20/04/2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μιχάλης Ζαμπίδης στο fightsports.gr πριν τη μεγάλη μάχη!

Μία από τις μεγαλύτερες τιμές που έχει δεχτεί το fightsports.gr στην μόλις λίγων εβδομάδων λειτουργίας του επετεύχθη σήμερα! Δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη μάχη του στο Κ-1 World Max της Αθήνας, ο κορυφαίος Έλληνας Kickboxer, Μιχάλης «Iron Mike» Ζαμπίδης μιλάει αποκλειστικά στο fightsports.gr για την τιτάνια πρόκληση στη γεμάτη διακρίσεις καριέρα του.


Ο εθνικός μας πρωταθλητής… άνοιξε την καρδιά του και παρότρυνε τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώστε με αυτό τον τρόπο να γίνουν όλοι μία… γροθιά που θα τον οδηγήσει στο «Άγιο Δισκοπότηρο» που δεν είναι άλλο, εκτός από την κατάκτηση της ζώνης του K-1 World Max. Κάτι τέτοιο άλλωστε αποτελεί την ύστατη τιμή για έναν μαχητή, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ευεργετικά ως προς την ψυχολογία όλων των Ελλήνων που ζητούν θάρρος και περηφάνια εν μέσω των δύσκολων καιρών που ζούμε.

Τα λόγια όμως είναι περιττά στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού το ιδανικότερο είναι να διαβάσουμε διά στόματος του Μιχάλη Ζαμπίδη τι πρόκειται να συμβεί στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου.

Μιχάλη, καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνεις να μιλήσεις στο fightsports.gr πριν από το μεγάλο ραντεβού της 15ης Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ και το Κ-1 World Max!Με βάση την τεράστια εμπειρία σου, στην κορυφαία διοργάνωση Kickboxing του πλανήτη θα θέλαμε να δώσεις στο ελληνικό κοινό να καταλάβει τι ακριβώς θα έχει την ευκαιρία να δει στις 15 Δεκεμβρίου και ποιο είναι το μέγεθος του K-1 World Max παγκοσμίως;

«Μετά από τόσα χρόνια που η συγκεκριμένη διοργάνωση γινόταν στην Ιαπωνία, επιτέλους θα γίνει στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Θα έχει τα κορυφαία ονόματα παγκοσμίως και το γεγονός θα καλυφθεί από πάνω από 25 χώρες του πλανήτη. Είναι μεγάλο και σημαντικό γεγονός και εύχομαι να πραγματοποιηθεί μία δυνατή διοργάνωση που θα μας βρει νικητές.»

Σε περίπτωση που δεν συμμετείχες εσύ το Κ-1 και γινόταν πάλι στην Ελλάδα θα προέτρεπες τους Έλληνες φανς των μαχητικών αθλημάτων να δώσουν το «παρών» στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ;

«Εννοείται πως θα τους παρότρυνα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να προβάλουμε μέγιστα τη διοργάνωση και να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο σε κάτι τόσο όμορφο και σημαντικό.»

Πριν μπούμε στο… ψητό της τελικής οκτάδας που είναι και το… ζουμί της τεράστιας αυτής συνάντησης, γνωρίζουμε ότι τις τελικές επιλογές των pre-games του Κ-1 World Max τις διευθέτησες εσύ προσωπικά. Αυτό, αποτέλεσε έναν δικό σου προσωπικό τρόπο, ώστε να δειχθούν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό;

«Ακριβώς! Κατά καιρούς έχω ακούσει ότι δεν βοηθάω τα παιδιά… Ποτέ δεν το έπαιξα μάνατζερ ότι κάνω κάποια τέτοια δουλειά. Είμαι καθαρός αθλητής και δεν έχω ασχοληθεί με άλλα πράγματα. Τώρα, είναι πολύ σημαντικό να πάρουν μέρος Έλληνες αθλητές, ώστε με τη βοήθειά μου και με καλούς μάνατζερ και προπονητές δίπλα τους, να κλείσουν σωστές και αξιόλογες συμφωνίες. Πάντως, μου προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έγιναν πολλές αλλαγές λόγω τραυματισμών και για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν στα ζευγάρια των pre-games, ενώ εγώ θα πήγαινα στην άλλη άκρη του κόσμου όπως και έκανα το 2000, πηγαίνοντας στην Αυστραλία. Ελπίζω όλα τα παιδιά να είναι πανέτοιμα, καθώς έτσι θα δείξουμε την αθλητική μας παιδεία και αγωνιστικότητα στο εξωτερικό.»

Από το 2003 κι έπειτα είσαι μόνιμος μαχητής του Κ-1 World Max, που είναι μία απρόβλεπτη διοργάνωση, όπως έχει δείξει η ιστορία. Σήμερα, που είσαι πιο έμπειρος από ποτέ, ποιους από τους επτά αντιπάλους σου θεωρείς ως τους πιο επικίνδυνους;

«Έχω δει πολλές μεγάλες μάχες με τρανούς αθλητές και έχω επίσης αναμετρηθεί σχεδόν με όλους! Πλέον, το 2012 είμαι πανέτοιμος, έμπειρος και καλοδουλεμένος, χωρίς λόγια και στατιστικά και με το που… χτυπήσει το καμπανάκι θα εκφραστώ με διαφορετικά ένστικτα, όπως πρέπει πάνω στο ρινγκ. Όλοι οι αθλητές που θα συμμετέχουν είναι κορυφαίοι και σαφώς φορμαρισμένοι για τις 15 Δεκεμβρίου. Τους σέβομαι όλους και εύχομαι να γίνουν δυνατά παιχνίδια.»

