30/06/2022

4 μετάλλια και πολλές εμπειρίες για τον «Δρόμο της Ειρήνης» στο Πανελλήνιο

Έξι αθλητές, τέσσερα μετάλλια και πολλές εμπειρίες ήταν ο απολογισμός των μικρών αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου Καράτε Αμαρουσίου «Ο Δρόμος της Ειρήνης» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Παίδων – Κορασίδων 2015 που έλαβε χώρα στο Κλειστό Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο των Άνω Λιοσίων.

Οι αθλητές του Συλλόγου Καράτε στο Μαρούσι κατέκτησαν δύο χρυσά, δύο ασημένια και μία πέμπτη θέση, ενώ ο αθλητής Πέτρος Κοτζαναστάσης παρότι προσπάθησε για το καλύτερο δεν κατάφερε να πλασαριστεί στα μετάλλια όπως στο παρελθόν είχε επαναλάβει.

Αναλυτικότερα στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Θεοχάρης Γιαννάκος στην κατηγορία των -55 κιλών του 2002 παίζοντας εκπληκτικά και νικώντας με πολύ μεγάλη διαφορά σχεδόν όλους τους αντιπάλους του.

Το χρυσό μετάλλιο επίσης κατέκτησε και ο Σταύρος Παληαρούτας στην κατηγορία των – 45 κιλών του 2004. Δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό σκαρφάλωσε και αυτός στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από πολύ καλή εμφάνιση.

Στην κατηγορία των – 35 κιλών του 2003 ο Γιάννης Σίμωσης έφτασε στον τελικό της κατηγορίας του όμως ένα λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν αρκετό για να του στερήσει το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας του.

Στην ίδια κατηγορία ο Πέτρος Κοτζαναστάσης ηττήθηκε με 2 – 3 στον πρώτο του αγώνα. Ο αντίπαλος του στην συνέχεια ηττήθηκε και έτσι δεν κατάφερε να τον τραβήξει στην διαδικασία του ρεπασάζ.

Στην κατηγορία των – 35 κιλών του 2005 ο Στέλιος Κοντόπουλος κατέλαβε την Πέμπτη θέση της κατηγορίας του. Έχοντας μία πολύ καλή αγωνιστική παρουσία άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον μιας και αυτή ήταν μόλις η δεύτερη παρουσία του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τέλος, η αθλήτρια του συλλόγου Δήμητρα Τσέκενη έφτασε στον τελικό της κατηγορίας της αποδεικνύοντας και αυτή τόσο το ταλέντο όσο και το μεγάλο πάθος της γι’ αυτό που τόσο καλά κάνει.

image1

Ο πρωταθλητής Δημήτρης Ραχούτης (Πτυχιούχος προπονητής ΤΕΦΑΑ Αθηνών) μίλησε για για τους αθλητές του συλλόγου Καράτε στο Μαρούσι και γι’ αυτή τους την παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε του 2015: «Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και ικανοποιημένος για την προσπάθεια των μικρών αυτών αθλητών / τριών. Όταν προετοιμάζεται κανείς για κάτι που έχει να αντιμετωπίσει, οι πιθανότητες να το προσπεράσει αυτό με επιτυχία πολλαπλασιάζονται. Αυτό είναι και το σημαντικότερο που θέλω να καταλάβουν οι μικροί μου φίλοι.Τα μετάλλια άλλες φορές έρχονται και άλλες όχι, είναι ένα παιχνίδι,η προσπάθεια όμως για το καλύτερο δυνατό πρέπει να εμπεριέχεται σε κάθε μας ενέργεια αν θέλουμε να πετύχουμε ένα στόχο που έχουμε βάλει. Τέλος, καμία προσπάθεια και καμία προετοιμασία δεν είναι χάσιμο χρόνου αν το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν έρθει εκείνη την στιγμή, αντίθετος είναι αυτά που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε στο μέλλον. Όταν έχεις μάθει τι πάει να πει προετοιμασία σε έναν τομέα, τότε σίγουρα μπορείς να την επαναλάβεις σε έναν άλλο».