09/08/2020

22ο Διεθνές Summer Camp του Ελληνικού Shinkyokushinkai στη Σκιάθο

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Μετά από τρία χρόνια απουσίας από το νησί των Σποράδων, το Διεθνές Summer Camp της Ελληνικής Ένωσης Shinkyokushinkai επέστρεψε στο πανέμορφο νησί της Σκιάθου και για 22η χρονιά διοργανώθηκε από την Τετάρτη 3 Ιουλίου έως την Κυριακή 7 Ιουλίου στην περιοχή Κουκουναριές στο Ξενοδοχείο Golden Beach. Αναλυτικά:


«Στο εν λόγω σεμινάριο στο οποίο συνδιοργανωτής ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β.Σποράδων,συμμετείχαν 35 αθλητές και εκπαιδευτών από την Αγγλία,Γαλλία και Ελλάδα ενώ θα είχε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία αν δεν είχαν ακυρωθεί οι συμμετοχές 15 εκπαιδευτών-αθλητών από το Νεπάλ και 8 εκπαιδευτών από το Πακιστάν λόγω μη διάθεσης της Βίζας από την Ελληνική Πρεσβεία .Επίσης εκπαιδευτές από την Κρήτη και την Ρόδο ακύρωσαν την συμμετοχή τους λόγω των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Η άψογη οργάνωση του Σεμιναρίου, η καθημερινή 4ωρη εκπαίδευση με ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ξεχωριστό και ποικίλο αλλά και η προσοχή και το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων, είχαν σαν αποτέλεσμα την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.

Η πρωινή εξάσκηση στην παραλία των Κουκουναριών με την χρυσή άμμο και η απογευματινή στο διαμορφωμένο χώρο του Ξενοδοχείου «Golden Beach» ήταν απόλαυση για όλους τους εκπαιδευτές και αθλητές οι οποίοι έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους και εμπλούτισαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Ο μεγάλος κορυφαίος δάσκαλος Shihan Cyril Andrews 6ο Dan, εκπρόσωπος του Βρετανικού Shinkyokushinkai αλλά και οι δυο Δάσκαλοι Shihan Γιώργος Κοσμίδης αρχηγός εκπρόσωπος του Ελληνικού Shinkyokushinkai 5o Dan και ο Shihan Οτάριο Μελικιάδης Branch Chief Βορείου Ελλάδος 5o Dan, δίδαξαν ακούραστα συμμετέχοντας δυναμικά ΚΑΤΑ, ΚΙΗΟΝ,ΙDO GEIKO-KOYMITE παρουσιάζοντας με πλήρη ανάλυση και επεξήγηση BUNKAI ανεβάζοντας ψηλά το τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο γνώσεων όλων των εκπαιδευτών του Ελληνικού Shinkyokushinkai.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι δυο Έλληνες δάσκαλοι είναι απόλυτα ενεργοί και μάχιμοι και συμμετέχουν στα ΚΟΥΜΙΤΕ, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους νεώτερους εκπαιδευτές.

Τον Άγγλο δάσκαλο συνόδευσαν οι δυο βοηθοί του Sensei John Heath και ο Sensei Owen Betley.Από την Γαλλία την διοργάνωση τίμησε ο Branch Chief Sebastien Vanroyen,ένας από τους κορυφαίους πρωταθλητές της Ευρώπης.

Την ελληνική Ένωση Shinkyokushinkai εκπροσώπησαν ο Sensei Παπαγιαννίδης Φίλιππος,ο Sensei Γιάννης Κρίσιλας,η Sensei Βίκυ Κοσμίδου,ο senpai Παπαδόπουλος Γρηγόριος, ο Senpai Ποζαπαλίδης Ηρακλής, ο Senpai Μαυρόπουλος Γεώργιος, ο Senpai Σιούρας Βίκτωρας, καθώς και αθλητές από τους συλλόγους της Ένωσης.

