20/04/2024

Θανάσης Καρούσος: «Λείπει το κίνητρο από τους αθλητές»

Ο Θανάσης Καρούσος είναι ένα από τα «χρυσά παιδιά» των “Fighters Athanasopoulos”. Ξεκίνησε το 1998 σε ένα από πρώτα συνεργαζόμενα γυμναστήρια  των Fighters με προπονητή τον τότε δάσκαλο  Γιώργο Καπή. Εκείνος είδε ότι έχει περιθώρια εξέλιξης. Το 2000 σταμάτησε λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων και από τότε η καθημερινότητά του είναι ταυτισμένη με την προπόνηση. Ο Non stop λοιπόν Θανάσης Καρούσος, πήρε την μαύρη ζώνη το 2003 και πλέον εκτός από αθλητής είναι και ένας από τους πιο αξιόλογους εκπαιδευτές της ομάδας των Fighters Athanasopoulos στη σχολή του Παγκρατίου. Έχει παίξει Πανελλήνια πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκό, Μεσογειακό και παγκόσμιο, πέρσι κατάφερε να πάρει την ζώνη του Urban, απέναντι στον Σωκράτη Κερπάτσι. Συμμετοχές σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έως και το Battle.Tώρα θα τον δούμε και στο Κ-1 World Max απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο. O ίδιος μίλησε πλέον σαν δάσκαλος- αθλητής στο Fightsports. gr για το κίνητρο που λείπει στους Έλληνες fighters και την πορεία του σαν προπονητής.

Θανάση πως οδηγήθηκες στην προπονητική σχετικά μικρός σε ηλικία;
Στην αρχή όταν πήρα την μαύρη ζώνη το 2003, δεν σκεφτόμουν ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Ειδικότερα ότι θα γινόμουν προπονητής. Είχα την τύχη να βρεθώ στην οικογένεια των “Fighters Athanasopoulos” η οποία δίνει την δυνατότητα σε οποιοδήποτε αθλητή θέλει και πληρεί  τις προϋποθέσεις να μείνει κοντά στο χώρο του kick boxing και της πυγμαχίας και να ασχοληθεί επαγγελματικά μ΄αυτή κυρίως από τη θέση του εκπαιδευτή.
Τι συμβουλές δίνεις στα παιδιά;
Να κάνουν πάντα την προπόνηση τους και να μην την χάνουν. Βέβαια δεν πρέπει να χάνει και πράγματα από την ζωή σου. Θα πρέπει να τα ζυγίζεις. Για παράδειγμα είχα μαθητή που δεν ήθελε να πάει πενταήμερη λόγω της προπόνησης και του είπα να πάει, αφού η πενταήμερη γίνεται μία φορά, ενώ η προπόνηση καθημερινά. Πάντως η αλήθεια είναι πως το άγχος είναι μεγάλο όταν βλέπεις έναν μαθητή σου στο ρινγκ, περισσότερο κι απ’όταν παίζεις ο ίδιος.
Ο στόχος σου Θανάση σαν αθλητής ποιος είναι;
Ο μεγάλος μου στόχος είναι  να συμμετάσχω σε μια μεγάλη διοργάνωση του εξωτερικού και να βρεθώ στο ίδιο ring με κάποιο μεγάλο όνομα του χώρου
Πως τα βγάζεις πέρα με τους… ζόρικους της σχολής;
Το κάθε παιδί που έρχεται για προπόνηση στους fighters φιλτράρεται. Δεν έρχεται όποιος κι όποιος. Αν είναι ζόρικος, με την κακή έννοια, μένει στο περιθώριο. Αν ο βασικός στόχος κάποιου είναι να χτυπήσει τον συναθλητή του και όχι να μάθει  και να εμβαθύνει στο άθλημα, το χειριζόμαστε ανάλογα
Τι λείπει από τους Έλληνες αθλητές για να αναδειχτούν;
Ενώ υπάρχει πλέον η αναγνωρισιμότητα στις μέρες μας και το άθλημα έχει τεράστια απήχηση στο κοινό, δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι χορηγοί που θα υποστηρίξουν τις διοργανώσεις κα θα δίνουν ένα οικονομικό κίνητρο στους αθλητές υψηλού επιπέδου που θα τους επιτρέπει να ασχοληθούν απερίσπαστα με την προπόνησή τους για να επιτύχουν το μέγιστο αποτέλεσμα.Το άθλημα αυτό είναι πολύ σκληρό και απαιτητικό καθότι σε πολύ υψηλό επίπεδο η καταπόνηση είναι αρκετά μεγάλη. Δεν γίνεται ένας αθλητής να πληρώνει 1000 & 1500 €  για να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρχει στήριξη ώστε η χώρα μας να εκπροσωπείται από τον ικανότερο και τον καλύτερο αθλητή της εκάστοτε κατηγορίας.
Πως νιώθεις που θα παίξεις στο Κ1;
Είναι μεγάλη τιμή για μένα και θεωρώ ότι αποτελεί όνειρο του κάθε αθλητή να αγωνιστεί σε μια τέτοια διοργάνωση. Είναι μια πρόταση που έγινε τελευταία στιγμή αλλά έτσι είναι οι ευκαιρίες…. Πρέπει όμως να τις εκμεταλλεύεσαι. Η κατηγορία μου είναι τα 67 κιλά και  ο αντίπαλός μου είναι στην κατηγορία των 70 κιλών, θα προσπαθήσω όμως με την απόδοσή μου να ανταμείψω τον κόσμο, τον προπονητή μου τον κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο και τους match makers της διοργάνωσης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

*Για το τέλος ο Θανάσης Καρούσος θέλησε να ευχαριστήσει τον προπονητή του τον κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, τον φυσιοθεραπευτή κ. Σάμερ Αμπουμόγλι και τον γυμναστή κ.Μάριο Μάρκου με τον οποίο προπονείται στο Fighters South που ανήκει στα ξαδέρφια Χρήστο και Χρήστο Παναγόπουλο καθώς  και τους μαθητές του κ. Αλέξανδρο Σέρτσα και Παναγιώτη Καρανικολή που βοηθούν στην προπόνηση.