26/04/2024

Πέντε εκπληκτικά γεγονότα που δεν γνώριζες για το Karate Kid

Η ταινία του 1984 στιγμάτισε τα παιδικά μας χρόνια και ο Ντάνιελ Λαρούσο έγινε ένας από τους αγαπημένους ήρωες εκείνης της εποχής.


Το καλό παιδί που χρειάστηκε να τα βάλει με όλους και τα κατάφερε χάρη στο μεγαλείο του καράτε. Πάμε να δούμε πέντε εκπληκτικά γεγονότα που ίσως δεν γνώριζες για την ταινία.

Ο Λαρούσο έπρεπε να χάσει το ματς!

Στην τελευταία σκηνή μάχης βλέπουμε τον Λαρούσο να χτυπά στο πρόσωπο τον αντίπαλο του. Σε point karate τουρνουά φυσικά αυτό δεν επιτρέπεται οπότε ο πρωταγωνιστής θα έπρεπε να χάσει το παιχνίδι με ντισκλαλιφιέ!

Την κλωτσιά του γερανού δεν την επιχείρησε ποτέ ο δάσκαλος Μιγιάγκι!
Ο άνθρωπος που είδαμε στην ταινία να ανεβαίνει στην κορυφή ενός ξύλινου κορμού και να κάνει την τεχνική του γερανού δεν ήταν ο δάσκαλος του Λαρούσο αλλά ο Darryl Vidal που την εκτέλεσε για λογαριασμό του. Το ίδιο άτομο συμμετέχει και στο τουρνουά καράτε το οποίο τελικά κέρδισε ο πρωταγωνιστής.

Η μουσική γράφτηκε για το Rocky 3!

Άλλο ένα απίθανο γεγονός είναι η μουσική που συνοδεύει το τουρνουά καράτε που πρωταγωνιστεί ο Λαρούσο. Αυτή γράφτηκε από τον Bill Conti για την ταινία Rocky 3, ονόματι “You’re the Best”.

Ο ρόλος είχε προταθεί σε Σον Πεν και Τσάρλι Σιν

Δεν ξέρουμε αν θα μας άρεσαν σε αυτό τον ρόλο οι δύο παραπάνω ωστόσο η παραγωγή αρχικά έκανε πρόταση στον Σον Πεν και στον Τσάρλι Σιν. Εκείνοι την αρνήθηκαν ενώ ο παραγωγός απέρριψε τον γιο του Κλιντ Ιστγουντ κάτι που μάλιστα τον εξόργισε.

Το όνομα «Karate Kid» προήλθε από την DC Comics

Υπήρχε χαρακτήρας ως Karate Kid που συμμετείχε στην DC Comics και στο Legion of Superheroes. Μάλιστα η εταιρία έδωσε την συγκατάθεση της για να χρησιμοποιηθεί το όνομα. Στο τέλος η παραγωγή ευχαρίστησε την εταιρία για την παραχώρηση των δικαιωμάτων.