20/04/2024

Τίμησαν τις πολεμικές τέχνες και τον Ηλία Ηλιάδη!

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η γιορτή της ιαπωνικής πρεσβείας προς τιμήν των πολεμικών τεχνών. Οι οργανωτές είχαν τα πάντα στην εντέλεια, καθώς οι προβλέψεις τους επιβεβαιώθηκαν ως προς την προσέλευση του κόσμου. Στο κλειστό του Αγίου Θωμά δεν έπεφτε… καρφίτσα στην κυριολεξία. Ένα τατάμι είχε καλύψει τον αγωνιστικό χώρο όπου οι αθλητές πραγματοποίησαν το καθιερωμένο ζέσταμα πριν από το ξεκίνημα τις επίδειξης. Ανάμεσά τους και κορυφαία ονόματα του χώρου όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας, Δημήτρης Τριανταφύλλης και ο δάσκαλος Άρης Κραβαρίτης. Τον Τριανταφύλλη μάλιστα ήρθε να παρακολουθήσει ο φίλος και συναθλητής του Γιώργος Τζάνος.
Κεντρικό πρόσωπο της διοργάνωσης, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος εκτός από τον πολλάκις πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη, Ηλία Ηλιάδη. Ο Ηλίας, προτού ξεκινήσει και επίσημα η επίδειξη των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, δέχτηκε πολλά χειροκροτήματα από το κοινό, στο άκουσμα του ονόματός του. Επίσης, ο Ιάπωνας πρέσβης στη χώρα μας Hiroshi Toda τίμησε τον Ολυμπιονίκη μας, χαρακτηρίζοντάς τον άξιο εκπρόσωπο του Judo στην πατρίδα μας. Ο Ηλιάδης με τη σειρά του, αφού χειροκροτήθηκε ξανά από το γεμάτο γήπεδο, ευχήθηκε σε όλους υγεία και «δεσμεύτηκε» πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φτάσει στην κατάκτηση του επικείμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Ρίο της Βραζιλίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον πολύ κόσμο που μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει το πολύ όμορφο θέαμα, κοντά στις πολεμικές τέχνες βρέθηκαν και μέλη της δημοτικής Αρχής του Αμαρουσίου, όπως και υψηλά στελέχη του ιαπωνικού εμπορικού λόμπι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το fightsports.gr ήταν εκεί και σας μετέφερε όλο το ρεπορτάζ…