18/04/2024

Πτήση με… όνειρα

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Με την προοπτική των διακρίσεων η Εθνική ομάδα Shotokan Karate «πετάει» για την Αυστραλία την ερχόμενη Δευτέρα στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος Skif , με στόχο έναν και μοναδικό… τα μετάλλια. Το Fightsports. gr βρέθηκε στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και είδε την δουλειά που γίνεται και είναι εξαιρετική. Μάλιστα μας μίλησαν τα μέλη της αποστολής που αν μη τι άλλο δείχνουν πως αξίζουν προσοχής και στήριξης από όλους.

Αρχικά μας μίλησε ο sensei Γκάζι Κέιβαν για τα μετάλλια που περιμένει, αλλά και τις αντιξοότητες που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα.

«Σε άλλα παγκόσμια πρωταθλήματα οι αθλητές μας έχουν φέρει μετάλλια. Από αυτή την ομάδα η Χριστοδούλου και η Καβακοπούλου θα πάνε στο Παρίσι για το WKF.  Ήταν μία απόφαση δική μου. Οι Παππάς και Γιδάκος έχουν φέρει μετάλλια. Ο Γιδάκος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και από τους δύο περιμένω μετάλλια. Δυστυχώς η ομάδα έχει αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα και δεν θα έρθουν όλοι. Είναι παράλογο να ζητήσω βοήθεια από το κράτος και ευτυχώς είχαμε τους χορηγούς της Χριστοδούλου και μας βοήθησαν για όλα τα παιδιά».

Η συνέχεια ανήκε στον παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Γιδάκο, που σαν πιο έμπειρος από τους παραπάνω, έδωσε το σύνθημα για τις μεγάλες επιτυχίες που μπορεί να πετύχει η ομάδα.

« Φέτος είναι μία δυνατή σεζόν. Έχω ξεπεράσει τις δυνατότητες μου. Θέλω δυνατές μάχες. Ο στόχος μου είναι να κάνω αυτό που έκανα το 2009. Είναι δύσκολο διότι θα είναι στους τρείς πόντους. Από εκεί και πέρα, θα κάνω το καλύτερο δυνατό να είμαι μέσα στα μετάλλια. Αν φύγει ο πρώτος αγώνας ανεβαίνω. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί σίγουρα, έχουμε δουλέψει ομαδικά. Με το δάσκαλο έχουμε κάνει καλή δουλειά. Έχουμε τις δυνατότητες. Δεν εξαρτάται βέβαια μόνο από εμάς. Όνειρο κάθε αθλητή είναι να μπει στην Ολυμπιάδα το καράτε. Θα περιμένουμε…».

Τον λόγο πήρε η Χριστίνα Καβακοπούλου που μας μίλησε για τους δικούς της στόχους.

« Είμαι πάρα πολύ καλά. Έχω προπονηθεί πάρα πολύ. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την αποστολή στην Αυστραλία. Θα πάμε στο Παρίσι.  Νιώθω πάρα πολύ καλά, ελπίζω να πετύχω αυτά που θέλω. Στόχος είναι η καλή εμφάνιση και η κατάταξη. Έχει ανέβει πάρα πολύ ο πήχης και περιμένουμε και μετάλλια».

Στην συνέχεια μας μίλησε  ο Δημήτρης Μιτάκος που στάθηκε στα δικά του… όνειρα για την διοργάνωση.

« Νιώθω χαλαρός και συνάμα έτοιμος για το παγκόσμιο. Ο στόχος μου είναι να πάρω ένα μετάλλιο. Σε συλλογικό επίπεδο πιστεύω ότι θα φέρουμε επιτυχίες αν το πιστέψουμε. Είναι πολύ καλό το επίπεδο μας. Είναι και οι άλλες χώρες πολύ δυνατές».

Η σειρά ήταν της Κατερίνα Μελίδου να μιλήσει για την αγωνιστική της κατάσταση και τους στόχους της.

« Είμαι έτοιμη, έχω κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Θέλω να πάει καλά η ομάδα να πάρουμε μετάλλια και μία καλή θέση για μένα. Έχω το πείσμα και ελπίζω πως θα κάνω κάτι καλό. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε έχουμε τον δάσκαλο που μας στηρίζει και είμαστε πολύ τυχεροί».

Παράλληλα ο αθλητής Γρηγοριάδης μας μίλησε για την μεγάλη πρόκληση στο Skif.

« Έχουμε το ηθικό ανεβασμένο και είναι μεγάλη μας τιμή που θα εκπροσωπήσουμε την χώρα μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Να τιμήσουμε την πατρίδα μας. Στους προηγούμενους αγώνες στην Βουδαπέστη πήραμε μετάλλια. Στόχος είναι πάντα η καλή εμφάνιση. Κάθε αγώνας είναι πρόκληση».

Τέλος δηλώσεις έκανε ο Κωνσταντίνος Παππάς, που κουβαλάει πολλές διακρίσεις και ευελπιστεί να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.

« Θεωρώ ότι είμαι πολύ έτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά. Το χρυσό μετάλλιο είναι ο στόχος μου. Νομίζω ότι υπάρχουν αθλητές που έχουν εμπειρία. Έχω φτάσει σε μία ηλικία και ξέρω να διαχειρίζομαι το άγχος. Μπορεί αυτό πλέον να γυρνάει θετικά για μένα. Προετοιμαζόμαστε εδώ και έναν χρόνο. Ελπίζω να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία και τα μετάλλια».