, μίλησε και ο προσωπικός του ιατρός Δρ. Ακύλας Αναγωνστίδης:

«Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Μιχάλης δέχθηκε ένα βαθύ χτύπημα στο δεξί φρύδι του οφθαλμού. Η αιμορραγία δυστυχώς δεν μας επέτρεψε να συνεχίσουμε τον αγώνα, παρά το γεγονός πως ο κ. Ζαμπίδης ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο αυτό… Κάναμε συνολικά 120 ράμματα και με τη βοήθεια του εκλεκτού συναδέλφου Άρη Στεροδήμα επιδιορθώσαμε και το αισθητικό κομμάτι με τη μέθοδο της πλαστικής. Ο Μιχάλης χαίρει άκρας υγείας και σύντομα θα τον θαυμάσουμε να αγωνίζεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα»…