Έχεις φτάσει πολλές φορές κοντά στην κατάκτηση της συγκεκριμένης ζώνης. Φέτος όλοι σε χρίζουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί! Σε αγχώνει καθόλου το γεγονός πως θα κληθείς μπροστά στο ελληνικό κοινό να πετύχεις κάτι τόσο σπουδαίο;

«Σαφώς υπάρχει ανησυχία και άγχος… Καθώς πρόκειται για κάτι πολύ σπουδαίο που θα γεμίσει το Στάδιο και θα είναι σε ζωντανή μετάδοση σε πάρα πολλές χώρες. Αυτό μπορώ να το ρυθμίσω στο λιγότερο βάσει της εμπειρίας και της πολύ καλής προετοιμασίας. Θα επενδύσω σε έργο το μέγιστο όλων αυτών.»

Λέγεται, ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Κ-1 που θα συμμετέχεις, πράγμα που άπαντες απευχόμαστε. Ισχύει κάτι τέτοιο ή θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τον «Iron Mike» να μεσουρανεί στα μεγάλα σαλόνια των κορυφαίων διοργανώσεων;

«Ποιος το είπε αυτό (γέλιο); Δεν υπάρχουν αυτά… Έχω ακούσει εδώ και 7-8 χρόνια, κάθε φορά μετά από κάποιο τραυματισμό ή όταν πάει κάτι στραβά ότι ο Mike… τελείωσε! Όταν ασχολείσαι με την ουσία και έχεις αποτελέσματα δεν μπορείς παράλληλα να ασχολείσαι με το τι λέει ο καθένας. Καταφέραμε με την ομάδα μου να φέρουμε αυτή τη διοργάνωση στην Ελλάδα, γεγονός ασύλληπτο και κάποιοι προβληματίζονται σαν να έχουν μία… Φεράρι και να λένε ότι μου… τσαλακώνει το γιακά η ζώνη! Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά τώρα που όλοι μας έχουν στήσει στον τοίχο να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο παγκοσμίως.»

Σε περίπτωση και στο ευχόμαστε κατάκτησης του Κ-1, θεωρείς πως αυτό θα είναι το σημείο της απόλυτης εκπλήρωσης όλων των ονείρων σου από την αρχή της γεμάτης διακρίσεων καριέρας σου;

«Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή η διοργάνωση που γίνεται εδώ. Έχω κάνει πάρα πολύ καλή προετοιμασία, με πολλές ώρες πάνω στο ρινγκ, εκατομμύρια χτυπήματα και πολλά… κιλά ιδρώτα, με τον προπονητή Μάριο Μπαρπατσά. Σημαντικό γεγονός θα αποτελέσει να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, ώστε να είναι όλοι στο ΟΑΚΑ και να δώσουμε τη μάχη παρέα. Άλλωστε, θα είναι η πρώτη φορά που αν καταφέρω να πάρω τον τίτλο θα έχει επιτευχθεί από Έλληνα κάτι τέτοιο.»

***Εισιτήρια για το σπουδαίο ραντεβού της 15ης Δεκεμβρίου μπορείτε να προμηθευτείτε από:

Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά στο viva.gr και το boxoffice.gr, και στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα και στα X-TREME STORES. Την ημέρα του αγώνα εισιτήρια θα πωλούνται στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ ως εξής:

ΕΚΔΟΤΗΡΙΟ Α’ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΙΡΗΝΗ (ΗΣΑΠ):

Έκδοση εισιτηρίων

ΕΚΔΟΤΗΡΙΟ Β’ – PARKING 5:

Παραλαβή εισιτηρίων ΓΕΡΜΑΝΟΣ & BOX OFFICE

Παραλαβή εισιτηρίων VIVA.GR

Έκδοση εισιτηρίων

ΕΚΔΟΤΗΡΙΟ Γ’ – PARKING 5:

Παραλαβή εισιτηρίων ΓΕΡΜΑΝΟΣ & BOX OFFICE

Έκδοση εισιτηρίων

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα για το μεγάλο αθλητικό γεγονός από την επίσημη Ελληνική ιστοσελίδα www.k-1.gr , την επίσημη Ελληνική σελίδα στο facebook www.facebook.com/K1.Athens και από την επίσημη διεθνή ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.k-1.tv !

Χορηγοί Επικοινωνίας του Κ-1: Πρώτο Θέμα, Newsit.gr, Sportday, Novaσπορ FM, sport-fm.gr, Athens Magazine.

Το Κ-1 World Max Final 8 Athens υποστηρίζεται από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Γρ. Πωλήσεων Ι. Γεωργιάδη και το DOCTOR’S HOSPITAL.

Κ-1 World Max 2012 Final 8 ATHENS – Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας!