20/04/2024

Άγγελοι του Τσάρλι αλά ελληνικά!

Είναι όμορφες, χαρισματικές με χιούμορ και διάθεση για πολλές επιτυχίες. Μπορεί η παρουσία τους στα τατάμι να είναι γεμάτη δυναμισμό, παρ’όλα αυτά η παρουσία τους στα γραφεία του fightsports.gr γέμισε το χώρο μας με λάμψη. Ο λόγος; Μα, φυσικά για τους… τρεις Άγγελους του Τσάρλι, του ελληνικού Καράτε και συγκεκριμένα στα Kata.

Η Ντόρα Κολινάκη, η Αλεξάνδρα Παππά και η Μαργαρίτα Κολινάκη μας επισκέφθηκαν, εδώ στο fightsports.gr, και σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης μας μίλησαν για όλους και για όλα. Άλλωστε τα τρία υπέροχα κορίτσια είναι η ελπίδα μας για πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό και φυσικά το… όπλο τους, δηλαδή το δέσιμο και η αγάπη που τρέφουν η μία για την άλλη, σίγουρα φέρνει την υλοποίηση των στόχων τους… μισό βήμα πριν την επίτευξη.

Η Ντόρα, η Αλεξάνδρα και η Μαργαρίτα μας αποκάλυψαν τα σχέδια τους, μας μίλησαν για την καθημερινότητά τους σε μία συζήτηση που κινήθηκε, φυσικά, γύρω από τη μεγάλη τους αγάπη που δεν είναι άλλη εκτός από το Καράτε.

Ακολουθεί η ενδιαφέρουσα συνέντευξη των εκθαμβωτικών Καρατέκα:

Το λόγο από τις τρεις Καρατέκα, πρώτη πήρε, η… δύναμη της ομάδας, η γεμάτη αυτοπεποίθηση, Ντόρα Κολινάκη η οποία μας παρουσίασε την ομάδα:

«Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση στο fightsports.gr. Είμαστε οι Ντόρα Κολινάκη, Μαργαρίτα Κολινάκη και Αλεξάνδρα Παππά που αποτελούμε το ομαδικό Kata στην Ελλάδα και έχουμε καταφέρει Πανελλήνιες, Βαλκανικές διακρίσεις και ένα χρυσό στο Karate-1».

Εν συνεχεία, η Ντόρα μας πήγε πίσω στο χρόνο, μιλώντας μας για το πώς αποφάσισε να ξεκινήσει στο Καράτε:

«Όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία, μου άρεσε πολύ να βλέπω ταινίες που είχαν ως βασικό στοιχείο τις πολεμικές τέχνες. Μεγαλώνοντας, λοιπόν, με τον Τσάκι Τσαν, τον Μπρους Λι και τον Βαν Νταμ επηρεάστηκα θετικά, όπως όλα δείχνουν και ξεκίνησα να προπονούμαι πάνω στο Καράτε. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι το συγκεκριμένο άθλημα είναι η ζωή μου.

Ξεκίνησα, λοιπόν, όταν ήμουν 8 ετών και ασχολήθηκα και με Kata και με Kumite.   Πάντως, σύντομα το πρώτο με… κέρδισε και ασχολήθηκα αποκλειστικά με αυτό. Έπαιξα στο ξεκίνημα μου σε πολλά φιλικά πρωταθλήματα και σε ηλικία 15 ετών έλαβα μέρος στο πρώτο μου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατακτώντας την 1η θέση.

Πώς… έκατσε, όμως, και αμφότερες δημιούργησαν μία τόσο δυνατή ομάδα στα Kata;

«Με την αδερφή μου ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί τα Kata, γεγονός που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί πλεονέκτημα, αφού σαν δίδυμες μπορούμε να έχουμε άριστο συγχρονισμό. Λίγο αργότερα, μπήκε για… καλός μας, στην καθημερινότητά μας η Αλεξάνδρα και γίναμε ομάδα-οικογένεια. Από μικρές ονειρευόμασταν και με την αδερφή μου και την Αλεξάνδρα να δημιουργήσουμε μία ισχυρή ομάδα στα Kata. Γίναμε κολλητές και πλέον είμαστε αδερφές!»

