25/04/2024

Νικολέτα Ζερβού: Το Ελληνικό καράτε ακμάζει και θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες

Το «σπίτι των επιτυχιών» γίνεται η Ελλάδα στο Καράτε μετά και την νέα διάκριση της Νικολέτας Ζερβού στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


Η νεαρή αθλήτρια του Α.Σ Οδυσσέα ξεχώρισε στα Κάτα και έφτασε την κατάκτηση του τέταρτου μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Fightsports.gr επικοινώνησε με την Ζερβού μετά την επιτυχία της. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πέτυχες κάτι πολύ σπουδαίο για το Ελληνικό καράτε. Ήταν μέσα στα πλάνα σου να φτάσεις στο μετάλλιο κι αυτή την φορά;
«Σαφώς. Μια θέση στο βάθρο είναι πάντα , στόχος. Το μετάλλιο είναι η επιβράβευση των προσπαθειών μας. Μας δίνει δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά».

Ποια πιστεύεις ότι ειναι τα συστατικά της επιτυχίας για να φτάσεις κανείς τόσο ψηλά στο Καράτε;

«Το καράτε είναι η ζωή μου, ασχολούμαι με αυτό απο σχεδόν 6 ετών. Μου δίνει ενέργεια (όσο και αν με εξαντλεί) μου δίνει κίνητρο να προσπαθώ για το καλύτερο, μου δίνει ψυχική ηρεμία.

Κάθε αθλητής προσαρμόζει τη ζωή του στο άθλημα που αγαπά. Η επιτυχία έχει μια και μοναδική συνταγή: πάθος για το άθλημα, ατελείωτες ώρες προπόνησης, ταλέντο και φυσικά έναν εξαιρετικό προπονητή. Έχω την χαρά να προπονούμαι στον Οδυσσέα ένα σύλλογο που πραγματικά είναι η οικογένεια μου».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Having them is unique !! ❤❤ #ourteam #karate #teamkata #Europeans

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ɴɪᴋᴏʟᴇᴛᴀ ᴢᴇʀᴠᴏᴜ (@nicole_zervou) στις

Είναι η δεύτερη τεράστια επιτυχία μετά από αυτή της Χατζηλιάδου. Θεωρείς πως το Ελληνικό Καράτε βρίσκεται σε ακμή;

«Η διάκριση της Έλενας έδωσε νομίζω το κίνητρο για να αγαπήσει το καράτε και ο κόσμος που δεν το γνωρίζει καλά ως άθλημα. Η προβολή από τα ΜΜΕ των προσπαθειών και των διακρίσεων μας θα οδηγήσει στο τατάμι πολλά νέα παιδιά. Ναι το καράτε αυτή τη στιγμή ακμάζει και μπορεί να προσφέρει μεγάλες διακρίσεις για τη χώρα μας».

Ένα μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό μέσω της επιτυχίας σου;

«Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους γονείς και σε όλα τα παιδιά που σκέφτονται να ασχοληθούν με το καράτε είναι να μην διστάσουν. Είναι ένα άθλημα που μόνο να τους προσφέρει μπορεί.

Έχουμε πολλές δυνατότητες, έχουμε θέληση για σκληρή δουλειά, έχουμε πείσμα, και μπορούμε να ανέβουμε στην κορυφή. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί το άθλημα, εμείς δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και η πολιτεία με όσο το δυνατό περισσότερες παροχές».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

365 new days and also 365 new chances!! Happy New year ❤❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ɴɪᴋᴏʟᴇᴛᴀ ᴢᴇʀᴠᴏᴜ (@nicole_zervou) στις