19/04/2024

Στον τελικό του Παγκοσμίου Εφήβων ο Ηλίας Ψωμάς

Ο Ηλίας Ψωμάς προκρίθηκε στον τελικό των +70κ εφήβων, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πρώτη ημέρα των αγώνων.

Το πρώτο της μετάλλιο εξασφάλισε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε Εφήβων, Νεανίδων, Νέων και U21 που διεξάγεται στο Ικόνιο. Ο Ηλίας Ψωμάς προκρίθηκε στον τελικό των +70κ εφήβων, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πρώτη ημέρα των αγώνων και το Σάββατο (29/10) θα αντιμετωπίσει τον Εσθονό Μπολότσκι με στόχο το χρυσό μετάλλιο.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (26/10) ο αθλητής της Δόξας Γαλατσίου νίκησε κατά σειρά το Λετονό Καζάντσεφς, τον Τούρκο Τσελίκ, τον Τυνήσιο Γκαζουανί, κατέκτησε την πρώτη θέση στο pool στο οποίο συμμετείχε και στη συνέχεια στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Ουκρανού Περεούντα με 2-0. Έτσι πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό και παράλληλα έκανε το καλύτερο δώρο στον προπονητή του Δημήτρη Τριανταφύλλη, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

Τρεις 7ες θέσεις για την Ελλάδα

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αντωνία Μωυσίδου στα ΚΑΤΑ U21, πέρασε διαδοχικούς γύρους και κατάφερε να πλασαριστεί στην 7η θέση της κατάταξης. Την ίδια θέση κατέκτησαν και δύο αθλητές στην κατηγορία Νέων, ο Γιώργος Μπαλιώτης (-61κ) και ο Χρήστος Τζίλιας (-55κ) που κατέγραψαν πανομοιότυπη πορεία. Με σπουδαίες εμφανίσεις και διαδοχικές νίκες έφτασαν στον τελικό του pool τους, όπου ηττήθηκαν. Έτσι έπαιξαν στα ρεπεσάζ, όπου αμφότεροι ηττήθηκαν από Ιορδανό αντίπαλο. Πάντως, η 7η θέση στον κόσμο αποτελεί σίγουρα μεγάλη επιτυχία για τους δύο Έλληνες αθλητές.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων (Τετάρτη) αγωνίστηκαν στα ΚΑΤΑ η Αθηνά Τσιακμάκη (13η θέση στις νεάνιδες), o Αλέξανδρος Λιάσκας (εφήβων), η Παρασκευή Νεοχωρίτη (νέων γυναικών), ο Φώτης Τσιακμάκης (νέων ανδρών) και ο Γιάννης Κουκουσέλης (U21).

Στις κατηγορίες ΚΟΥΜΙΤΕ μετείχαν ο Δήμος Κουταλιάρης (-70κ εφήβων), ο Πέτρος Καρράς (δύο νίκες στα -63κ εφήβων), ο Γιώργος Παπαδόπουλος (μία νίκη, μία ήττα στα -57κ εφήβων), ο Βασίλης Δήμου (-52κ εφήβων) και η Ειρήνη Κάτσικα (μία νίκη, μία ήττα στα +54κ νεανίδων).

Στη δεύτερη ημέρα (Πέμπτη) έγιναν οι αγώνες ΚΟΥΜΙΤΕ Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών και συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς  οι:

Λεονάρντο Τσότα (+76κ), Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (-76κ), Ανδρέας Μπιτσώρης (-68κ), Καλλιόπη Μαυρίδου (+59κ), Ερασμία Γκουβούση (-59κ), Λυδία Ξένου (-53) και Θεώνη Ρέγκλη (-48κ).

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις προσπάθειές στους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που συνεχίζεται αύριο Παρασκευή με τους αγώνες U21.

Δελτίο Τύπου Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε