16/04/2024

Στέφανος Ξένος: «Ξεκίνησα με ήττες και σήμερα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής»!

Τρομερή πορεία από τον Ξένο μέχρι την κορυφή, απέδειξε πως το Ελληνικό Καράτε θα...πετύχει

Μία σπουδαία επιτυχία για το Ελληνικό Καράτε πέτυχε ο Στέφανος Ξένος που αγωνίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ-21 της Χιλής και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο ταλαντούχος αθλητής που προέρχεται από μία παραδοσιακή οικογένεια Καράτε τονίζει μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του πως ξεκίνησε την καριέρα του με ήττες όμως η επιμονή του τον οδήγησε στην κορυφή.

Ο Ξένος πέτυχε συνολικά πέντε νίκες και μάλιστα με ανατροπές που ανέδειξαν το αγωνιστικό του πάθος. Ο νεαρός Καρατέκα εκπροσωπεί την ανερχόμενη γενιά και ευελπιστεί να σημειώσει ανάλογες επιτυχίες.

«Αν και στις μέρες μας τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως οικονομικά αλλά γενικότερα στον τομέα του αθλητισμού, θεωρώ πως με πολύ σκληρή δουλειά η νέα γενιά μπορεί να θυμίσει τις παλιές καλές επιτυχίες. Και ευελπιστώ πως έχει ήδη γίνει η αρχή», μας τονίζει στα πρώτα του λόγια ενώ για το κατά πόσο πίστεψε πως θα φτάσει σε αυτή την επιτυχία επισημαίνει.

«Πίστευα ότι μπορούσα να το κάνω. Με είχα δει πολλές φορές ήδη, μέσα στο μυαλό μου να το κάνω. Παρόλα αυτά, το μεγάλο φαβορί μεταξύ άλλων ήταν ο Καζακος, επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής. Όταν τον νίκησα στο τρίτο ματς, ήξερα ότι δεν θα χάσω από κανέναν».

Στον τελικό ο Ξένος κατάφερε να κερδίσει με ανατροπή και όπως αναφέρει είχε αυτοπεποίθηση για να το πετύχει.

«Πόνταρα στην εμπειρία μου αλλά και στις δυνατότητες μου, ειδικά μετά από τέσσερις νίκες που γύρισα πάλι σκορ. Ειδικά όταν σκεφτόμουν την πρώτη θέση, δεν θα το άφηνα να φύγει».

Τέλος ο Ξένος θέλησε να στείλει το μήνυμα του προς τους νέους αθλητές που μπορούν μέσα από την σκληρή δουλειά και την επιμονή να πετύχουν.

«Ξεκίνησα με ήττες στον τομέα του πρωταθλητισμού, δούλεψα σκληρά, συνέχισα με ακόμη σκληρότερες ήττες. Πιο πικρές. Τώρα, μετά από χρόνια, είμαι Παγκόσμιος και Πανευρωπαϊκός πρωταθλητής. Μην τα παρατάς πότε. Να ευχαριστιέται την κάθε στιγμή. Να πονέσεις πολύ.

Να έχεις φίλους αλλά και οικογένειά που να σε στηρίζει. Πάντα να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Και μην σταματάς, αν δεν κάνεις το όνειρο σου, πραγματικότητα. Το μετάλλιο είναι της οικογένειας μου, όχι δικό μου. Σας ευχαριστώ για όλα».