19/03/2024

Αντώνης Αρμενατζόγλου: Όταν παίζω στο εξωτερικό δεν παίζω μόνο για μένα αλλά για όλη την Ελλάδα

Άλλη μία σπουδαία νίκη πέτυχε ο Αντώνης Αρμενατζόγλου πριν από λίγες μέρες κατακτώντας τον τίτλο WKU στην Ιταλία απέναντι στον Alex Negrea.


Στον απόηχο αυτής της νίκης το Fightsports.gr επικοινώνησε με τον αθλητή του Fight Club Galatsi για τις εμπειρίες του στο τελευταίο ματς, την προετοιμασία που έκανε και τους επόμενους στόχους του. Αναλυτικά:

Αντώνη ζεις πραγματικά ένα όνειρο τους τελευταίους έξι μήνες με δύο νίκες διαδοχικές και μάλιστα εκτός έδρας. Είναι κάτι το οποίο περίμενες και προετοιμαζόσουν καιρό για να πετύχεις;

«Eίναι πολύ όμορφες αυτές οι στιγμές που μου έχουν χαρίσει οι δύο τελευταίοι μου αγώνες, ειδικότερα ο αγώνας στην Ιταλία, όπου κατέκτησα τον πρώτο μου επαγγελματικό τίτλο. Ο τίτλος αυτός πιστεύω ότι ήταν η αρχή. Δεν επαναπαύομαι σε αυτό, γιατί πιστεύω ότι έχω τις ικανότητες και την θέληση να φτάσω ψηλότερα. Από 13 ετών που ξεκίνησα το kickboxing μέχρι και σήμερα προετοιμαζόμουν για τέτοια παιχνίδια». 

Ο στόχος σου είναι να επικεντρωθείς σε αγώνες εκτός συνόρων ή είσαι ανοιχτός και για εγχώρια ντέρμπι;

«Στόχος μου είναι να παίζω και να πρωταγωνιστώ στις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως. Είμαι ανοιχτός και σε ευκαιρίες εντός συνόρων εφόσον προκύψει μία ενδιαφέρουσα πρόταση». 

Ανήκεις σε μία ομάδα που έχει πολύ καλό υλικό άρα και καλούς sparring partners όπως ο Μανώλας, ο Γκίκας, ο Κελέκης ή ο Πασάι. Αυτό σε βοηθάει στην προετοιμασία σου για αγώνες σε υψηλό επίπεδο;

«Μία από τις σωστές επιλογές που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι ότι διάλεξα για προπονητή τον κ. Θεοφάνους με τον οποίο έχουμε άψογη συνεργασία. Είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και έχει φτιάξει και προπονήσει μεγάλους αθλητές. Μέρα με την μέρα με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος. 

Έχω τεράστια βοήθεια και από την ομάδα μου Fight Club Galatsi, αφού διαθέτει μεγάλα ονόματα του kickboxing όπου αυτούς που ανέφερες αλλά και άλλους που βρίσκονται εκεί. Θέλω να ευχαριστήσω και τον άνθρωπο έκλεισε αυτούς τους τελευταίους μεγάλους αγώνες μου, τον κ. Στέλιο Πολίτη».

Θέλω να στείλεις ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες γιατί σε είδα στην φωτογραφία που έχεις την ελληνική σημαία στο τέλος του αγώνα συγκινημένο. Τι να περιμένουν οι Έλληνες από σένα από εδώ και πέρα;

«Όταν αγωνίζομαι στο εξωτερικό νιώθω ότι δεν αγωνίζομαι μόνο για μένα αλλά και για την Ελλάδα. Είναι τιμητικό για μένα. Τα συναισθήματα μου καθώς ακούγεται ο Εθνικός μας ύμνος πριν τα παιχνίδια, είναι απερίγραπτα. Ακόμα πιο απερίγραπτη είναι η στιγμή που ανακοινώνεται η νίκη μου και έχω την δυνατότητα να σηκώσω την σημαία ψηλά, σε μία δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες. Πιστεύω πως ακόμα και οι Ιταλοί μας συμπάθησαν έστω κι αν δεν χειροκρότησαν. Το έβλεπα από την γλώσσα του σώματος τους».