19/04/2024

Το ελληνικό Summer Camp του Shinkyokushinkai επιστρέφει στην Σκιάθο

Μετά από τρία χρόνια απουσίας από το νησί των Σποράδων και μετά από επιθυμία και  αίτημα  των εκπαιδευτών, αθλητών και μελών της Ένωσης του Ελληνικού Shinkyokushinkai διοργανώνεται από 3η εώς 7η Ιουλίου 2019 το 22ο Ελληνικό Summer Camp Shinkyokushinkai Καράτε στο ξενοδοχείο Golden Beach στην περιοχή Κουκουναριές. Αναλυτικά:


«Τα Summer Camp που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Shinkyokushinkai είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται στην περιοχή Μαγνησίας  επί 21 χρόνια. Σε αυτό προσκαλούνται και συμμετέχουν  Αθλητές και εκπαιδευτές από όλη την Ελλάδα από 20 Συλλόγους που καλλιεργούν και διδάσκουν το Shinkyokushinkai Karate. Συμμετέχουν επίσης  ξένες εθνικές  Ομάδες  και Αποστολές  με αθλητές και εκπαιδευτές , παγκόσμιας αναγνώρισης  και υψηλού επιπέδου.

Αυτή την χρονιά το 22ο Summer Camp θα πραγματοποιηθεί στην Σκιάθο με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων,  στην περιοχή Κουκουναριές.

Τις ημέρες διαμονής και οργάνωσης του Camp, πραγματοποιούνται καθημερινά στην παραλία στις Κουκουναριές , 2 ώρες προπονήσεις, πρωινές και απογευματινές ώρες, όπου μαζί με τους τουρίστες που παραθερίζουν Έλληνες και Ξένους, δημιουργείται μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που προσελκύει τους παραθεριστές, οι οποίοι και παρακολουθούν τις προπονήσεις.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες παραμένουν και μετά το τέλος του Camp, μερικές μέρες  συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τις καλοκαιρινές διακοπές, στο πανέμορφο Νησί των Σποράδων.

Την τελευταία ημέρα του Camp, πραγματοποιούνται προαγωγικές εξετάσεις βαθμών DAN , όπου συμμετέχουν Έλληνες και Ξένοι Αθλητές και εκπαιδευτές , ενώ ακoλουθούν φιλικοί αγώνες μεταξύ των ομάδων.

Tο βράδυ της ίδιας ημέρας , ακολουθεί το αποχαιρετιστήριο πάρτι, Sayonara Party και το επίσημο δείπνο  των αποστολών και των εθνικών ομάδων όπου ανταλλάσσονται αναμνηστικά δώρα και απονέμονται τα πτυχία συμμετοχής στους συμμετέχοντες. Το διεθνές Summer Camp του Ελληνικού Shinkyokushinkai συμβάλει σημαντικά στην προαγωγή και ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην Μαγνησία στηρίζοντας την τοπική αγορά κατά την θερινή περίοδο».