26/04/2024

Αθηνά Ευμορφιάδη: Η Suter είναι απρόβλεπτη και επιθετική αλλά θα κάνω το παιχνίδι μου

Μία νέα σημαντική ευκαιρία για την καριέρα της έχει η Αθηνά Ευμορφιάδη προσεχώς, καθώς θα υποδεχτεί στο Gods of War την Valentina Suter για τον τίτλο WKU.


Η Ευμορφιάδη προέρχεται από αποχή ενός χρόνου λόγω τραυματισμού και η επάνοδος της έγινε με κόπο και προσπάθεια. Ο αγώνας της 24ης Μαρτίου σηματοδοτεί μία νέα αρχή για εκείνη καθώς αναμένεται να έχει μία δυνατή σεζόν. Σχετικά με τον τραυματισμό της δήλωσε στο Fightsports.gr.

«Δυστυχώς έχω ζήσει ξανά αυτό το συναίσθημα του τραυματισμού και μπορούσα να το διαχειριστώ λίγο πιο εύκολα. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν κάτι πολύ σοβαρό σε σημείο να νιώθω αναπηρία, σε μεγάλο βαθμό.

Δεν μπορούσα να αποδεχτώ όλο αυτό που μου συνέβαινε. Πάντα ήμουν με ένα γιατί, γιατί σε μένα; Δεν μπορούσα να αποδεχτώ εύκολα τον χρόνο που έπρεπε να μείνω εκτός αγωνιστικής περιόδου.

Με τον καιρό το έπαιρνα απόφαση ότι θα χρειαστεί όλος αυτός ο χρόνος για να γίνει καλά το χέρι μου και προσπαθούσα να βρω λύσεις ώστε να κάνω την προπόνηση μου χωρίς να επιβαρύνω τον εαυτό μου.

Αυτό που νιώθω είναι μία τεράστια ικανοποίηση και μία τεράστια δύναμη μέσα μου, που δεν με άφησε λεπτό να μη προσπαθώ να δουλεύω, ακόμα και με ένα χέρι εγώ ήμουν εκεί και επειδή ήμουν εκεί, ξεπέρασα τα όρια μου και τον τραυματισμό μου», ήταν τα πρώτα λόγια της Ευμορφιάδη για τον τραυματισμό που αποκόμισε από το Bellator κόντρα στην Jorina Baars.

Όσον αφορά τον ερχόμενο αγώνα της και την τωρινή κατάσταση, η αθλήτρια του Legacy Fight Club είναι σίγουρη πως θα εμφανιστεί καλύτερη από ποτέ.

«Για τον αγώνα μου το μοναδικό άγχος είναι να δώσω μια τρομερή εμφάνιση εκείνη την βραδιά. Μόνο αυτό σκέφτομαι πως θέλω να ανέβω πάνω στο ρινγκ και να δείξω τη δουλειά που έχω ρίξει όλο αυτό τον καιρό, με πολύ κούραση, με πολύ πόνο, με πολύ πεινά, είναι όλα μαζί…

Απαιτώ από εμένα μια δυνατή εμφάνιση. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε τρομερή κατάσταση και από δύναμη και φυσική κατάσταση. Πιστεύω ότι είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου. Είμαι 10 level πιο πάνω από το παιχνίδι μου απέναντι στην Baars».

Τα όνειρα της Ευμορφιάδη για την καριέρα της δεν σταματούν στο επόμενο παιχνίδι, αντιθέτως είναι η απαρχή της αντεπίθεσης της.

«Στο επίπεδο που βρίσκομαι αυτή στιγμή επιδιώκω μόνο μεγάλα παιχνίδια. Αυτός είναι ο στόχος ο δικός μου και της ομάδας μου.

Νιώθω σαν να μην έχω άλλο χρόνο να ξοδέψω για τίποτα και για κανέναν και αυτός είναι ένας λόγος που με σπρώχνει να διεκδικώ το καλύτερο για μένα».

Τέλος όσον αφορά τον στόχο της Ευμορφιάδη στο αγωνιστικό κομμάτι, θα επιδιώξει να δώσει καλό θέαμα και να βγάλει τις πτυχές της τεχνικής της κατάρτισης.

«Δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολύ δύσκολο σε αυτά τα κιλά να βρεθεί αντίπαλος ακόμα και στο εξωτερικό. Δυσκολευόμαστε να βρούμε αντίπαλο σε αυτά τα κιλά παρόλα αυτά ο μάνατζερ μου Στέλιος Πολίτης, κάνει ό,τι καλύτερο για να βρίσκει αντιπάλους σε καλό επίπεδο και σε αυτά τα κιλά.

Η Suter είναι καλή περίπτωση και απ’ ό,τι φαίνεται ο αγώνας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι δύσκολη περίπτωση, δεν έχει τακτική και τεχνική στο παιχνίδι της, είναι εντελώς απρόβλεπτη και δεν σταματάει ποτέ να είναι επιθετική.

Δεν ξέρω εάν αυτή έχει αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της βλέποντας με . Εγώ το μόνο πράγμα που έχω να προσέξω είναι να μην παρασυρθώ και να παίξω όμορφα και τεχνικά όπως εγώ ξέρω».