28/03/2024

Άννα Σιαφάκα: Να δει ο κόσμος του Adrenaline την δουλειά που κάνω όλα αυτά τα χρόνια

Για τον αγώνα της στην νεοσύστατη διοργάνωση Adrenaline Explosion μίλησε η Άννα Σιαφάκα που αγωνίζεται στο event στις 27 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη κόντρα στην Μαριλένα Τσάνη. 


Τι συναισθήματα σου δημιουργούνται κατά την διάρκεια ενός αγώνα και πως τα διαχειρίζεσαι ; Σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις πιο αποτελεσματικά τον αντίπαλο σου;

Υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Έχω νιώσει άγχος , φόβο. Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στο άθλημα μας. Πάντα προσπαθούσα να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου. Άλλες φορές τα κατάφερνα άλλες όχι. Νομίζω πως η πείρα των αγώνων βοηθάει πολύ σε αυτό. Πλέον κάθε αγώνα τον αντιμετωπίζω σαν γιορτή. Αυτό με κάνει να είμαι χαλαρή, να διώχνω το άγχος και να απολαμβάνω κάθε στιγμή της προετοιμασίας.

Ποια θεωρείς είναι η δύναμή σου ποια η αδυναμία σου;

Είμαι άνθρωπος που με ότι καταπιάνομαι θέλω να το κάνω καλά. Αφοσιώνομαι σε οτιδήποτε αποφασίσω να κάνω .Είμαι πεισματάρα και δε τα παρατάω εύκολα. Αυτό  σε συνδυασμό με την τεράστια αγάπη μου γι’ αυτό το άθλημα δημιουργούν μια αστείρευτη επιθυμία για δουλειά. Αυτό θεωρώ πως είναι η δύναμη μου. Όσο για την αδυναμία μου. Έχω φυσικά αλλά προτιμώ να τη κρύβω καλά

Πως θες να σε θυμούνται μέσα στο ρινγκ;

Σίγουρα ένας δυναμικός και σκληρός παίκτης τραβάει πάντα τις εντυπώσεις. Πέρα από αυτό όμως πάντα θαύμαζα τους τεχνικούς παίκτες. Μου αρέσει να έχω καθαρά και όμορφα παιχνίδια. Πάντα πίστευα ότι ένας αγώνας δε κερδίζεται με τα μπράτσα αλλά με το μυαλό. Αυτό προσπαθώ να κάνω πάντα στα παιχνίδια μου.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το γεγονός ότι μπορεί να προετοιμάζεσαι σκληρά για αγώνες και ένας αγώνας να σου στερήσει πολλά;

Δεν υπάρχει αγώνας που μου στερεί. Αυτά που παίρνω μετά το τέλος από κάθε αγώνα  είναι πολύ περισσότερα. Σίγουρα ένας αθλητής δε μπορεί να κάνει τη ζωή που θα έκανε αν δεν είχε τον πρωταθλητισμό στη ζωή του, αλλά αυτό είναι κάτι που σε διδάσκει ότι στη ζωή τίποτα δε κερδίζεται!  Χωρίς θυσία και κόπο δε κατακτιέται τίποτα σπουδαίο.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Μου αρέσει να παίζω αγώνες για όσα χρόνια μπορώ και οι συνθήκες μου το επιτρέπουν. Δε μπορώ να ξέρω τι ευκαιρίες μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον, όμως είμαι έτοιμη για κάθε πρόκληση και εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν αυτά που αγαπούν ανεξάρτητα από την ηλικία ή τις καταστάσεις. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Για μένα άλλωστε μεγαλύτερη αξία έχει το ταξίδι παρά ο προορισμός.

Ποιος είναι ο στόχος σου για την διοργάνωση Adrenaline Explosion;

Με ενδιαφέρει να έχω μια καλή εμφάνιση. Τη νίκη σαφώς όλοι τη θέλουμε όμως αυτή τη στιγμή το αποτέλεσμα  δεν υπάρχει στο μυαλό μου. Θέλω να δείξω τη δουλειά που κάνω όλα αυτά τα χρόνια και πάνω σε αυτό να δει ο κόσμος ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσει όπως και εγώ.