20/04/2024

Αθηνά Ευμορφιάδη: Έτοιμη σωματικά και ψυχολογικά για το Gods of War

H επιστροφή της Αθηνάς Ευμορφιάδη στους αγώνες kickboxing και δη σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση όπως το Gods of War, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού που θα βρεθεί στο κλειστό του ΔΑΪΣ στις 5 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της. 


Η υψηλόσωμη αθλήτρια προπονείται εδώ και μερικούς μήνες στο Legacy Fight Club και απέναντι της θα βρει την Ελεονόρα Φιλίππου από την Κύπρο που έχει thai στυλ, με τους Κύπριους να φημίζονται για τις ικανότητες τους στο συγκεκριμένο μαχητικό σπορ, παρά ταύτα οι κανόνες θα είναι Κ-1.

Η Ευμορφιάδη όμως σήμερα δηλώνει σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμη να ξεσηκώσει το μαχητικό κοινό της Αρένας του Θεού.Αναλυτικά:

Aθηνά επιστρέφεις μετά από μεγάλη αγωνιστική αποχή σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Πως νιώθεις αγωνιστικά και πόσο δύσκολο ήταν να μπεις ξανά σε αγωνιστικό ρυθμό;

«Είμαι πιο καλά από ποτέ. Δεν περίμενα πως μέσα σε  επτά μήνες θα είχα επανέλθει σε τόσο καλό αγωνιστικό επίπεδο είμαι στα καλύτερα μου. Πίστευα πως θα ήταν δύσκολο μετά από  δύο χρονια να επανέλθω σε τόσο καλό επίπεδο.

Έχω δουλέψει πάρα πολύ όλο αυτό τον καιρό δεν με έχω ξαναδεί τόσο αποφασισμένη και τόσο δυνατή και ψυχολογικά και αγωνιστικά.Ας πούμε πως ήρθε κάποιος και μου πάτησε το πράσινο κουμπάκι και μου θύμισε ποια είμαι τι μπορώ να κάνω.

Θα παίξω σε μια από της καλύτερες διοργανώσεις και για εμένα αυτό είναι πρόκληση και αυτό δείχνει πως υπάρχουν άτομα όπως ο κύριος Στέλιος πολίτης που δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Να πω πως είμαστε έτοιμοι για το Κ1 τον Δεκέμβριο στην Ιταλία».

Αυτό το παιχνίδι είναι για σένα η αρχή της επιστροφής σου ή σκέφτεται να παίξεις μερικούς αγώνες ακόμα και να σταματήσεις;

«Αυτό το παιχνίδι είναι η επιστροφή μου. Ήδη άνοιξα την επιστροφή μου με αγώνα πυγμαχίας και κέρδισα το πρώτο μου αγώνα από μια αθλήτρια 3 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος με 30 αγώνες πυχμαχίας. Αυτό δείχνει πόσες δυνατότητες έχω».

Τι γνωρίζεις για την αντίπαλο σου και που θα επιδιώξεις να “χτυπήσεις” για να καθαρίσεις το ματς;

«Για την αντίπαλο μου δεν γνωρίζω πολλά δεν την ξέρω σχεδόν καθόλου το μόνο που ξέρω είναι ότι παίζει muay thai και με ενημέρωσαν ότι βγήκε τρίτη σε ένα παγκόσμιο τουρνουά στην Γαλλία. Έχω δει και  έναν αγώνα της. Δεν θέλω να λέω πολλά, έχω εμπιστοσύνη στα χέρια μου θέλω πολύ να πετύχω το κατάλληλο χτύπημα».

Υπάρχει κάποια άλλη αθλήτρια στην κατηγορία σου που ξεχωρίζεις στην Ελλάδα και θα ήθελες να παίξεις κάποια στιγμή μαζί της;

«Εγώ αυτή την στιγμή παίζω στα 66 κιλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια σε αυτή την κατηγορία. Η ομάδα μου έκανε κάποιες προτάσεις σε κάποιες αθλήτριες αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση. Είμαι εδώ να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε πρόταση είναι ενδιαφέρουσα. Δεν ξεχωρίζω κάποια. Το επίπεδο είναι καλό. Στις μικρές κατηγορίες που δεν μπορώ να παίξω βλέπω πως γενικότερα υπάρχουν πολλές αθλήτριες οπότε κάτι μπορεί να βρεθεί».