24/04/2024

Στην κορυφή της Ευρώπης το Gerontis fighters

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκαν οι αθλητές των Gerontis fighters του Αγίου Νικολάου Μπιλανάκης Ιωάννης και Λιαπάκης Ιωάννης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ο προπονητής κ. Γεροντής Ιωάννης αναχώρησε αεροπορικώς με την αποστολή του ,με προορισμό το open πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Fighting Falcon που διεξήχθη στο Blagoevgard της Βουλγαρίας.

Κατά την άφιξη τους όλοι οι αθλητές συμμετείχαν στη ζύγιση καθώς το πρωτάθλημα ηταν πρωτάθλημα μονομαχίας . Ο Λιαπάκης Ιωάννης και ο Μπιλανάκης Ιωάννης μετά την αξιοθαύμαστη παρουσία που έδειξαν στις τελευταίες δράσεις των Gerontis fighters , δούλεψαν με ακατάσχετη θέληση και ανταμειφθηκαν ανάλογα. Πάντα δίπλα τους ο μέντορας τους και προπονητής τους κ. Γεροντής που λόγω της εμπειρίας και των αμέτρητων επιτυχιών στο βιογραφικό του κατάφερε να αναδείξει και να βγάλει στο προσκήνιο τον καλύτερο αθλητικό χαρακτήρα των παιδιών.

Ως το μόνο αθλητικό σωματείο από τον Άγιο Νικόλαο  που συμμετείχε στην συγκεκριμένη διοργάνωση θεώρησε χρέος του να ανεβάσει το όνομα της πόλης του Αγίου Νικολάου στο βάθρο για να γίνει γνωστό ακόμη μια φορά σε όλη την Ευρώπη.

Ο Μπιλανάκης Ιωάννης ένας αθλητής με πολλά υποσχόμενη πορεία στο χώρο των πολεμικών τεχνών,  αγωνίστηκε στην κατηγορία των – 45 kg και έδειξε την αξία του από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Ο Βούλγαρος αντίπαλος του έπεσε νοκ νταουν μετά από χτύπημα που δέχθηκε από τον Μπιλανάκη. Μην μπορώντας να συνεχίσει τον αγώνα εγκατέλειψε δίνοντας την πρώτη νίκη στον αθλητή των Gerontis fighters.

Μετα τον πρώτο  του αγώνα και πάντα υπό την καθοδήγηση του προπονητή του προχώρησε με επιτυχία στο πρώτο γύρο του επόμενου. Στον δεύτερο γύρο  λόγω υψηλής πίεσης και αδρεναλίνης δεν άργησαν να έρθουν οι ανεξέλεγκτοι χειρισμοί που στοίχισαν την πρόκριση του στους ημιτελικούς. Η παρουσία του ήταν αρκετά δυναμική κατακτωντας έτσι την 5η πανευρωπαϊκή θέση.

Περήφανη ένιωσε όλη η αποστολή αλλά και ο πατέρα του Μπιλανάκης Μιχαήλ που παρακολουθούσε με αγωνία την πορεία του ενθαρρύνονται τον να συνεχίσει. Σειρά είχε ο Λιαπάκης Ιωάννης ως έφηβος αθλητής να αγωνίζεται στην κατηγορία των -52 kg. Ο Λιαπάκης Ιωάννης είναι ένας αθλητής ο οποίος προπονείται λίγο διάστημα για πρωταθλητισμό, καλείτε να αντιμετωπίσει αθλητές με μακροχρόνια εμπειρία  . Αυτός είναι και ο λόγος που η προσπάθεια του έχει την διπλάσια βαρύτητα. Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει σωστή προετοιμασία και αρκετή θέληση. Ο Λιαπάκης μετά από μια σειρα επιτυχιών κέρδισε με την αξία του το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση στο βάθρο.

Ο Λιαπάκης Σάββας και πατέρας του εν λόγω αθλητή τον συνόδεψε και όλη την διάρκεια του ταξιδιού με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση για το αποτέλεσμα.  Ήταν η εύτερη σπουδαία διάκριση για αθλητή του Αγίου Νικολάου.

Η αποστολή του κ. Γεροντή αποτελούνταν από 12 άτομα εκ των οποίων σπουδαίοι αθλητές. Ο Ηλιάκης Ελευθέριος ένα παιδί γνωστο για τις επιτυχίες του σε παγκόσμιο επίπεδο έλαβε μέρος αποκομίζοντας την 3η θέση.

Ο Τζανίδης Ανδρέας 3ος πανευρωπαϊκός πρωταθλητής το 2016 στο aekwondo έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα και κατέκτησε την 3η θέση στο βάθρο. Ο Καραντινάκης Δημήτριος με μαύρη ζώνη 1 dan χειρίστηκε έξυπνα κάθε του αντίπαλο φτάνοντας στο χάλκινο μετάλλιο. Η αθλήτρια Χρυσουλάκη Μαρία ενα κορίτσι με σωστές βάσεις αρχίζει να αναρριχεί προς την κορυφή και αυτό είναι εμφανές από πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα.

Η Μαρία κατέκτησε την 3η πανευρωπαϊκή θέση. Ο Γκρεκας Γεώργιος αθλητής που αγωνίζεται στην κατηγορία αντρών πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση. Κοντά στην αποστολή και δίπλα στον προπονητή βρισκόταν βασικά στελέχη των Gerontis fighters Μαρίνα Θεργιάκη  και Τζανίδης Ηλίας.  Όλοι οι αθλητές είχαν μια δυνατή αγωνιστική παρουσία παίρνοντας θάρρος να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά.