29/03/2024

Μπούκης: «Είμαι προπονημένος, έξυπνος και όμορφος!»

Ο Γιάννης Μπούκης εκτός από εξαιρετικός μαχητής είναι και… μάστερ στις δηλώσεις πριν από αγώνα. Το Fightsports… ανέκρινε τον έμπειρο fighter πριν τη μεγάλη μάχη του στο Gods of War. 


Δεν φοβάται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και να του κάνεις είτε αφορά τη μαχητική είτε την καθημερινή ζωή. Ο απολαυστικός Γιάννης Μπούκης μιλάει στο Fightsports για τη μεγάλη μάχη που θα δώσει στο Gods of War που ενδεχομένως να του ανοίξει νέους ορίζοντες στη διεθνή καριέρα του.

Είναι βαρύ το φορτίο να είσαι main event σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως το GOW;

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή για δεύτερη συνεχόμενη φορά να είμαι το main event του Gods of War. Και αυτό γιατί στο Gods of War ήταν που έκανα το ντεμπούτο μου στα επαγγελματικά παιχνίδια, είναι το promotion που με πίστεψε, μου έδωσε ευκαιρίες και συνεχίζει και μου δίνει μέχρι και σήμερα.

Αναμφίβολα είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική διοργάνωση στην Ελλάδα αν αναλογιστεί κανείς πόσες ευκαιρίες έχει δώσει σε Έλληνες αθλητές να αναδειχθούν και πόσες ευκαιρίες έχει δώσει σε νέα παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να διεκδικούν τίτλους και αγώνες καριέρας. Δεν νιώθω πως είναι βαρύ το φορτίο γιατί σε όλη μου την πορεία ο δάσκαλος μου Στέλιος Πολίτης με ετοίμαζε για αυτήν την στιγμή. Είμαι έτοιμος και ενθουσιασμένος όπως την πρώτη φορά.»

Ο αντίπαλός σου είναι νούμερο ένα στην κατηγορία του. Θεωρείς ότι με ενδεχόμενη νίκη ανοίγεις κι άλλες πόρτες στο εξωτερικό;

«Ο αντίπαλος μου είναι όντως νούμερο 1 στην κατηγορία μου και αγωνίζεται σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Ευρώπης το Oktagon- Bellator Kickboxing. Ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου σίγουρα θα μου δώσει πολλά πίσω. Μετά τον αγώνα λοιπόν που θα έχω νικήσει και θα το γιορτάζω ίσως έρθει και κάποια πρόταση για αγώνα. Πάντα όταν αντιμετωπίζεις αθλητές που βρίσκονται στα μεγάλα σαλόνια σίγουρα θα ανοίξει και κάποια πόρτα. Προς το παρόν όμως είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και αυτό με απασχολεί τώρα.»

Θα είναι αυτό το τελευταίο σου παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους; Πώς το βλέπεις;

«Την στρατηγική των αγώνων μου την φτιάχνω με τον δάσκαλό μου συνεχώς και όταν παρουσιάζεται κάποια ευκαιρία το συζητάμε και επιλέγουμε τα παιχνίδια που έχουν κάτι να μας δώσουν πίσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο πιο ενεργός Έλληνας kickboxer στην Ελλάδα με απόλυτη επιτυχία και δεν θα έλεγα όχι σε καμία πρόταση που θα είχα να κερδίσω κάτι. Αν θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου στην Ελλάδα δεν το γνωρίζω ακόμα γιατί προκύπτουν και νέες προτάσεις, αλλά σίγουρα θέλω να αγωνίζομαι μπροστά στο Ελληνικό κοινό και στους δικούς μου ανθρώπους.»

Πότε πιστεύεις ότι θα έρθει η στιγμή να παίξεις ένα δυνατό ελληνικό ντέρμπι;

«Η στιγμή για να παίξω ένα δυνατό ελληνικό ντέρμπι θα έρθει όταν οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές αρχικά νιώσουν έτοιμοι να παίξουν μαζί μου. Ας μην κρυβόμαστε. Όπως είπα και πιο πάνω αυτήν την στιγμή είμαι ο πιο ενεργός Έλληνας kickboxer και εξίσου φορμαρισμένος. Έκανα 8 αγώνες σε 10 μήνες και τώρα κάνω τον ένατο με έναν δυνατό παίκτη. Όταν λοιπόν μου γίνει κάποια πρόταση σοβαρή και μπορεί να καλύψει κάποιον αγώνα κάποια διοργάνωση εγώ θα είμαι εκεί. Και δεν πρόκειται να χάσω. Γιατί είμαι νέος, δυνατός, προπονημένος, φορμαρισμένος, έξυπνος και όμορφος.»

Ο κόσμος σε αγαπάει. Στείλτου ένα μήνυμα για το ματς της Κυριακής.

«Ο κόσμος με στηρίζει και με αγαπάει και είμαι ευγνώμων γι’αυτο. Θα δουν τους κόπους μου και τις προσπάθειες που κάνω κάθε μέρα πάνω στο ρινγκ την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Μην λείψει κανείς γιατί θα είναι αξέχαστη βραδιά. Και μην ξεχνάτε. Το σλόγκαν είναι ένα: THE CHAMP IS HERE».