23/04/2024

Το Greek Shinkyokushinkai παρών σε Πολωνία και Ιαπωνία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Οργάνωση Shinkyokushinkai για την παρουσία της σε Πολωνία και Ιαπωνία.


Αναλυτικά: «Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Shinkyokushin διεξάχθηκε στην Πολωνία, στην πόλη Βρότσλαβ από τις 10-13 Μαΐου και είχε μεγάλη επιτυχία και από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου και από το υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και μαχητικότητας των αθλητών. Στην Ελλάδα το άθλημα καλλιεργείται συστηματικά αλλά ακόμα δεν υπάρχει κρατική βοήθεια ώστε να γίνει η σωστή οργάνωση και ανάπτυξη όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Παρ’ όλα αυτά η Ελληνική Οργάνωση Shinkyokushinkai έστειλε εθνική αποστολή στην οποία αρχηγός τέθηκε ο Aρχηγός-Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Καράτε (WKO)- οργανισμός που αφορά το Full Contact Karate και όχι το Ολυμπιακό Καράτε- Γιώργος Κοσμίδης. Ο Shihan Γιώργος Κοσμίδης κινείται απόλυτα στις παραδόσεις του Full Contact-Knock Down Καράτε όπως το δίδαξε ο ιδρυτής του Sosai Μas Oyama και πλέον είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που το διδάσκει μέσα από την οργάνωση του Greek ShinkyokushinKai…

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με τα ΚΑΤΑ ανδρών, γυναικών. Η Εθνική μας ομάδα έλαβε μέρος με την Μαρία Αχιλαδέλλη και τον Θανάση Τζίρα. Οι αθλητές μας έκαναν καταπληκτική εμφάνιση και έχασαν στις λεπτομέρειες να προκριθούν στην επόμενη φάση. Κέρδισαν, όμως, το χειροκρότημα και τον σεβασμό όλων των αθλητών και των θεατών. Η ομάδα διαιτησίας της ελληνικής ομάδας έδωσε το παρών στους αγώνες ΚΑΤΑ και πήρα τα εύσημα από όλους. Διαιτήτευσαν οι Κ. Γαλιος, Γ. Δαλαμαγκας, Sensei Eιρ.Σκαπη και ο Α. Πέτρου (και αργότερα Αχιλαδέλλη-Τζίρας) ενώ ο κ. Κοσμίδης ήταν ο κύριος διαιτητής στον τελικό ΚΑΤΑ των γυναικών.

Ο σεβασμός των Ιαπώνων στους Έλληνες

Κατά την διάρκεια του διαλλείματος ο Πρόεδρος της WKO Shihan Midori, μαζί με τον Shihan Koi, τον Shihan Miyoshi και τον Shihan Tsukamoto είχαν συνομιλία με τον Shihan Γιώργο Κοσμίδη και τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Οργάνωσης Σωτήρη Πίκουλα. Οι Ιάπωνες εξήραν το έργο που γίνεται στο Γραφείο Τύπου και ο ίδιος ο Αρχηγός Shihan Midori τόνισε ότι η Ελληνικη Οργάνωση κ το Γραφείο Τύπου «βομβαρδίζουν» συνεχώς τα Κεντρικά στην Ιαπωνία (WKO) με δελτία τύπου που αφορούν σε δραστηριότητες, τεχνικά σεμινάρια, χειμερινά και καλοκαιρινά καμπ και προπονητικές ημερίδες του Greek Shinkyokushinkai Association. Ήταν πολύ ευχαριστημένος ο Shihan Midori καθώς η ελληνική οργάνωση υπό την Αρχηγία του Shihan Κοσμίδη και του branch chief Βορείου Ελλάδος Shihan Otario Melikiadis είναι πολύ δραστήρια και κρατάει υψηλά το επίπεδο του Shinkyokushinkai.

Στην συνέχεια, στο στάδιο Orbita στο Βρότσλαβ, το πρόγραμμα είχε κουμιτε νέων-εφηβων όπου είδαμε εντυπωσιακούς αγώνες υψηλού επιπέδου και μαχητικότητας, κατά γενική ομολογία όλων των στελεχών της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Οργάνωσης. Στην κατηγορία – 65 αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Ιντζέπουλος, μαθητής του Γιατσεσλαβ Κεσιδη που διατηρεί dojo στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Ο Παναγιώτης μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα με συνεχόμενα gyako και shita tsuki αλλά σε μια άτυχη στιγμή λύγισε και αποκλείστηκε.