Στην διάρκεια του Camp έγιναν εξετάσεις προαγωγής βαθμών,όπου με επιτυχία πέρασε και προήχθηκε στο 1ου KYU ο αθλητής από την Αθήνα του Sensei Τσιάρα Δημήτρη ο Senpai Γάγιας Γεώργιος.

Την τελευταία βραδιά,όπως είναι θεσμός έγινε το καθιερωμένο Sayonara Party μια μικρή λιτή εκδήλωση όπου απονεμήθηκαν τα πτυχία συμμετοχής,αναμνηστικές πλακέτες, αναμνηστικά μετάλλια στους προσκεκλημένους εκπαιδευτές ενώ παραδόθηκαν και τα επίσημα ιαπωνικά διπλώματα και οι γνήσιες χρυσοκέντητες μαύρες ζώνες στους αθλητές και αθλήτριες που έδωσαν εξετάσεις στο Winter Camp. Μεταξύ των οποίων στο 3ο Dan η Sensei Βίκυ Κοσμιίδου,ο Sensei Γιάννης Κρίσιλας, και στο 1ο dan οι Senpai Δημητρίου Αναστασία, Ανδρεανίδου Μπέλλα και Αγαθουλέσης Θεόδωρος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γιώργος Κοσμίδης αφού ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή και παρουσία τους επισήμανε ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα την επίσκεψη και συμμετοχή του Προέδρου της παγκόσμιας οργάνωσης WKO Shihan Kenzi Midori στο 23o Summer Camp το 2020 στην Σκιάθο, το οποίο θα έχει Ευρωπαϊκό χαρακτήρα και θα συμμετέχουν μεγάλος αριθμός αθλητών και εκπαιδευτών από όλη την Ευρώπη και Ιαπωνία.

Η Ένωση εκπαιδευτών του ελληνικού Shinkyokushinkai, ο διοργανωτής Shihan Γιώργος Κοσμίδης, ο Βranch Chief Shihan Οτάριο Μελικιάδης και η βασική υπεύθυνη της διοργάνωσης Sensei Βίκυ Κοσμίδου, ευχαριστούν θερμά όλους όσους συμμετείχαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δυο γιατρούς μας, οι οποίοι τιμήθηκαν για την πολύτιμη προσφορά τους την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης, τον Παύλο Μαλινδρέτο, πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας και τον ειδικό Παθολόγο Σωτηρόπουλο Αθανάσιο. Ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Μαγνησίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ,την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη για την οικονομική της στήριξη και χορηγία, καθώς και τον Δήμο Βόλου τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Ζέρβα.

Ευχαριστίες όμως και στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Δημήτριο Κολυνδρίνη για την έκπτωση των εισιτηρίων μετακίνησης όλης της αποστολής στο Αχίλλειο, καθώς και την εταιρεία Hellenic Seaways για την έκπτωση των εισιτηρίων του πλοίου Express Skiathos αλλά και το πρακτορείο Shipping Travel Agency κ.Κατσούρη Γεράσιμο για την έκπτωση στα εισιτήρια των πλοίων αλλά και την Ευρωγενενετική Θεσσαλίας για την ευγενική χορηγία.Η όλη διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε με την διαμεσολάβηση του γραφείου VIS TRAVEL του Νίκου Βισβίκη στην εξεύρεση και κράτηση των δωματίων του κατάλληλου ξενοδοχείου Golden Beach τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστίες όμως και στο προσωπικό του ξενοδοχείου για το άριστο σέρβις,το πολύ καλό φαγητό (πρωινό και βραδινό),την κ.Ρούλα ,τον Δημήτρη και την Μαρία για το πολύ καλό και φιλόξενο περιβάλλον.

Τέλος, ευχαριστούν την κ.Κοσμίδου Κατερίνα για την άμεση και καθημερινή φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση όλων των προπονήσεων.
 
Το 22ο Ελληνικό Summer Camp ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους και δόθηκε η υπόσχεση για το επόμενο το 2020″.