Για τη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της, η Ντόρα μας εξομολογήθηκε:

«Η σημαντικότερη εμπειρία μου ήταν όταν πριν από 2 μήνες κατέκτησα μαζί με την Μαργαρίτα και την Αλεξάνδρα το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο στο Karate-1 κερδίζοντας μια πολύ δυνατή χώρα , την Αίγυπτο. Η πιο άσχημη στιγμή ήταν όταν πριν από δύο χρόνια τα δώσαμε όλα για. να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό και τελικά επιλέχθηκε άλλη ομάδα. Το ξεπεράσαμε, όμως, και συνεχίζουμε δυναμικά!

Ζητώντας της να μας αποκαλύψει ένα μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημά της, η Ντόρα Κολινάκη επισήμανε:

«Το πλεονέκτημα μου είναι ότι είμαι δυναμική και δεν έχω άγχος. Αυτό μου το πλεονέκτημα με βοηθάει, καθώς δημιουργεί την πειθώ προς τους διαιτητές των Kata. Μειονέκτημα μου ότι όταν τυχαίνει να βρεθώ πίσω στο σκορ την ώρα του αγώνα χάνω λίγο την ψυχραιμία μου».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η… ήρεμη δύναμη της ομάδας, Αλεξάνδρα Παππά…

Πώς ξεκίνησε λοιπόν η Αλεξάνδρα στο χώρο του Καράτε;

«Λίγο πολύ κι εγώ από τις ταινίες ξεκίνησα να ενδιαφέρομαι… ζεστά για τις πολεμικές τέχνες. Μία… ωραία πρωία, λοιπόν, αποφάσισα να πάω στους γονείς μου και απλά να τους ανακοινώσω πως… αύριο ξεκινάω! Έτσι κι έγινε, ήμουν 8 ετών τότε. Μου άρεσε τόσο πολύ που στα 15 μου, πλέον, είχα αποφασίσει να πέσω στα… βαθιά και συγκεκριμένα στο αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματός μου. 

Καλέσαμε την Αλεξάνδρα να μας περιγράψει την καθημερινότητα των προπονήσεων της ομάδας της και να μας αποκαλύψει, επίσης, αν ποτέ μία τόσο δεμένη ομάδα πέρασε κάποια κρίση:

«Κάνουμε προπονήσεις καθημερινά δύο ή και περισσότερες ώρες. Αυτό από μόνο του μας έχει βοηθήσει να γίνουμε ένα! Φυσικά, όπως είναι λογικό, το δύσκολο πρόγραμμα και το άγχος έφεραν εντάσεις, όμως τίποτα το ιδιαίτερο. Πάντα είμαστε αγαπημένες και συγκεντρωμένες στο στόχο μας»…

Καλό και άριστο το ομαδικό πνεύμα, αλλά έχει η Αλεξάνδρα ατομικούς στόχους:

«Προσωπικός μου στόχος και ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου είναι να κατακτήσω κάποιο μετάλλιο σε επίπεδο Γυναικών σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κumite και θα κάνω τα πάντα για να πετύχω».

Η μοναδική… μελαχρινή της παρέας, Αλεξάνδρα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα;

«Το βασικό μου μειονέκτημα είναι ότι πολλές φορές πριν πατήσω τατάμι αγχώνομαι αλλά μόλις ξεκινήσει ο αγώνας, ξεχνιούνται όλα. Το πλεονέκτημα μου είναι ότι ακούω πολύ τους δασκάλους μου».

Η δυναμική Αλεξάνδρα έχει δημιουργήσει κάποια πρότυπα αθλητών από τα οποία παραδειγματίζεται;

«Θεωρώ πως υπάρχουν πολύ αξιόλογοι αθλητές στον χώρο του καράτε που πραγματικά είναι σπουδαίοι και σαν άνθρωποι. Απο αυτούς ξεχωρίζω ιδιαίτερα τους:Kώστα Παπαδόπουλο ,Δημήτρη Τριανταφύλλη ,Γιώργο Τζάνο, Σπύρο Μαργαριτόπουλο όπως επίσης και από γυναίκες την Βίκυ Πανετσίδου και την Βίκυ Κοσμίδου που έχουν πολλές διακρίσεις. Να μην ξεχνάμε όμως πως υπάρχουν και μικρότεροι σε ηλικία αθλητές που έχουν μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό όπως είναι ο Νίκος Κοσμάς που είναι και αγαπημένος φίλος μου. Όσον αφορά στα Kata ξεχωρίζω τους: Λευτέρη Κωνσταντακόπουλο, Σοφια Λιβιτσάνου και Βιβιάννα Μπουλούμπαση»…

