23/04/2024

Αναγνώριση του Kickboxing από την Ολυμπιακή επιτροπή

Ένα σημαντικό γεγονός για το παγκόσμιο Kickboxing είναι η προσωρινή αναγνώριση(τριετία) του στυλ από την Ολυμπιακή επιτροπή.


Η WAKO είναι η μοναδική ομοσπονδία που αναγνωρίζεται από την ΔΟΕ και έτσι το kickboxing έχει την ευκαιρία να συμπεριληφθεί στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς αγώνες. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΚ Μιχάλη Τριανταφύλλου.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους αυτούς που μοιράζονται τη χαρά μας για το άθλημα που τόσο αγαπάμε. Επίσης, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλα τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (WAKO) που με τη συστηματική και προσωπική τους προσπάθεια κατάφεραν την πραγματοποίηση του ονείρου μας.

Ευχαριστώ και αυτούς και εσάς για το ότι είμαστε όλοι μέλη μιας μεγάλης και όμορφης οικογένειας.  Η ευθύνη για όλους είναι μεγάλη, η πραγματική και πολύ δύσκολη δουλειά ξεκινάει τώρα, όμως η αγάπη μας για το άθλημα και η θέλησή μας θα φέρουν σίγουρα το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να έχει πάντα το άθλημα του Kickboxing, τη θέση που του αρμόζει ανάμεσα σε όλα τα άλλα αθλήματα. 

Ευχαριστώντας ξανά τη διοίκηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το επίτευγμα αυτό και για τον τρόπο που έχουν βοηθήσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Kickboxing να εκφράσω την αμέριστη μου χαρά και υπερηφάνεια για το ότι είμαι ένα μέλος σε όλο αυτό το θαυμάσιο κόσμο του Kickboxing».

Διαβάστε την συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Kickboxing (WAKO)