28/03/2024

Ο Χρήστος Πετρούτσος μας ταξιδεύει στο απόλυτο ολλανδικό ντέρμπι! #RicoBadr

Το μεγαλύτερο kickboxing παιχνίδι της εποχής μας πλησιάζει και το Fightsports επιχειρεί να σας βάλει ακόμη περισσότερο στο κλίμα φιλοξενώντας σήμερα έναν άνθρωπο που έχει ταυτίσει τη μαχητική του πορεία τόσο σαν αθλητής όσο και σαν δάσκαλος με την παραδοσιακή ολλανδική σχολή. 

Διαβάζοντας όλα τα παρακάτω θα αντιλειφθείτε πως προσπαθούμε με τη βοήθεια του Χρήστου Πετρούτσου να μπούμε σ’ένα ολλανδικό dojo και συγκεκριμένα στο «Mike’s Gym» εκεί που άλλωστε ο Έλληνας fighter έζησε και έμαθε πολλά στο κομμάτι της σωματικής και ψυχολογικής προετοιμασίας ενός αθλητή πριν από το μεγάλο παιχνίδι, και τι παιχνίδι; Ένα ντέρμπι «τιτάνων» μεταξύ των Badr Hari και Rico Verhoeven.

Έχοντας ζήσει και προπονηθεί στην Ολλανδία. Πώς αντιμετωπίζει εκεί ο κόσμος τα μεγάλα ντέρμπι όπως είναι αυτό του Badr με τον Rico;

Καταρχήν ευχαριστώ για την πρόσκληση να απαντήσω στις ερωτήσεις σας για έναν κορυφαίο αγώνα όπως του Badr με τον Rico στη βαριά κατηγορία της ελίτ του kickboxing. Είναι δύο αθλητές μεγαλωμένοι στην Ολλανδία. Ο ένας θρύλος και ο άλλος ανερχόμενος θρύλος σε περίπτωση που νικήσει τον Hari. Φαντάσου σαν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με τον Ajax ενάντιον στην Feyenoord. 

mikechristosΉσουν μέλος επί παραμονής στην Ολλανδία του Mike’s Gym. Εκεί συγκεκριμένα πως ζουν και πως προετοιμάζουν έναν μαχητή για ένα ιστορικό παιχνίδι.

Οι προπονήσεις φτάνουν μέχρι και τις τέσσερις φορές την ημέρα. Τα media μπαινοβγαίνουν στο gym. Πρόκειται για μία προετοιμασία καθαρά σαν τελετή. Τις περισσότερες φορές κοιμόμασταν στο gym όσοι μέναμε μακριά για να προσφέρουμε βοήθεια στους top της ακαδημίας Mike’s Gym. Όπως ανέφερα και παραπάνω η Ολλανδία έχει δύο σπορ: Το kick και τη μπάλα… Φαντάζεσαι πόσα ταλέντα υπάρχουν!

Θεωρείς πως ο Hari έχει κάνει την καλύτερη προετοιμασία της καριέρας του;

Όταν ανέβηκα στην Ολλανδία και πρωτάκουσα το όνομά του ήταν μόλις 15 χρονών και ήταν ήδη γνωστός. Ο Badr πάντα δούλευε σκληρά στην προπόνηση. Έπαιρνε σοβαρά τη δουλειά του με δυναμικό και επιθετικό χαρακτήρα. Σίγουρα η συγκεκριμένα προετοιμασία είναι εξαιρετικά διαφορετική, φαίνεται άλλωστε στο σώμα του και στα χτυπήματά του.  

badr-hari-passenierΠού πιστεύεις ότι μπορεί να κριθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι; Χωράνε προβλέψεις;

Να σου πώς ότι είμαι με Badr! Προβλέπω ΚΟ στον 1ο γύρο…

Νομίζεις πως ο Badr πίεσε για να γίνει ο αγώνας για τρεις γύρους ώστε σε περίπτωση νίκης να είναι από πάνω από το GLORY στη ρεβάνς και στις διαπραγματεύσεις να παίξει για τον τίτλο με τα διπλάσια χρήματα;

Ο Badr δεν έχει αντιπάλους εκτός του Rico. Για τώρα και οι δύο είναι μαχητές στο GLORY και πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος θα μείνει στην ιστορία. 

Αν νικήσει ο Badr δεν νομίζω να ασχοληθεί για ρεβάνς εκτός βέβαια ενός αστρονομικού ποσού που θα ζητήσει ο ίδιος ως pound for pound κορυφαίος. 

Ο Rico Verhoeven έχει παίξει με καλύτερο kickboxer από τον Badr;

Σίγουρα έχει παίξει με αξιόλογους αθλητές αλλά κανέναν σαν τον Hari!

Εάν ο Rico νικήσει και τον Badr εσύ προσωπικά θα τον θεωρήσεις τον κορυφαίο όλων των εποχών σε αυτή την κατηγορία;

Όχι ακόμα… Έχει να προσφέρει πολλά. Αυτή η μάχη θα είναι μια καλή εμπειρία, άλλωστε δεν έχει συναντήσει ξανά αθλητή σαν τον Badr, βέβαια και ο Rico είναι σε καλό δρόμο. Πάντως, ελπίζω σ’ένα από τα καλύτερα ματς που έχουν γίνει και να το θυμόμαστε για πάντα!

Countdown to GLORY: