18/04/2024

Αντώνης Τζώρος: «Στροφή 180 μοιρών και μάχες!»

Ο συγκεκριμένος αθλητής σε περίπτωση που λάμβανε τις σωστές ευκαιρίες την κατάλληλη στιγμή, ίσως θα μπορούσε να… χτίσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του και να αποτελέσει τη συνέχεια του Πάρη Βασιλικού στα μεγάλα σαλόνια του kickboxing και τα βαρέα κιλά. Κι όμως, μέσα από αντίξοες συνθήκες ο Αντώνης Τζώρος μπόρεσε να βγει δυνατότερος των αναμενόμενων και να γίνει ο καλύτερος fighter της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή, στη μεγάλη κατηγορία.

Πιο έμπειρος και συγκεντρωμένος στους στόχους τους ο Τζώρος μιλάει αποκλειστικά στο fightsports.gr, τονίζοντας πτυχές του χαρακτήρα του που μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο άνθρωπος για τον οποίο οι «ειδικοί» λένε πως το κροσέ του αποτελεί την επιτομή του… κεραυνού εξομολογείται για τη στροφή… 180ο μοιρών που κάνει στη ζωή του, πλέον, και για τους τρόπους με τους οποίους θα αφιερωθεί αποκλειστικά και μόνο στη μεγαλύτερή του αγάπη, το kickbox! Επίσης, ο Αντώνης μέσω της πολυετούς καριέρας του και από τις εμπειρίες που έχει κερδίσει αγωνιζόμενους στο Showtime και όχι μόνο συμβουλεύει όλους τους νέους αθλητές, ενώ δεν παραλείπει να τοποθετηθεί τόσο για τον αγώνα του με τον Γιάννη Στοφορίδη όσο και για τους μελλοντικούς του στόχους!

Απολαύστε τον Αντώνη Τζώρο σε μία συνέντευξη… ιστορία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι:

