25/04/2024

Έφη Κυριάκου: Οι πολεμικές τέχνες με έκαναν να πιστέψω στις δυνάμεις μου

Το Fightsports.gr σε συνέχεια των καλοκαιρινών συνεντεύξεων φέρνει στις οθόνες σας την δροσερή και σέξι Έφη Κυριάκου.

Την νικήτρια των Playmate του 2009 εντοπίσαμε στο Kritikos Camp, σε μία από τις πιο σκληρές σχολές της Ελλάδα, όμως η Έφη πέρα από το παρουσιαστικό της δείχνει μία γυναίκα δυναμική που μπορεί να συνδυάσει το επάγγελμα της, με τις πολεμικές τέχνες.

O λόγος που μας ώθησε να την πλησιάσουμε ήταν τα λόγια της σ’ ένα status στο Facebook, που αφορούσε την προπόνηση της με τον Νίκο Κρητικό. «Excited! Fight passion, never dies» , είναι μία φράση που την χαρακτηρίζει και το διαπιστώσαμε και μόνοι μας.

Η ίδια μας μίλησε για το πώς μπήκε στο «κόλπο» των μαχητικών αθλημάτων, τι κέρδισε από αυτό, ενώ τόνισε πως όταν χρειάστηκε να αμυνθεί τα πήγε περίφημα!

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Έφη είδαμε ότι κάνεις προπόνηση στο Kritikos Camp σε μία σκληρή σχολή παραδοσιακή στο Muay Thai. Πως αποφάσισες να ξεκινήσεις την ενασχόληση σου με τα μαχητικά αθλήματα;

«Ξεκίνησα στο Kritikos Camp, για τον λόγο που ανέφερες, διότι έχει παράδοση , σεβασμό και αγάπη η συγκεκριμένη σχολή . Όταν επέστρεψα από Ρωσία,  ξεκίνησα να ασχολούμαι με το άθλημα, λόγω της γνωριμίας μου με τον πρόεδρο Kick boxing  – Muay Thai της Γεωργίας, τον Gotcha Javakhia .

Έναν άνθρωπο με πραγματική αγάπη γι αυτό το άθλημα, σκληρό στο τρόπο διδασκαλίας και συγχρόνως τόσο γλυκό στον τρόπο που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και τα οδηγεί στο δρόμο του αθλητισμού, με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται»

Είσαι μία γυναίκα που πρέπει να προσέχεις την εμφάνιση σου λόγω επαγγέλματος. Πως μπορεί κάποια να συνδυάσει το μόντελινγκ με τόσο σκληρά αθλήματα;

 «Ο συνδυασμός είναι απλός. Το συγκεκριμένο άθλημα θέλει συγκέντρωση, πυγμή, άμυνα, αγάπη. Όλα όσα χρειάζεται μια γυναίκα για να εξοικειωθεί και να ανταπεξέλθει πλέον στην κοινωνία μας. Επίσης σου παρέχει αντοχή , δύναμη, όλα όσα προσπαθούμε σε κλεισμένες αίθουσες γυμναστηρίων να κερδίσουμε».

Πες μου σε ποιους τομείς σε έχει ωφελήσει αυτή η ενασχόληση;

«Με ωφελεί διότι  έκανα πραγματικούς φίλους , ίσως τους μόνους αληθινούς φίλους! Με έκανε να πιστεύω στις δυνάμεις μου, στον εαυτό μου, με θωράκισε και έμαθα να προσπαθώ για τους στόχους μου».

Θα πρότεινες και σε άλλες γυναίκες να ασχοληθούν και γιατί;

«Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε γυναίκες να το ακολουθήσουν με τους σωστούς δασκάλους και είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουν».

Έχει χρειαστεί να αμυνθείς ποτέ στον δρόμο;

«Ναι χρειάστηκε κάποια στιγμή αλλά ως εκεί! Απλώς αμύνθηκα και έμεινα συγκεντρωμένη, κάτι που σίγουρα δεν  θα είχα καταφέρει, αν δεν είχα περάσει όλη αυτή την διαδικασία εκμάθησης, διότι θα αντιδρούσα βεβιασμένα».

Πηγαίνεις σε μαχητικά event να παρακολουθήσεις αγώνες;

«Παρακολουθώ ανελλιπώς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άλλωστε ποτέ δεν σταματάς να βελτιώνεσαι εάν παρακολουθείς .Διορθώνεις την στάση σου και τον τρόπο που προστατεύεσαι».

Αυτή την περίοδο με τι ασχολείσαι;

«Αυτήν την περίοδο κάνω προπονήσεις και ετοιμάζω την επιστροφή μου με κάτι πολύ εντυπωσιακό στο χώρο του θεάματος».