29/03/2024

Πανετσίδου: «Αφιερώνω τα μετάλλια μου σε αυτούς που σταμάτησαν να κυνηγούν τα όνειρά τους»

Η Βίκυ Πανετσίδου μία από τις πιο πετυχημένες αθλήτριες γενικά στην Ελλάδα έχει καταφέρει να κάνει γνωστή σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης στο χώρο του καράτε και να θεωρείται από τους συναθλητές και τις αντιπάλους της ως μία εκ των κορυφαίων καρατέκα αυτή τη στιγμή στον κόσμο. 


Αυτό που έχει κάνει γνωστή και καταξιωμένη την Πανετσίδου στο διεθνές στερέωμα του καράτε δεν είναι τα λόγια αλλά οι πράξεις καθώς η Ελληνίδα καρατέκα κυριαρχεί στη χώρα μας και διακρίνεται συνεχόμενα στο εξωτερικό. Πρόσφατο παράδειγμα οι συμμετοχές και τα μετάλλια που πρόσθεσε στη συλλογή της αγωνιζόμενη στα Karate-1 της Ολλανδίας και του Ντουμπάι.

Το Fightsports επικοινώνησε με την Βίκυ Πανετσίδου προσπαθώντας να κάνει μία σύντομη ανασκόπηση στις πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας όπως επίσης και για τους μελλοντικούς της στόχους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο (σ.σ. ρεπορτάζ για το πρωτάθλημα).

 

 

Πρωτάθλημα Ελλάδας και δύο συνεχόμενα μετάλλια σε K-1 του Ρότερνταμ και του Ντουμπάι. Πώς έχεις καταφέρει υψηλές αποδόσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μ’ένα πρόγραμμα γεμάτο ταξίδια;

«Αυτός ο μήνας ήταν σχεδόν ιδανικός. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να νιώθω κουρασμένη μετά από 15 ματς σε ένα μόλις μήνα. Το σωστό πρόγραμμα προπόνησης, οι καλές ώρες ύπνου, η καλή διατροφή και φυσικά η συχνή αθλητική μάλαξη με βοήθησαν σε αυτές τις υψηλές αποδόσεις χωρίς κούραση και τραυματισμούς.»

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

«Επόμενος μου στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Τουρκία τον Μάιο. Μέχρι τότε όμως στόχος μου είναι να βγει το προπονητικό σχέδιο όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να είμαι 1000% έτοιμη στις 4 Μαΐου που και αγωνίζομαι.»

Πώς φάνηκε στα δικά σου τα μάτια το γεγονός πως τρεις Έλληνες σε μία διοργάνωση έφυγαν με τρία μετάλλια;

«Αυτό το Karate-1 για μένα ήταν ένα από τα ωραιότερα διότι πήγαμε τρία άτομα τελείως μόνοι μας και καταφέραμε και οι τρεις να βρισκόμαστε στο βάθρο. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό που καταφέραμε και εύχομαι κάθε φορά να γυρίζουμε χαμογελαστοί. Η ελληνική ομάδα έχει τεράστια προσόντα!»

 

 

Αφιερώνεις κάπου το μετάλλιο του Ντουμπάι;

«Το αφιερώνω σε ανθρώπους που για κάποιο λόγο σκέφτηκαν να σταματήσουν να προσπαθούν και να κυνηγούν τα όνειρα τους. Στη ζωή μας, εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε την αρχή, αλλά και το τέλος!»

Θα ήθελα να μας εξηγήσεις πώς ο Πανημαθιακός σύλλογος του Νίκου Πανετσίδου κατορθώνει όλα τα χρόνια να παράγει φουρνιές πρωταθλητών;

«Το μυστικό μας είναι η πολύ σκληρή και ασταμάτητη δουλειά, μέσω της συνεχούς γνώσης των προπονητών του Πανημαθιακού με αποτέλεσμα την εξέλιξη και διαχρονικότητα των επιτυχιών μας.»

 

Διαβάστε επίσης στο Fightsports:

Το πιο δυνατό… μπούστο των ΜΜΑ μας «πρόδωσε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Cody vs. Dillashaw στο UFC 213 και όχι στο main event!

O Lomachenko δεν είναι άνθρωπος! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στα Social Media γίνεται η μεγάλη… μάχη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ FACEBOOK