29/03/2024

Τρίτες θέσεις για Πανετσίδου, Χατζηλιάδου

Οι δύο αμαζόνες του Ελληνικού Καράτε, είχαν εξαιρετική παρουσία στο Κ-1 της Ολλανδίας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Αναλυτικά το δελτίο του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων. 


Ο κύκλος των επιτυχιών του ελληνικού καράτε συνεχίστηκε και στο Ρότερνταμ, στο κορυφαίο τουρνουά Κ1 Premier League. Η Βίκυ Πανετσίδου και η Ελενα Χατζηλιάδου κρέμασαν κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες τους, ολοκληρώνοντας τη διοργάνωση με 5 νίκες που τις κρατούν σε πολύ υψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.
Στα -68κ. kumite η Πανετσίδου νίκησε στον τελικό των ρεπεσάζ την Μόνικα Στεφανόφσκα (ΠΓΔΜ) με 2-1, ενώ στα +68κ. η Χατζηλιάδου πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης με 6-0 επί της Ελβετής Ραμόνα Μπρούντερλιν.
Από τους υπόλοιπους αθλητές που μετείχαν στο Κ1 του Ρότερνταμ, την καλύτερη παρουσία είχε ο Διονύσης Ξένος (-67κ)  με 3 νίκες και ήττα στις λεπτομέρειες (1-1) από τον Κροάτη Ποβρζένιτς. Από μία νίκη είχαν οι Δόβας, Μουταφτσής στα -75κ. ενώ στην ίδια κατηγορία μετείχαν και οι Κοσμάς, Μπασούκος. Στις γυναίκες, η Αλεξάνδρα Παππά πήγε εξαιρετικά στα -55κ. με δύο νίκες. Η Κατερίνα Πλαστράκη είχε μία νίκη στα -61κ. όπου αγωνίστηκε και η Ιωάννα Λιάσκου, ενώ μια νίκη στα -50κ. πέτυχε και η Χριστίνα Καβακοπούλου.
Τα Κ1 Premier League είναι τα πιο φημισμένα τουρνουά καράτε, με πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών και υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο. Διεξάγονται μόνο πέντε κάθε χρόνο και το επόμενο ραντεβού είναι στο Ντουμπάι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.