Δυνατά Κούμιτε

Η δεύτερη μέρα στο Βρότσλαβ της Πολωνίας είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί αγωνίστηκαν οι άνδρες και γυναίκες σε όλες τις κατηγορίες. Υπήρξε και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς η αθλήτρια μας Ραφαέλα Τσακίρη αγωνίστηκε το πρωί. Ήταν ένας πολύ εντυπωσιακός αγώνας καθώς η πολύ δυνατή Ραφαέλα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση με shita tsuki kai gedan geri που έσερναν προς τα πίσω την αντίπαλο της. Ακολούθησαν 2 δίλεπτες παρατάσεις όπου οι δύο αθλήτριες ήταν ισάξιες, με ισοδύναμα χτυπήματα αλλά εν τέλει οι διαιτητές έδωσαν τη νίκη στη Ουκρανεζα αντίπαλο της Ραφαέλας μετρώντας κάποια hija geri που έδωσε. Aξίζει να πούμε ότι η αντίπαλος της Ραφαέλας αναδείχθηκε μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης υπενθυμίζοντας μας ότι η γραμμή μεταξύ επιτυχίας και αποκλεισμού είναι πολύ λεπτή. Στην συνέχεια το πρόγραμμα είχε πολύ δυνατούς αγώνες όπου διακρίθηκαν κυρίως αθλητές και αθλήτριες από Λιθουανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και φυσικά από την διοργανώτρια χώρα Πολωνία. Τα αστέρια του Πρωταθλήματος Valeri Dimitrov, Andrei Zincheko, Maciez Mazur διακρίθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο. Η παρουσία της ελληνικής διαιτησίας και την δεύτερη ημέρα ήταν καθοριστική για την επιτυχία των αγώνων.

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Κ.Ο και η ελληνική αντιπροσωπεία

Στα θετικά της διοργάνωσης ήταν και η Γενική Συνέλευση της Ε.Κ.Ο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καράτε στην οποία είναι μέλος το Greek Shinkyokushinkai και πραγματοποιήθηκε στο τέλος της πρώτης μέρας του Πρωταθλήματος. Την ελληνική αντιπροσωπεία στην Γενική Συνέλευση απαρτιζανε ο Αρχηγός Εκπρόσωπος της Ελλάδας Shihan Γιώργος Κοσμίδης, ο Branch Chief Βορείου Ελλάδος Shihan Otario Melikiadis και ο Εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Οργάνωσης Σωτηρης Πικουλας που ήταν και ο μεταφραστής της αντιπροσωπείας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία στα ψηφίσματα που τέθηκαν, στήριξε τις αποφάσεις που αναβαθμίζουν την τεχνική κατάρτιση και το επίπεδο των Διαιτητών και επίσης ηταν υπέρ της ενδυνάμωσης του brand Name SHINKYOKUSHIN διεθνώς και κυρίως πανευρωπαϊκά. Δυνατό Shinkyokushinkai, μεγάλο επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, αναβαθμισμένη διαιτησία σε ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ, ήταν το τρίπτυχο που στήριξε η ελληνική αντιπροσωπεία. Διότι στην τελική αυτό θα δείξει την διαφορά της ΈΚΟ από τις άλλες οργάνωσης του Kyokushin.

Στην Οσάκα της Ιαπωνίας

«Το επόμενο ραντεβού της εθνικής ομάδας του Greek ShinkyokushinKai ήταν στην Ιαπωνία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Full Contact Karate που διοργάνωσε για πρώτη φορά η JFKO, η Ιαπωνική Ομοσπονδία Full Contact Karate στην πόλη Οσάκα. Εκεί συμμετείχαν ο Μάνος Σείτης και ο Φλώρης Μπογδάνης με προπονητή τον Nίκο Παπαβασιλείου, οι οποίοι μετά από δύσκολους αγώνες με Ιάπωνες μαχητές και με Ιάπωνες διαιτητές να δρουν εντελώς μεροληπτικά (όπως θα δείτε και στα βίντεο αργότερα), έχασαν την πρόκριση. Ο Φλώρης Μπογδάνης, ωστόσο, έκανε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν Ιάπωνα μαχητή και θα έπαιρνε και τον δεύτερο αγώνα αλλά τραυματίστηκε και έτσι αναγκάστηκε σε ήττα. Τα δύο παιδιά του ShinkyokushinKai κέρδισαν τον σεβασμό και το χειροκρότημα όλων και επιβεβαίωσαν ότι η χώρα μας ανήκει στους λάτρεις του Full Contact Karate.»