25/04/2024

Πέτρος Ίμβριος: Oι πολεμικές τέχνες σε κάνουν… άνθρωπο

Ο Πέτρος Ίμβριος είναι γνωστός για τις ικανότητες του πάνω στην πίστα, αλλά είναι και ένας άνθρωπος που λατρεύει τις πολεμικές τέχνες.


Από 12 χρονών κάνει Shotokan καράτε, αλλά κατέληξε στο ΚickBoxing, που από τα λεγόμενα του και μόνο, καταλαβαίνει κανείς πως το έχει… ερωτευτεί. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, λίγες ώρα πριν την έναρξη του Κ-1 World Max και εκείνος μας έδωσε το φαβορί για την σημερινή βραδιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέτρου Ίμβριου στο Fightsports. gr

Πέτρο είναι γνωστό ότι ασχολείσαι με τις πολεμικές τέχνες. Πως προέκυψε αυτό;
Εγώ ξεκίνησα με το καράτε στα 12, συγκεκριμένα Shotokan και πήρα μαύρη ζώνη. Μετά ασχολήθηκα με KickBoxing, τότε ήταν Full contact. Είχα παίξει σε αγώνες κυρίως διασυλλογικούς, μεταξύ σχολών. Έκανα προπόνηση στην Θεσσαλονίκη στους Αρμάγους…
Πως καταφέρνει κανείς να συνδυάσει το ξενύχτι(ελέω δουλειάς) με τις πολεμικές τέχνες;
Παλαιότερα που χρειαζόταν να ξενυχτήσω καθημερινά ήταν πιο δύσκολα. Τώρα που είναι μία, δύο φορές την εβδομάδα, 8 ώρες ύπνος μου αρκούν. Αν τρέφεσαι σωστά και κοιμάσαι όλα είναι καλά. Επίσης πρέπει να αγαπάς το άθλημα.
Πως μπορεί το Kickboxing να σε βοηθήσει πάνω στη… πίστα;
Σε βοηθάει στην καθημερινότητα σου. Βλέπουμε ανθρώπους να βρίζονται στα φανάρια και να χτυπιούνται. Αν έκαναν όλοι αυτοί μία πολεμική τέχνη, θα ήταν και καλύτεροι άνθρωποι. Βγαίνει όλη η ενέργεια σου στο γυμναστήριο και είσαι πιο χαλαρός. Βρίσκεις την ισορροπία σου.
Κάποιος αθλητές που ξεχωρίζεις στην Ελλάδα;
Ο Ζαμπίδης είναι φίλος μου και μαχητής παγκόσμιου επιπέδου. Το 2007 ήμουν μαζί του στην Ιαπωνία. Είναι μεγάλη κλάση και καταφέρνει να στέκεται αντάξια απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Ο Πάρης ο Βασιλικός που έφτασε να παίζει στο Κ-1 απέναντι σε θρύλους σαν τον Hoost και τον Le Banner. Ο Κακαρίκος είναι πολύ καλός, κάναμε μαζί προπονήσεις στον Αρμάγο. Ο Μπένοφ μεγάλος αθλητής. Να πω βέβαια και για τον δάσκαλο των δασκάλων, Γιώργο Μάλλιο, που προπονούμαι εδώ και 13 χρόνια. Είναι καταπληκτικός και μπορεί άνετα να αναλάβει οποιονδήποτε αθλητή. Καλός είναι και ο Λευτέρης ο Χαχαμίδης.
Δώσε μας το… δικό σου φαβορί για το Κ-1…
Ο Μιχάλης Ζαμπίδης πρέπει να το πάρει. Είναι στην Αθήνα η διοργάνωση και παρά το ότι έχει δύσκολους αντιπάλους, όπως ο Shower και Κyshenko, με την ενέργεια του κόσμου που θα τον στηρίζει… θα το πάρει!!!