28/03/2024

Οι «14» Έλληνες Καρατέκα του Open de Paris

Ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του Καράτε εάν όχι το κορυφαίο όσον αφορά την ποιότητα και την οργάνωση ξεκινάει αυτήν την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Ο λόγος για το ξακουστό «Open de Paris» στο οποίο αρκετοί Έλληνες έχουν διακριθεί ανά τα χρόνια. Πέρυσι, η Βίκυ Πανετσίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της.


Το Fightsports θα σας παρουσιάσει σήμερα όλους τους Έλληνες (σ.σ. 14 στο σύνολο) που θα αγωνιστούν στο κορυφαίο τατάμι που στήνει η WKF για τα K-1 ανά τον κόσμο. Αρκετοί «γαλανόλευκοι» καρατέκα βρίσκονται ήδη στο Παρίσι και ανάμεσα τους μερικοί που έχουν σημειώσει επιτυχίες στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Η Βίκυ Πανετσίδου είχε βγει πέρυσι πρώτη, ο Γιώργος Τζάνος το 2016 κι αυτός έφερε το αργυρό μετάλλιο ενώ το 2012 ο Νίκος Γιδάκος επίσης είχε πάρει την τρίτη θέση.

Μαζί με τους εμπειρότερους ακολουθεί και η νέα γενιά καρατέκα με επιτυχίες όπως ο Διονύσης Ξένος.

Ηχηρή η απουσία από το κορυφαίο αυτό πρωτάθλημα της ασημένιας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Έλενας Χατζηλιάδου, καθόσον όπως είναι γνωστό οι αθλητές μας για να αγωνιστούν στα συγκεκριμένα καράτε μίτινγκ καλύπτουν με προσωπική ζημία τα έξοδα τους.

Αναλυτικά οι συμμετέχοντες ανά κατηγορία:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ Kumite:

-61 κιλα 

Κουδουνάκου Ελευθερία
Λιάσκου Ιωάννα
Πλαστράκη Κατερίνα

-68 κιλα

Πανετσίδου Βασιλική 

ΑΝΔΡΕΣ Kumite:

-60 κιλά
Σερεμετάκης Μιχαήλ

-67 κιλά
Γιδάκος Νίκος
Καρωτός Διονύσης

Ξένος Διονύσης

-75 κιλα
Μπασούκος Νίκος
Δόβας Αρίστος
Κοσμάς Νίκος

-84 κιλά
Σαϊσάνας Χρήστος

Τζάνος Γεώργιος

+84 κιλά
Παναγιωτόπουλος Διονύσης