28/03/2024

Ρε, Aghayev πλάκα μας κάνεις;

Μοναδικός στο είδος του ο Αζέρος που πιστοποίησε για μία ακόμη φορά πως είναι ο κορυφαίος καρατέκα της εποχής μας και δικαιωματικά ανήκει στο πάνθεον των κορυφαίων όλων των εποχών.

Ο Rafael Aghayev για πέμπτη φορά στην καριέρα του κατάφερε να στεφθεί χρυσός στο Παγκόσμιο της Αυστρίας κι έτσι βαστάει ένα «τιτάνιο» ρεκόρ με πέντε χρυσά μετάλλια!

Συνοπτικά ο Αζέρος ξεκίνησε τη συλλογή χρυσών μεταλλίων στα παγκόσμια πρωταθλήματα το 2006 στην κατηγορία των -70 κιλών στο Τάμπερε της Φιλανδίας και συνέχισε το 2008 με δύο στο Τόκιο (σ.σ. στα -70 κιλά και στην Open). Το τέταρτο ήρθε το 2010 στο Βελιγράδι και ολοκλήρωσε φτάνοντας τα πέντε στο Λιντς.

Τα πέντε χρυσά του Aghayev αποτελούν ρεκόρ ενώ ακόμη μεγαλύτερο είναι το ρεκόρ του στα ευρωπαϊκά χρυσά εκεί που ο θρυλικός καρατέκα μετράει 10!

Να σημειώσουμε πως το «διαμάντι» ανάμεσα στα χρυσά του μετάλλια έχει και δύο ασημένια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, πράγμα που σημαίνει επτά μετάλλια το σύνολο…

Επίσης δεν έχουμε μετρήσει τα χρυσά που έχει κατακτήσει ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παγκοσμίου καράτε σε World Games και European Games.

agagev