02/05/2024

Ο απόηχος του No Limits 23

Ένα ακόμη event No Limits πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ, ίσως αυτό με την καλύτερη κάρτα στην ιστορία της διοργανώσεις , παρουσιάζοντας μερικούς εντυπωσιακούς αγώνες, την γνωστή έμφαση της παραγωγής στο show αλλά και κάποια χρόνια  ζητήματα που μετριάζουν λίγο την συνολική θετική εικόνα. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. (φωτό: TAFF pictures) 

Η πολύ δυνατή κάρτα κινήθηκε σε 2 ταχύτητες. Από τη μία είχαμε εξαιρετικές εμφανίσεις με δυνατά ΚΟ και ΤΚΟ στην αρχή της main card, όμως στη συνέχεια, ξεκινώντας από το MMA παιχνίδι, η ένταση έπεσε αν και το πρόσημο συνολικά παραμένει σίγουρα θετικό.

Οι Νέστορας Μπατζέλας και Γιώργος Κατσινόπουλος ξεκίνησαν  με προσοχή, χωρίς να ανοιχτούν όμως κουράστηκαν από τν 2ο γύρο και δεν είδαμε ποτέ την έκρηξη που περιμέναμε. Νικητής ο πρώτος και άξια κορυφαίος Heavyweight στην Ελλάδα ενώ ο Κατσινόπουλος πλήρωσε και την αποχή 6 ετών από τη ΜΜΑ δράση. Πρέπει να του δώσουμε τα εύσημα όμως γιατί σπάνια βλέπουμε δασκάλους να επιστρέφουν κατευθείαν στα βαθιά και στα δύσκολα. Από την άλλη μου άρεσε που είδα τον Μπατζέλα να ενσωματώνει χτυπήματα όταν πίεζε τον αντίπαλο του πάνω στο κλουβί χωρίς να ψάχνει μόνo το takedown. Μια δύσκολη μάχη και για τους δύο.

Λίγο νωρίτερα όμως είδαμε μπόλικο θέαμα. Η Τζένη Τασίδου, καλύτερη από ποτέ, χρειάστηκε λίγα λεπτά για να ξαπλώσει την αντίπαλό της ενώ και ο Θανάσης Καρούσος ήταν εξαιρετικός και πιο επιθετικός από ότι τον έχουμε συνηθίσει. Την κλάση του απέδειξε και ο Νίκος Χύσεν επί του Τζεμάλ Χουσεΐνογλου και ίσως ένα ματς με τον Σταύρο Εξακουστίδη να επιβάλλεται πια.  Πολύ καλός ήταν και ο Βαγγέλης Χατζής με το έξτρα ενεργητικό και επιθετικό του στυλ απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο.

Η μάχη που πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις όμως ήταν αυτή του Σπύρου Ιωαννίδη με τον Αλέξη Σύρο. Όσο καλός είναι ο δεύτερος που έχει αποδείξει το παιχνίδι του χρόνια τώρα στις ελληνικές διοργανώσεις,  τόσο ανώτερος ήταν ο Ιωαννίδης που παρέδωσε χτες πυγμαχικά μαθήματα παίζοντας 1 και 2 ταχύτητες παραπάνω από τον αντίπαλο του. Πυγμαχική κίνηση και στυλ που δεν βλέπουμε στην Ελλάδα, αίσθηση του χώρου και τεχνική που μας έδειξε γιατί κορυφαίοι πυγμάχοι όπως ο Μιχάλης Αρναούτης εξυμνούσαν  τόσο τον Σπύρο Ιωαννίδη για την καριέρα του στην ερασιτεχνική πυγμαχία.

Και εκεί είναι το ζήτημα που αναφέραμε και στην αρχή που μας χάλασε λίγο την εικόνα της διοργάνωσης. Καλά τα show και οι χορεύτριες και τα παρελκόμενα τους όμως όταν χαλάνε τον μαχητικό ρυθμό της διοργάνωσης ίσως κάνουν περισσότερο κακό από καλό.

Η μαεστρική εμφάνιση του Σπύρου Ιωαννίδη ήρθε πολύ αργά αφού το πρόγραμμα είχε καθυστερήσει πολύ και ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει από τις κερκίδες ενώ όσοι ήταν εκεί ήταν ήδη κουρασμένοι.  Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους θεατές και συναδέλφους αλλά εγώ το Bras De Fer από τις κερκίδες δεν μπόρεσα να το παρακολουθήσω, ενώ και το χορευτικό show παρά τις όμορφες εμφανίσεις, μας έκοψε τη φόρα τον σερί Νοκ Άουτ πριν το μεγάλο MMA main event. Συν ότι η διοργάνωση καθυστέρησε να ξεκινήσει εξ αρχής την main card και φύγαμε όλοι περισσότερο κουρασμένοι από όσο θα έπρεπε. Κρίμα επίσης που δεν είδε όλος ο κόσμος και την εμφάνιση του Ιωαννίδη.

Γνωρίζουμε ότι η κ. Μπιτάκου στήνει πιο τηλεοπτικά το show αλλά ίσως η ροή να θέλει λίγο πιο πολύ ρυθμό.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ MAIN EVENT ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Αλέξης Σύρος vs Σπύρος Ιωάννίδης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νικητής με ομόφωνη απόφαση ο Σπύρος Ιωαννίδης

 

Αλέξανδρος Γκερέκος vs Δημήτρης Χιώτης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νικητής με ομόφωνη απόφαση ο Δημήτρης Χιώτης

 

Βαγγέλης Χατζής vs Viorel Grosul

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νικητής με ομόφωνη απόφαση ο Βαγγέλης Χατζής

 

Σταύρος Γρηγορακάκης vs Μίροσλαβ Γιούγκοβιτς

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νικητής με ομόφωνη απόφαση ο Γρηγορακάκης

 

Δημήτρης Δελής vs Γιούρι Μαστρογιάννης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νικητής ο Μαστρογιάννης με ομόφωνη απόφαση

 

Μπατζέλας vs Κατσινόπουλος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νικητής ο Νέστωρας Μπατζέλας στον τρίτο γύρο με ΤΚΟ, διακοπή του διαιτητή.

 

Θανάσης Καρούσος vs Melih Donmez

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νικητής ο Καρούσος με ΚΟ.

 

Ισμαήλ Ελ Μπρουζίνι vs Αλέξανδρος Μίλος

ΑΠΟΦΑΣΗ: Νικητής με ομόφωνη απόφαση ο Αλέξανδρος Μίλος

 

Τζένη Τασίδου vs Αναστασία Πέποβιτς

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νικήτρια η Τασίδου με διακοπή από την γωνία της αντιπάλου.

 

Τζεμάλ Χουσείνογλου vs Νίκος Χύσεν

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νικητής ο Χύσεν στον πρώτο γύρο με ΤΚΟ μετά από δύο Knock down.