27/03/2023

Μιχάλης Ζαμπίδης για Oζκάν: «Και σφαίρα να έτρωγα θα νικούσα»

Εκτός από το ταλέντο σε τέτοια mismatch μετράει η ψυχή

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης σε μία από τις πιο επικές μάχες του το 2003 κόντρα στον προκλητικό Γκιουρκάν Οζκάν κατάφερε να επικρατήσει με νοκ άουτ στον 12ο γύρο με αθλητή που ήταν 12 κιλά βαρύτερος.

Ο Iron Mike μιλώντας στην εκπομπή «Happy Day» θυμάται τον φόβο που ένιωσα αρχικά και την σιγουριά που ένιωσε στην συνέχεια για  να φτάσει στη νίκη. 

«Ασχολουμαι με τον αθλητισμό από τα 5,5 μου χρόνια. Στα 16 μου έπαιζα με 30άρηδες και 10 κιλά βαρύτερους από εμένα. Στην πορεία μου έχω αλλάξει αρκετούς προπονητές. Υπήρχαν πολλοί που με έριξαν ενεργειακά.

 Με τον Οζκάν ήμασταν… Δαβίδ και Γολιάθ. Ήταν 12 κιλά βαρύτερος. Τεράστιος. Ήταν η πρώτη μέρα που με είδε και προφανώς, ήθελε να μου σπάσει την ψυχολογία. Του είπα πως ό,τι είναι να πούμε, θα το πούμε στο ρινγκ. Πριν τον αγώνα, έτρεμα σαν το ψάρι, ήταν sold out. 6.000 Τούρκοι από τη μία, 6.000 Έλληνες από την άλλη.

Στον 12ο γύρο, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Όζκαν έπεσε νοκ άουτ από τον πιο ελαφρύ παίκτη που έχει παίξει ποτέ. Όταν βγήκα στο στάδιο είπα πως ό,τι σφαίρα κι αν δεχτώ, πρώτα θα κερδίσω και μετά θα πέσω. 

Ήταν μόνο νίκη, δεν υπήρχε τίποτα άλλο για εμένα. Μετά από αυτό το παιχνίδι, κατάλαβαν οι Έλληνες πως εκπροσωπώ την χώρα μου στο εξωτερικό».