29/03/2024

Το «γαλανόλευκο πυροβολικό» του FFC

Στο πρώτο FFC στην Αθήνα, πέρυσι, το ελληνικό κοινό των μαχητικών αθλημάτων εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή του κροατικού promotion στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο, οι φαν ήθελαν την 11η Μαρτίου να ήταν… χθες.

Η κάρτα του πρώτου σόου στις 19 Φεβρουαρίου του 2016 ήταν εντυπωσιακή και δικαίωσε το matchmaking του «ηθικού αυτουργού» αυτής της κατάστασης Χρήστου Παπαναγιώτου, ο οποίος είδε στα παιχνίδια που έφτιαξε ανατροπές, συγκινήσεις, έντονο δυναμισμό.

Το κόνσεπτ του δεύτερου FFC, του 28, που θα γίνει στο Κλειστό Γήπεδο του Γαλατσίου στις 11 Μαρτίου είναι «Ελλάδα vs. Κόσμος» με τον Χρήστο Παπαναγιώτου να φροντίζει να φτιάχνει μία «FFC Greek Team» που θυμίζει… πολλαπλό εκτοξευτή πυραύλων και τι πυραύλων; Κακουμπάβας, Μιχαηλίδης Ανδρέας Μιχαηλίδης, Μιχαλόπουλος, Σαββίδης, Παπαδημητρίου, Γρηγορακάκης, Σταμάτης Μορούλης.

 

Ο «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Ο άνθρωπος που οργάνωσε δύο φορές το FFC στην Αθήνα είναι ο Χρήστος Παπαναγιώτου. Ο promoter και μάνατζερ αθλητών της KIMBO Superfights έχει χτίσει μία αξιοζήλευτη πλατφόρμα γνωριμιών με συναδέρφους του στο εξωτερικό που έχει προσφέρει πάνω από 80 παιχνίδια σε Έλληνες μαχητές εκτός συνόρων. Στο είδος του θεωρείται ο κορυφαίος στην Ελλάδα!

Το ταλέντο του Παπαναγιώτου να κάνει δυνατά ματς έχει φανεί στα KIMBO και ειδικά στο τουρνουά των οκτώ κορυφαίων kickboxer στα 70 κιλά. Μία φοβερή διοργάνωση που άφησε το στίγμα της στους οπαδούς των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε πως και ο ίδιος υπήρξε αθλητής στα ρινγκ γεγονός που του δίνει την ευχέρεια να ξέρει και τις δύο πλευρές του νομίσματος.

 

 

 
ΜΕΛΕΤΗΣ «NIGHTMARE» ΚΑΚΟΥΜΠΑΒΑΣ

Ο σπουδαίος μαχητής από την ομάδα του Νίκου Κρητικού και το Kritikos Camp έχει δείξει ροπή στα νοκ-άουτ σε αγώνες που είναι για ζώνη. Για τους μυημένους στα μαχητικά, ο Μελέτης Κακουμπάβας έχει διακριθεί σε όλες τις ελληνικές διοργανώσεις ενώ στο εξωτερικό έχει κερδίσει τον Salah για τον τίτλο της ICO στο Enfusion με ΚΟ και πέρυσι στο FFC τον Sam Petje, ξανά με ΚΟ και στέφθηκε πρωταθλητής του κροατικού promotion στην κατηγορία. της lightweight. Ο οργανισμός αφαίρεσε τον τίτλο από τον Έλληνα kickboxer ο οποίος είχε τραυματιστεί και δεν μπόρεσε να κάνει την υπεράσπιση, οπότε είναι ευκόλως αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας το επόμενο Σάββατο!

Σημαντική σημείωση: Το «τρομακτικό» νοκ-άουτ που έκανε ο Μελέτης πέρυσι είχε πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, παίζοντας στα μεγαλύτερα site μαχητικών αθλημάτων στο εξωτερικό. Όσοι δεν το έχετε δει ιδού η ευκαιρία.

 

 

 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι ο καλύτερος Έλληνας MMAer αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά των μεικτών πολεμικών τεχνών. Αποτελεί πολύ μεγάλο γεγονός που ο «Spartan» θα παίξει στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου αφού το ελληνικό κοινό έχει να το δει ζωντανά εν δράσει από το 2011.

Προερχόμενος από μία μεγάλη νίκη στο «Abu Dhabi Warriors» o Μιχαηλίδης έρχεται στο Γαλάτσι για να «τελειώσει» τη δουλειά και με τον Αμερικανό Joey Angelo.

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί άλλος αντίπαλος για τον MMAer από το «EFL Academy» και άλλαξε λόγω τραυματισμού, αλλά ο Μιχαηλίδης και η ομάδα του συμφώνησαν στην αλλαγή, αφού ο «Spartan» είναι ξεκάθαρος στα «θέλω» του καθώς θέλει να παίζει με δυνατούς και ανταγωνιστικούς αντιπάλους με αξιοπρόσεκτα ρεκόρ.

 

 

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Όποιος έχει παρακολουθήσει kickboxing πολύ υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό (βλέπε GLORY) και’χει αντιληφθεί τις ταχύτητες που παίζουν σ’αυτά τα ρινγκ ας κάτσει να δει αγώνες του Γιάννη Μιχαλόπουλου.

