26/04/2024

Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο Παραδοσιακού Οκιναβέζικου Καράτε, 8-12 Αυγούστου Κραν, Σλοβενία

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο Okikukai Uechi Ryu Karate στο Κραν (Kranj) της Σλοβενίας, που πραγματοποιήθηκε από 8 εώς 12 Αυγούστου. Το σεμινάριο περιελάμβανε πρωινές και απογευματινές προπονήσεις και ολοκληρώθηκε με εξετάσεις μαύρων ζωνών την τελευταία μέρα. Από το Ελληνικό Αρχηγείο του Okikukai Uechi Ryu (Μαυροκορδάτου 84, Βόλος) συμμετείχαν οι Τζούνης Αντώνης (2Dan) και Αρβανιτόπουλος Κώστας (2Kyu), μαθητές του Δασκάλου και Επικεφαλή Μιχάλη Γρηγόρη (Jun Shihan 4Dan). Ο Τζούνης Αντώνης συμμετείχε και στις εξετάσεις μαύρων ζωνών όπου προήχθη επιτυχώς στο βαθμό του Ni-Dan (2Dan).

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού ήταν το Βελιγράδι της Σερβίας όπου φιλοξενήθηκαν και προπονήθηκαν για 3 μέρες υπό το Δάσκαλο Popovic Vladimir (Shihan 7Dan) και Djordjevic Vladimir (Jun Shihan 4Dan). Είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της σερβικής πρωτεύουσας, όπως το Κάστρο Καλεμέγκνταν, το μουσείο Νίκολα Τέσλα, το ζωολογικό κήπο και να κάνουν μια μίνι κρουαζιέρα στα νερά του Σάβα και του Δούναβη. Εν συνεχεία ενσωματώθηκαν στη σερβική αποστολή και όλοι μαζί ταξίδεψαν οδικώς μέχρι τη Σλοβενία. Το σεμινάριο διεξήχθη στην πόλη Κραν (Kranj) της Σλοβενίας, μια μικρή πόλη 30.000 κατοίκων με γραφικά σοκάκια, αρκετό πράσινο, σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από την κοσμοπολίτικη λίμνη Μπλεντ.

Τη διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβε το αρχηγείο του Okikukai Σλοβενίας με επικεφαλή το Δάσκαλο Igor Prasnikar (Kyoshi 7Dan) και δίδαξαν οι: Master Tsutomou Nakahodo (Hanshi 10Dan), Yamashiro Hirokuni (Kyoshi 8Dan), Yonamine Masanori (Kyoshi 8Dan), Arashiro Masako (Shihan 5Dan). Τόσο ο ίδιος ο δάσκαλος Nakahodo όσο και οι υπόλοιποι δάσκαλοι της αποστολής δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το τεχνικό και μαχητικό επίπεδο των Ευρωπαίων Καρατέκα, αλλά και από το οργανωτικό επίπεδο του σεμιναρίου και ανανέωσαν το Ραντεβού τους για το 2014 στη Γερμανία. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους δήλωσαν κι εκείνοι ενθουσιασμένοι τόσο για την ευκαιρία που τους δόθηκε από το αρχηγείο του Okikukai (Okinawa Karate Do Kyokaki, Οκινάουα Ιαπωνιας) όσο και απο τον αριθμό των συμμετοχών που έφτασαν τις 194 από 10 χώρες (Κροατία 48, Γερμανία 24, Μ. Βρετανία 5, Ελλάδα 2, Ιταλία 5, Ρωσία 1, Σερβία 14, Ελβετία 1, Ουκρανία 1, Σλοβενία 93).

Το ελληνικό αρχηγείο Okikukai Uechi-Ryu και ο δάσκαλος Μιχάλης Γρηγόρης συγχαίρουν τους δυο μαθητές για τη συμμετοχή και εκπροσώπηση του στο διεθνές σεμινάριο. Τέλος πληροφορούν το κοινό ότι οι προπονήσεις για τη χρονιά 2013-14 έχουν ήδη ξεκινήσει και οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στη σχολή μας επί της οδού Μαυροκορδάτου 96 με Αναλήψεως, Τηλ. 24214 02657. Καλούμε όσους ενδιαφέροντα να γνωρίσουν από κοντά την πρακτική και ρεαλιστική πολεμική τέχνη του Οκιναβέζικου Καράτε, ανεξαρτήτου επιπέδου και ηλικίας, για μια δωρεάν δοκιμαστική – εισαγωγική προπόνηση. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο site της σχολής www.okikukai.gr

no images were found