Για το τέλος αφήσαμε την… ντροπαλή της όμορφης παρέας, Μαργαρίτα Κολινάκη. Από την οποία αρχικά ζητήσαμε να μας πει πώς ξεκίνησε ο… έρωτας της με το Καράτε;

«Παρέα με την αδερφή μου και βλέποντας ταινίες «κόλλησα» κι εγώ με το Καράτε. Ο πατέρας μας ήταν αυτός που μας παρότρυνε να ασχοληθούμε με τα σπορ. Έβλεπε και εκείνος ταινίες μαζί μας και μας ώθησε προς τα εκεί. »

Πώς καλύπτει ή μία την άλλη κατά τη διάρκεια των προπονήσεων;

«Εμείς πλέον λειτουργούμε σαν ομάδα! Δεν υπάρχει το εγώ…  Όταν εν παραδείγματι τραυματίζεται κάποια είμαστε εκεί η μία για την άλλη, σαν… τρίδυμες. Εκτός τατάμι είμαστε και πάλι δεμένες πολύ! »

Εν συνέχεια η Μαργαρίτα μας μίλησε για τα όνειρά της, που αν μη τι άλλο είναι κοινά με των «αδερφών» της:

«Το όνειρο μας ήταν από μικρές να γίνουμε δασκάλες και να ανοίξουμε σχολή στην Σαντορίνη. Το μόνο που μας λείπει είναι η εμπειρία διότι έχουμε πολλά αγωνιστικά χρόνια μπροστά μας. Σκεφτείτε ότι στην Σαντορίνη δεν έχει σχολές εκτός από μία Ταε Κβον Ντο. Από εκεί και πέρα στο οικονομικό κομμάτι μας λείπουν οι χορηγοί, δυστυχώς»…

Ολυμπιάδα και… ξερό ψωμί:

«Αγωνιστικά και εφόσον μπει το καράτε στην Ολυμπιάδα θέλουμε να συμμετάσχουμε, είναι ένα… τρελό όνειρο! Είδατε και στο Παρίσι τί διοργάνωση διεξήχθη. Ήταν απλά καταπληκτική»…

Όσον αφορά τα πρότυπά της η γλυκιά και συνάμα δυναμική Μαργαρίτα επισήμανε:

«Όσο για τα πρότυπα μου είναι ο Γιώργος Τζάνος και η Βιβιάννα Μπουλούμπαση. Υπάρχουν πολύ μεγάλοι αθλητές με τεράστιες διακρίσεις στον χώρο μας. Ο καθένας προσπαθεί και είναι άξιος γι’ αυτό που κάνει»…

Τέλος, ζητήσαμε από την Μαργαρίτα να μας μιλήσει για τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του δικού της χαρακτήρα:

«Το μειονέκτημα μου είναι ότι είμαι αγχώδης, αλλά έχω αυτοπεποίθηση και δεν παύω ποτέ να προσπαθώ».

Τα κορίτσια, δεν παρέλειψαν, φυσικά να ευχαριστήσουν και τους δασκάλους τους για τη βοήθεια, αλλά και για την… έμπνευση, προς τις επιτυχίες, που τους προσφέρουν…

 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την οικογένειά μας που πάντα μας στηρίζει και φυσικά τους Δασκάλους μας Ξένο Νεκτάριο και Σουμπασάκη Μαρίζα για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια διότι χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Επίσης τους Εθνικούς μας Προπονητές κ. Κανέλη Γιάννη , κ. Κραββαρίτη Άρη και  κ. Γκουβούση Κώστα για την πολύτιμη βοήθεια τους».

Πάντως, η ομορφότερη στιγμή για το fightsports.gr, πέρα από την παρουσία των ίδιων των κοριτσιών, ήταν όταν αμφότερες με μια… φωνή μας ευχήθηκαν για την καλή συνέχεια της δικής μας προσπάθειας:

«Η ύπαρξή σας έχει προσφέρει κάτι διαφορετικό στο χώρο. Είστε δίπλα σε όλους τους αθλητές και αυτό το εκτιμούν όλοι. Μακάρι να συνεχίσετε ανάλογα και θα δικαιωθείτε. Φυσικά, έχοντας πάντα άριστη υγεία… » 

no images were found