19/04/2024

Πρεμιέρα με καλές εμφανίσεις για την Εθνική Ελλάδας

Πολύ καλή η παρουσία των Ελλήνων και Ελληνίδων καρατέκα την πρώτη ημέρα του 25ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καράτε.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε για την πρώτη μέρα του 25ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καράτε Ανδρών Γυναικών που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Αναλυτικά:

«Πολύ καλή ήταν η παρουσία των Ελλήνων και Ελληνίδων καρατέκα, στην πρώτη ημέρα του 25ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καράτε Ανδρών Γυναικών που διεξάγεται στο Ντουμπάι, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 αθλητών από 105 χώρες. Οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας σε τρεις περιπτώσεις έφτασαν «μια ανάσα» από τα ρεπεσάζ.

Στα +85κ ανδρών ο Γιώργος Τζάνος έμεινε στις λεπτομέρειες εκτός μεταλλίων. Ξεκίνησε ιδανικά με τρεις νίκες και προκρίθηκε στα προημιτελικά φτάνοντας έως τον τελικό του pool στο οποίο συμμετείχε. Εκεί, έχασε 2-1 από τον Κροάτη Άντζελο Κβέσιτς, ο οποίος όμως στη συνέχεια αποκλείστηκε στον ημιτελικό κι έτσι δεν έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον πρωταθλητή μας.

Η Βίκυ Πανετσίδου ήταν εντυπωσιακή με δύο νίκες στην κατηγορία -68κ, αλλά έπεσε πάνω στη χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκιο, την Αιγύπτια Αμπντελαζίζ. Πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις, ηττήθηκε 1-0, όμως η Αμπντελαζίζ αποκλείστηκε αμέσως μετά και δεν «τράβηξε» τη Βίκυ στα ρεπεσάζ, όπου συμμετέχουν όσοι αθλητές ηττήθηκαν από τους δύο φιναλίστ.

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ) ξεκίνησε με νίκη, αλλά έχασε στον Β΄ γύρο από τον Μαροκινό Τσααμπί ο οποίος έφτασε έως τον ημιτελικό και αποκλείστηκε. Έτσι, μετά τους Τζάνο, Πανετσίδου, και ο Μαστρογιάννης έχασε «στο παρά πέντε» την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο στα ρεπεσάζ.

Επίσης, η Έλενα Χατζηλιάδου αποκλείστηκε στον πρώτο της αγώνα για την κατηγορία των +68κ καθώς ηττήθηκε 3-1 από τη Βραζιλιάνα Παντίλια, το ίδιο και ο Βασίλης Βρούτσης (-75κ) με αντίπαλο τον Κολομβιανό Τριβίνο.

Αύριο (17/11) στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ρίχνονται οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Ελλάδας στους προκριματικούς Κούμιτε. Συγκεκριμένα από τις 9 (ώρα Ελλάδας) το πρωί θα αγωνιστούν η Μαρία Στόλη (-55κ), η Χριστίνα Νίκα (-61κ), ο Στέφανος Ξένος (-60κ) και ο Διονύσης Ξένος (-67κ).»