18/04/2024

Πέντε μετάλλια στο Wado-Kai η Ελλάδα

Η χώρα μας συμμετείχε μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο 45ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wado-Kai, όπου ανάμεσα σε 23 συνολικά χώρες που έλαβαν μέρος, κατέκτησε 5 μετάλλια, 1 χρυσό & 4 χάλκινα, τα οποία την έφεραν στη 12η θέση τελικής κατάταξης.Αναλυτικά το δελτίο:


«Η ελληνική Ομάδα Wado- Kai μέσα από το έργο του αρχηγού προπονήτη Γεώργιου Μαρκάκου και Εθνικού Προπονητή Wado Kai Διογένη Κυψελίδη, κατάφερε να σηκώσει την ελληνική Σημαία ψηλά και να κερδίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και το σεβασμό όλων των άλλων χωρών. Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι ότι η χώρα μας πια είναι μόνιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Wado- Kai.

Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλήματος και στην εξέλιξη των αθλητών που λαμβάνουν μέρος. Ευελπιστούμε ότι το νέο αυτό άνοιγμα θα αποτελέσει την αρχή σε μια επιτυχημένη αγωνιστική σταδιοδρομία των Ελλήνων αθλητών του Wado – kai Karate στο εξωτερικό. Αναλυτικά τα ονόματα των αθλητών μας στα μετάλλια ήταν ως εξής:

1η Θέση Kumite Under 14 – 50kgr Μπούρτζη Νεφέλη

3η Θέση Kumite Under 14+50 kgr Ελευθερία Μαρκάκου

3η Θέση Kata Female +36 Αργυρώ Σκαρλή

3η Θέση Senior Male Team Kumite (Μαρκάκος Γ, Κυψελίδης Δ,Βαλαβάνης Γ, Παπαδόπουλος Α, Καλαϊτζάκης Ανάργυρος)

3η Θέση Team Kata +18 (Μαρκάκου Ε, Μπουγαδάκη Σ, Βασιλειώτη Ε.) 45th European Wado – Kai Cup.»