20/04/2024

Το κορυφαίο στυλ Ashihara Karate από τον δάσκαλο Νίκο Αλεξόπουλο

Διαβάστε για το κορυφαίο στυλ Ashihara Karate από τον δάσκαλο Νίκο Αλεξόπουλο της σχολής  Αχίλλειος (Ashihara Karate Kaikan N.I.K.O).


To Ashihara Karate δημιουργήθηκε από τον  Kancho Hideyuki Αshihara 10 dan . Ο Kάνσο ενσωμάτωσε την έννοια Sabaki στην τεχνική και δημιούργησε Kάτα που αντιπροσωπεύουν καθαρά την αγωνιστική νοοτροπία .

Τρία κύρια σημεία  διαμορφώθηκαν στο Αshihara Karate από τον Κανσο . Η προετοιμασία, και η χρήση των τεσσάρων θέσεων που εκπροσωπήθηκαν από το κυκλικό σύμβολο karate Ashihara έγιναν το πρώτο σημείο .

Η σημασία του συγχρονισμού και της αξιολόγησης της απόστασης (maai) έγινε το δεύτερο σημείο. Το τρίτο σημείο είναι η θέση, η οποία πρέπει πάντα να διατηρηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση για να δώσει τη μέγιστη κινητικότητα.

Ο kancho δημιούργησε την νέα οργάνωση New International Karate Organization Ashihara kai kan και γρήγορα το Ashihara Karate διαδόθηκε στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο αφού πολύ δάσκαλοι που έκαναν Κιοκουσίνκαι εντάθηκαν στην νέα οργάνωση .

Δυστυχώς όμως ο Kάνσο προσβλήθηκε από την νόσο του Αλσχάιμερ και έφυγε από την ζωή στις 24 Απριλίου 1995 . Την οργάνωση ανέλαβε να καθοδηγεί ο Γιος του Hidenori Ashihara .

Πολλοί αξιόλογοι δάσκαλοι δεν ακολούθησαν την νέα οργάνωση δημιουργώντας δικές τους ακολουθώντας μεν την νοοτροπία του Κανσο αλλά όχι την τακτική του και τα Κάτα ούτε το σήμα Αshihara που είναι πνευματική ιδιοκτησία της οργάνωσης Ν.Ι.Κ.Ο. Αshihara kai kan .

Η νέα οργάνωση N.I.K.O. ASHIHARA KAI KAN έχει τους επίσημους branch ανά Κράτος . Για την Ελλάδα επίσημος αντιπρόσωπος είναι ο sensei Αλεξόπουλος Νίκος και το κεντρικό dojo βρίσκεται στο Κιάτο Κορινθίας για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο ιντερνέτ από το www.ashihara-hellas.com και από το honbu dojo της Ν.Ι.Κ.Ο που είναι www.ashihara-karate.com .

Το Ashihara Karate συμμετείχε μαζί με άλλα στυλ στην δημιουργία της Ιαπωνικής ομοσπονδίας φουλ κόντακτ Καράτε καθώς και της παγκόσμιας με σκοπό την αναγνώριση της αγωνιστικής τεχνοτροπίας του Καράτε πλήρους επαφής στους ολυμπιακούς αγώνες του 2020 ή του 2024.

Για το σκοπό αυτό έγινε διαδικτυακό δημοψήφισμα με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας παρότι έγινε σε πολύ μικρό διάστημα το οποίο και δόθηκε στην ολυμπιακή επιτροπή.

Η παγκόσμια ομοσπονδία full contact karate (W.F.K.O.) έχει ανακοινώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα φουλ κόντακτ Καράτε τις ημέρες των ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο για Κουμιτε και Κάτα με την παρουσία παραγόντων την ιαπωνικής ολυμπιακής επιτροπής.