28/03/2024

Συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kyokushin Karate το Kinesis Fight Club

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kyokushin Karate συμμετείχε το Kinesis Fight Club το περασμένο Σάββατο, στις 21 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. Διοργανωτής των αγώνων ήταν η Παγκόσμια ομοσπονδία IFK (International Federation of Karate).

Για πρώτη φορά διεξάγεται τέτοιου μεγέθους πρωτάθλημα στο Kyokushin Karate στην Ελλάδα. Φυσικά από αυτήν τη διοργάνωση δεν μπορούσε να λείψει το Kinesis.Το Kinesis Fight Club εκπροσώπησε ο Γιώργος Καρακασίδης, που δυστυχώς δεν ευνοήθηκε από την κλήρωση και κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Πρωταθλητή Ρωσίας Drozd Alexander, ο οποίος κέρδισε και το πρωτάθλημα .Ακολούθησε μια πολύ σκληρή μάχη, που δυστυχώς έχασε ο αθλητής του Kinesis, μετά από δυο γύρους, στα σημεία.Παρ’όλα αυτά, ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για τον μαχητή του Kinesis, έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί με αντιπάλους τέτοιου βεληνεκούς, μιας και η Ρώσοι θεωρούνται τα φαβορί σε όλες τις διοργανώσεις .

Την αποστολή συνόδευαν οι εκπαιδευτές Αντώνης Γιαννακίδης , Δημήτρης Μπακόλας και ο Θεόφιλος Φουλεδάκης που εκτελούσε και χρέη κριτή. Επόμενος αγώνας που θα συμμετέχει το Kinesis Fight Club θα είναι στην Λαμία που θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της WKO (World Kumite Organization), μιας από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες ομοσπονδίες στον κόσμο, με έδρα την Ταϊλάνδη . Ταυτόχρονα σε αυτό το πρωτάθλημα θα γίνει και η επιλογή της εθνικής ομάδας που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ταϊλάνδη τον Σεπτέμβριο.