O «Natural» είναι ένας πολύ ποιοτικός και με ποικιλία στο παιχνίδι του, στράικερ. Το παιχνίδι στο FFC όμως δεν θα είναι στο στυλ του kickboxing, αλλά σε αυτό των ΜΜΑ.

Περνώντας, όχι από 40, αλλά από 1000 κύματα ο ποιοτικός Μιχαλόπουλος επιτέλους θα κάνει το ντεμπούτο στις ΜΜΑ και μάλιστα σε αγώνα ντέρμπι. αφού η λέξη «εύκολο» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του συγκεκριμένου μαχητή.

Αντίπαλος του θα είναι ο «Μοϊκανός» της ελληνικών μαχητικής σκηνής Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

Ένα φοβερό παιχνίδι ως προς το ενδιαφέρον που παρουσιάζει γιατί τα ελληνικά ντέρμπι είναι αυτά που πραγματικά ξεσηκώνουν τους Έλληνες από τις οθόνες των lap top, των υπολογιστών και του youtube. Τα ντέρμπι είναι αυτά που φέρνουν τα εισιτήρια και γι’αυτό το ματς ήδη επικρατεί πανικός από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακοινώθηκε.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ «ΜΟΪΚΑΝΟΣ» ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φυσιογνωμίες στην ελληνική μαχητική σκηνή της χώρας. Ο αγαπημένος της κερκίδας «Μοϊκανός» πείθεται μόνο από τον Χρήστο Παπαναγιώτου να μπει και τα παίξει τα τελευταία χρόνια.

Τον έχουμε δει σε αγώνες kickboxing, σε αγώνες ΜΜΑ και τώρα ήρθε η ώρα να τον δούμε σ’ένα από τα πιο δημοφιλή και σπουδαία ελληνικά ντέρμπι. Κόντρα στον Γιάννη Μιχαλόπουλο ο Παπαδημητρίου από την Χαλκίδα καλείται να δώσει τα διαπιστευτήρια του.

Αυτό το παιχνίδι οι Έλληνες ήθελαν να το δουν πάρα πολύ στο στυλ του kickboxing, αλλά για τους ειδικούς του χώρου θεωρείται καλύτερο που θα τους δούμε τελικά στο ρινγκ να συγκρούονται στις ΜΜΑ.

Κοφτό γάντι συν δύο σούπερ στράικερ στο ρινγκ ίσον: ΘΕΑΜΑ!

 

 

 

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΡΟΥΛΗΣ

Η ανθρώπινη μορφή του «δυναμό» είναι ο MMAer Σταμάτης Μορούλης. Ακούραστος και παθιασμένος στους αγώνες του ο Μορούλης άξιζε όλο αυτό το διάστημα το κάτι παραπάνω.

Ο Χρήστος Παπαναγιώτου, πιστός στο κόνσεπτ του «Ελλάδα vs. Κόσμος» που θα παρουσιάσει το FFC στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου φέρνει στον Μορούλη τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Για τον μαχητή από την Ελλάδα έρχεται από την Βραζιλία ο «Massara» Edgar Santos με ρεκόρ καριέρας 10-5. Ο Βραζιλιάνος τρέχει με… σπασμένα τα φρένα αφού είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της καριέρας του (σ.σ. όλα με ΚΟ) ενώ και ο Μορούλης δεν πάει πίσω καθώς έχει να χάσει από το 2013.

O Μορούλης έχει μπει στις καρδιές των Ελλήνων φαν καθόσον παραμένει επαγγελματίας αθλητής και παράλληλα είναι πατέρας, σύζυγος, εκπαιδευτής και εργαζόμενος άνδρας σε μία Ελλάδα που δεν περνάει και τα καλύτερά της χρόνια.

 

 

ΣΤΑΥΡΟΣ «HULK» ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗΣ

Όταν ο Σταύρος Γρηγορακάκης έπαιρνε τα πάνω του με αγώνες στο εξωτερικό, στην πιο δύσκολη και επικίνδυνη κατηγορία των μαχητικών αθλημάτων, την heavyweight, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα.

Ο «Hulk» χτύπησε και αναγκάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης σχεδόν δύο χρόνια. Επιστρέφει στο ρινγκ των «αστέρων» του FFC πιο ανανεωμένος από ποτέ και με τον Νίκο Κρητικό να τον συμβουλεύει στη γωνία του.

Αντίπαλος του Σταύρου Γρηγορακάκη θα είναι o Tomislav Cikotic με FFC ρεκόρ 4-2.

Ο Γρηγορακάκης διακρίνεται για τα δυνατά και αποτελεσματικά του χτυπήματα με τα πόδια. Εάν του βγουν στο Γαλάτσι τα λακτίσματά του τότε το θέαμα θα ξεσηκώσει τους τυχερούς που θα είναι στο Κλειστό του Γαλατσίου στις 11 Μαρτίου.

 

 

 

 

Στα Social Media γίνεται η μεγάλη… μάχη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ FACEBOOK