25/04/2024

Χριστίνα Νίκα: Το επίπεδο του Ελληνικού Καράτε είναι ψηλό

Μία σημαντική επιτυχία για το Ελληνικό Καράτε πέτυχε πριν από λίγες μέρες η Χριστίνα Νίκα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Youth League της Κροατίας.


Η νεαρή αθλήτρια είναι ένα καλό παράδειγμα της νέας δυνατής φουρνιάς που θα εκπροσωπήσει το Ελληνικό καράτε τα επόμενα χρόνια στο εξωτερικό.

Η Νίκα ανήκει στην ομάδα του Α.Σ Καράτε Οδυσσέας που διαθέτει στο δυναμικό του ελπιδοφόρους αθλητές όπως ο όπως ο Διονύσης, ο Στέφανος και η Τζωρτζίνα Ξένου, Zερβού, Τζουμανέκα και άλλοι.

Η Νίκα έφτασε στην επιτυχία με έξι νίκες και μιλώντας στο Fightsports.gr αναφέρθηκε στην πρόσφατη διάκριση.

«Κάθε επιτυχία είναι σημαντική, έχω πάρει τρία πανευρωπαϊκά μετάλλια και κάθε νίκη έχει την ιδιαιτερότητα της, δεν ξεχωρίζω καμία. Με ενδιαφέρει να είμαι συνεπής στους αγώνες μου και να έχω διάρκεια ως καλή αθλήτρια.

Το συγκεκριμένο τουρνουά θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα της κατηγορία μου και είμαι ευτυχής που κατάφερα να είμαι στον τελικό. Στόχος μου ήταν να πλασαριστώ στην τετράδα και τα κατάφερα», λέει στα πρώτα της λόγια.

Στην συνέχεια η Νίκα μιλάει για τον επόμενο στόχο της που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Χιλή.

«Επόμενος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Χιλή όπου υπάρχουν πιθανότητες να πάω. Θέλω να είμαι καλά αγωνιστικά και χωρίς τραυματισμούς για να μπορέσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου.

Αλλάζω κατηγορία, θα αγωνίζομαι στο U21 και θα είναι πρόκληση για μένα να μπορέσω να κρατηθώ σε ένα καλό επίπεδο», τονίζει η Ελληνίδα Καρατέκα που μας καταθέτει την γνώμη της για το σημερινό επίπεδο του Καράτε στην Ελλάδα.

 «Το επίπεδο στο Καράτε έχει κρατηθεί αρκετά ψηλά. Το καλό είναι ότι υπάρχει διάρκεια. Έχουμε αθλητές με παγκόσμιες διακρίσεις και συνεχώς έρχονται να προστεθούν και νέα παιδιά με όρεξη και αγάπη για το άθλημα», καταλήγει.