19/04/2024

Ανακοίνωση για την πορεία της Ζαρμακούπη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της WAKO

Προ ημερών σας είχαμε ενημερώσει για την πολύ καλή πορεία της Σεμέλης Ζαρμακούπη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της WAKO. Σήμερα η ομάδα της Α.Σ Ευρυτανίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την διάκριση της. 


«Η Σεμέλη κατάφερε άλλη μια φορά να διακριθεί στην μεγαλύτερη διοργάνωση του Kick Boxing στον κόσμο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior που έγινε στο Jesolo της Ιταλίας στις 15-23 Σεπτεμβρίου 2018. Αυτό το Παγκόσμιο ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση στο Κ.Β. που έχει γίνει μέχρι σήμερα αφού συμμετείχαν 1750 αθλητές από 60 κράτη.

Η Σεμέλη αγωνίστηκε και στα δυο στυλ του ταταμι στο Kick Light και στο Light Contact μάλιστα στο Light Contact αφού νίκησε στο πρώτο αγώνα απέναντι στην Ιταλίδα πρωταθλήτρια την επόμενη ημέρα δεν συνέχισε να αγωνίζεται σε αυτό το στυλ γιατί είχε ένα μικρό τραυματισμό και δεν ήθελε να επιβαρυνθεί  και αποφάσισε μαζί με τους προπονητές της να συνεχίσει στο άλλο στυλ του Kick Light.

Στη συνέχεια νίκησε την Ουγγαρέζα και την Ισπανίδα πρωταθλήτρια και έχασε στον τελικό από την Βουλγάρα πρωταθλήτρια κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα -50 κιλά στο Kick Light, με αυτή της την διάκριση κατοχύρωσε την μοριοδοτηση που τις δίνει το προνόμιο να εισαχθεί στα ΑΕΙ της χώρας χωρίς εξετάσεις.

Στην ομάδα του Α.Σ.Ευρυτανίας συμμετείχαν και η Βιγλη Λαμπριαννα που νίκησε την Ιταλίδα Πρωταθλήτρια και μπήκε στην οκτάδα κατοχυρώνοντας και αυτή το 30% για την εισαγωγή της στα ΑΕΙ και η Σταικουρα Ειρήνη που νίκησε σε δυο αγώνες την Ιταλίδα και την Ινδή πρωταθλήτρια κατοχυρώνοντας και αυτή το 30% στα ΑΕΙ.

Δεν κατάφεραν να προκριθούν ο Ντριβας Θανάσης απέναντι στον Άγγλο πρωταθλητή τον καλύτερο της κατηγορίας όπως και η Δροσίνη Αλεξάνδρα με την Αρωνιαδα Κων/να που δεν κατάφεραν να περάσουν τον πρώτο αγώνα και έμειναν εκτός οκτάδας.

Τους αθλητές συνόδευσαν και κοουτσάρισαν οι προπονητές της Εθνικής Ομάδας Ζαρμακουπης Σταύρος και Νίκος».