24/04/2024

Έμι Κουγιουμτζόγλου: Aγάπη και πολύ δουλειά

Δύο στοιχεία που μας υπερτόνισε η φοβερή και τρομερή Έμι Κουγιουμτζόγλου, που θριάμβευσε στην Ιταλία μετά την νίκη της κόντρα Μarra Sadoccο, με την νεαρή αθλήτρια να δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας.

«Νομίζω ότι δύο πράγματα είναι βασικά για να πετύχει κάποιος: αγάπη για αυτό που κάνει, και πολλή δουλειά! Αγάπη, ώστε να μπορεί να αντέχει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά, και πολλή δουλειά, όχι μόνο προσωπική αλλά ομαδική. Δεν αρκούν μόνο τα ατού που έχει ο κάθε αθλητής, είτε αυτά αφορούν στη δύναμη είτε στην τεχνική κατάρτιση είτε σε στοιχεία χαρακτήρα. Χρειάζεται και μια δυνατή ομάδα που να τον στηρίζει και να είναι δίπλα του σε κάθε του βήμα. Και εγώ ανήκω στους τυχερούς, που έχω μια τέτοια ομάδα, στο MMA GYM. Επικεφαλής της είναι ο Βαγγέλης Γεωργιλάς (R.S.T.S) που έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την αθλητική μου υποστήριξη και καθημερινά προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερο μου εαυτό. Διπλά μου είναι η φυσιοθεραπεύτρια μου Κατερίνα Λιανού (Κίνηση και Θεραπεία) και η γυμνάστρια μου Νάνσυ Γκικάκη, που δουλεύουν συστηματικά μαζί μου, ενώ η διαιτολόγος μου Βασιλική Λιανίδη προσαρμόζει τη διατροφή μου ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Τέλος, οι βασικοί συντελεστές στο κομμάτι της προπονησης: οι συναθλητές μου στο γυμναστήριο και σαφώς ο δάσκαλος μου Γιάννης Κακαράκης».

Ο επόμενος στόχος της Έμις είναι στο Gladiators στην διοργάνωση του Τάσου Τσάλα, όπου θα αντιμετωπίσει την νεαρή Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο Urban Fighters.

«Ο επόμενος κλεισμένος αγώνας μου είναι στη διοργάνωση του κ.Τσάλα στην Χαλκίδα στις 20 Απριλίου , απέναντι στην Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου», μας τόνισε η Έμι, ενώ στη συνέχεια δεν έδειξε προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη αντίπαλο. « Δεν διαλέγω αντιπάλους, παίζω με οποιαδήποτε αθλήτρια στα κιλά μου, αυτό που θέλω είναι να βάζω παιχνίδια, να γεμίζω εμπειρίες για να βελτιώνω το παιχνίδι μου, και σε κάθε μου ματς να γίνομαι καλύτερη».

Τέλος η Κουγιουμτζόγλου δεν ξεχνάει τον μέντορα της Γιάννη Κακαράκη, στον οποίο οφείλει ότι έχει πετύχει:

«Ο δάσκαλός μου έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία μου και συνεχίζει να παίζει βέβαια. Είναι το στήριγμά μου μέσα στο ρινγκ. Νιώθει κάθε μου καρδιοχτύπι. Ό,τι και να πω για το δάσκαλο είναι λίγο. Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, για τις σωστές του παρατηρήσεις και συμβουλές, για όσα με διδάσκει καθημερινά χωρίς να κουράζεται. Ελπίζω σε κάθε μου εμφάνιση να ανταπεξέρχομαι στις προσδοκίες του».