Αντώνη, καλησπέρα και καλή χρονιά. Σε ευχαριστούμε ιδιαιτέρως που μας τιμάς με την παρουσία σου εδώ στο fightsports.gr και χωρίς να… χρονοτριβούμε πάμε να μιλήσουμε για το πρόσφατο παιχνίδι σου στο No Limits 20 με τον Γιάννη Στοφορίδη, εκεί όπου επήλθε μία αναπάντεχη ήττα:
Ναι, αναπάντεχη θα την χαρακτήριζα κι εγώ, καθώς το αποτέλεσμα έδειξε ότι… χάρισαν έναν δικό μου αγώνα, χωρίς να έχω υπολογίσει σωστά τον αντίπαλό μου. Θεώρησα πως το παιχνίδι ήταν εύκολο και δεν το χειρίστηκα όπως έπρεπε. Στόχος μου, όσον αφορά αυτή τη μάχη είναι να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με τον μικρό και να ξεκαθαρίσουν όλα, έτσι θα πάρει και ο μικρός τον σεβασμό που του πρέπει. Πάντως, είναι πολλά υποσχόμενος αθλητής με έναν εξαιρετικό δάσκαλο στο πλάι του, όπως ο Παναγιώτης Καρανικολής και μακάρι να πάει καλά…
Σε μία πρόσφατη επίσκεψή μας στο Golden Corner (Νίκος Γιδάκος) σε είδαμε να προπονείσαι σε έντονο ρυθμό. Υπάρχει κάποιο πλάνο αγώνων και μέσα σε αυτούς είναι και το ΜΜΑ;
Έχουμε ως στόχο κάποια παιχνίδια μέσα στο επόμενο διάστημα… Είτε είναι Kickbox είτε ΜΜΑ εγώ είμαι ανοιχτός στις προκλήσεις το γνωρίζετε αυτό. Μου αρέσει το ΜΜΑ είναι η αλήθεια και θέλω να το δοκιμάσω. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και με το πλάνο της κ. Μπιτάκου κι επιτέλους όλοι οι αθλητές να μπορέσουμε να πάμε στο εξωτερικό για να δείξουμε τι αξίζουμε!
Τι μας λείπει Αντώνη και την ίδια στιγμή που… ταλέντο υπάρχει οι αθλητές μας μένουν πίσω ως προς τα μεγάλα event. Εσύ που έχεις συμμετοχές σε μεγάλα τουρνουά της Αυστραλίας και φυσικά στο Showtime κάτι παραπάνω θα ξέρεις…
Όντως, έχω παίξει με τους καλύτερους στον κόσμο… Χρειάζεται ιδιαίτερα σκληρή προπόνηση, συνεχόμενα σπάρινγκ, χορηγοί και φυσικά αγώνες. Αν αναγκάζεσαι να κάνεις παράλληλα με όλα αυτά κι άλλες δουλειές για να ζήσεις, τότε πώς να επικεντρωθείς στο στόχο σου; Απλά, δεν το κάνεις σωστά…
Η αλήθειά είναι πως ο χώρος μας είναι διάχυτος από σκληρά παιδιά, πιο δυνατά από την Ολλανδία ας πούμε που την γνωρίζω αρκετά καλά. Όμως, σε σύγκριση με αυτούς που είναι οι καλύτεροι, πια, δεν μπορούμε να μαζέψουμε κόσμο. Κι όταν λέω κόσμο εννοώ αθλητές από όλο τον πλανήτη να προπονούνται μέσα στα γυμναστήρια μας. Σε μία ολλανδική σχολή δεν ξέρεις πού να πρωτοπατήσεις!
Η δική σου σχέση με τις πολεμικές τέχνες πότε ξεκίνησε;
Ξεκίνησα στα 14 από την Κόρινθο… Αργότερα, είχα την τιμή και την ευκαιρία να δουλέψω πέντε ολόκληρα χρόνια μαζί με τον δάσκαλο των δασκάλων Γιώργο Μάλλιο. Πήγαμε μαζί Αυστραλία και κερδίσαμε παραστάσεις… Εν συνεχεία ήμουν δίπλα στον Γιάννη Ευγενικό ο οποίος επίσης με βοήθησε τα μέγιστα.
Σε περίπτωση που ένας πιτσιρικάς ερχόταν αυτή τη στιγμή και ζητούσε τη συμβουλή σου για το πώς να πετύχει τι θα του έλεγες;
Η πρώτη και η τελευταία μου συμβουλή θα ήταν να φύγει… χθες από την Ελλάδα. Δυστυχώς, εδώ δεν βοηθάμε ο ένας τον άλλο και μένουμε πίσω. Όχι μόνο στις πολεμικές τέχνες, αλλά και γενικά. Φαίνεται αυτό άλλωστε από τον τρόπο ζωής μας που έχει αλλάξει δραματικά!
Αντώνη εσύ που και παραστάσεις πήρες από το εξωτερικό και προπονήθηκες κοντά στους κορυφαίους είχε… στρωμένα παιδικά χρόνια;
Όχι, καμία σχέση… Πάντα, ήμουν μόνος! Δούλευα από μικρός, πήγαινα σχολείο και προπόνηση, όλα μαζί… Κρίμα, όμως, διότι αυτά που έχω πετύχει δεν έχουν αναγνωριστεί απόλυτα. Ξέρω, πως έχω κάνει λάθη στη ζωή μου κι αυτό μου στοίχισε… Έχω ένα κακό, που δίνω τα πάντα σε όλους όσους θεωρώ δικούς μου ανθρώπους κι πολλές φορές αυτό γυρίζει μπούμερανγκ. Θα άλλαζα πολλά από το παρελθόν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο… Πάντως, έχω στόχο για το 2013 και αυτός είναι στροφή 180ο μοιρών σε όλους τους τομείς με προπόνηση και μυαλό συγκεντρωμένο.
Μια και είπες για λάθη, αυτό που έγινε στο τέλος του αγώνας σου με τον Στοφορίδη το θεωρείς λάθος;
Φυσικά, ήταν της στιγμής και το μετάνιωσα που τον χτύπησα! Κυρίως όμως στεναχωριέμαι που… μανουριάσαμε με τον Καρανικολή. Γνωριζόμαστε και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο με τον συγκεκριμένο, καθώς τον σέβομαι και σαν αθλητή και σαν άνθρωπο. Ο αντίπαλος μου είναι μικρός σε ηλικία και λογικό είναι να χαρεί περισσότερο από όσο πρέπει. Τέλος πάντων, εγώ το μετάνιωσα να δείξει κι εκείνος περισσότερο σεβασμό και να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας πάνω στο ρινγκ, αφού έτσι πρέπει να γίνεται.
Εκτός ρινγκ πώς αντιμετωπίζεις τις δύσκολες καταστάσεις;
Όσο μπορώ θέλω να είμαι ήρεμος… Έχω κάνει τα λάθη μου και δεν θέλω να τα επαναλάβω ποτέ ξανά. Θεωρώ, ειδικά μετά το τελευταίο παιχνίδι έχω κάνει μεγάλη αλλαγή και σέβομαι τους πάντες.
Ποιος αθλητές ξεχωρίζεις;
Μου αρέσει ιδιαίτερα ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Νίκος Σοκόλης, ο Σταμάτης Μπιτάκος που είναι ψυχάρα και από τα νέα παιδιά ο Κακούμπαβας με τον Παπαδημητρίου. Είναι δύο δυνατά παλικάρια που με τις σωστές κινήσεις θα φτάσουν ψηλά. Κι από το χώρο του μποξ δύο άνθρωποι έχουν εκλεκτή θέση στην καρδιά μου και είναι ο Τάσος Μπερδέσης με τον Δημήτρη Ξερικό! Από το εξωτερικό λατρεύω τον Badr Hari που είναι ένα πραγματικό… τέρας ψυχής.
Από προπονητές Αντώνη ποιους θεωρείς αξιόλογους;
Τον Γιώργο Μάλλιο εννοείται που είναι ο πρεσβύτερος του χώρου κι έχει βγάλει σπουδαίους αθλητές. Από εκεί πέρα, φυσικά, τον Νίκο Γιδάκο από το Golden Corner ο οποίος είναι νεαρός, έμπειρος από αγώνες και έχει τρομερή διάθεση για δουλειά και μπράβο του. Εξίσου ψηλά για μένα βρίσκονται οι κ.κ. Γκίτσας-Σασαρίδης. Να μην ξεχάσω και τη μεγάλη μου αδυναμία τον Γιάννη Κακαράκη!
Θα ήθελες κάποια στιγμή να μπεις κι εσύ στο κλαμπ των προπονητών;
Βέβαια, κάποια στιγμή να το κάνουμε κι αυτό το βήμα γιατί όχι! Είμαι 28 ακόμη βέβαια και θεωρώ πως έχω να δώσω πράγματα. Αν διώξουμε από το μυαλό μας τα λάθη όλα θα γίνουν σωστά… Οι πράξεις, οι λανθασμένες λειτουργούν ως δυσφήμηση, φταίνε όμως και τα ΜΜΕ που τις χειρίζονται εντελώς λάθος. Ποτέ, κανείς δεν βγήκε να γράψει για αγώνες που μου στέρησαν τη χαρά της νίκης, όμως μόνο για τα άσχημα… Έχω την πικρία μου είναι η αλήθεια!
Είχες σκεφτεί να τα παρατήσεις ποτέ;
Ναι, πολύ έντονα κιόλας… Ευτυχώς που μπροστά μου βρέθηκε ο Γιώργος Βεντούρας και η GFC, δίνοντάς μου όρεξη και διάθεση. Ας πούμε μετά το ShowTime που δεν πήγα τόσο καλά όσο ήθελε είπα να το… κόψω εντελώς. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το θεώρησα πισωγύρισμα, αλλά τελικά παρέμεινα στο χώρο και είμαι αποφασισμένος. Θα ήθελα, μάλιστα σε αυτό το σημείο να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου που είναι ο Δημήτριος Μπιλίτσιος με την LR, την QNT, τη SIRINA, το Physiotherapy και τα Kings Café.
Αν και νωρίς έχεις σκεφτεί ποτέ πιο θα ήταν το ιδανικό τέλος της πολυετούς καριέρας;
Ένας αγώνας με τον Badr Hari και τίποτα παραπάνω…
Αντώνη, και για το κλείσιμο, αφού σε ευχαριστήσουμε εκ νέου θα θέλαμε να δώσεις τη δική σου ευχή σου στο Fightsports.gr
Το πάτε καλά με την ποιότητα και τη διαφορετικότητά σας. Εύχομαι να μαζέψετε στο Fightsports.gr όλο τον κόσμο και να γίνετε το πρώτο πόρταλ!