27/04/2024

Νίκος Κοσμάς: Χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο

Άλλη μία σημαντική διάκριση για τον Νίκο Κοσμά στο Kumite Karate στα -75 κιλά, ο νεαρός καρατέκα κατέκτησε την πρώτη θέση. Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο Fightsports.gr για την επιτυχία του. Αναλυτικά:

Νίκο κατάφερες να κατακτήσεις το χρυσό μετάλλιο. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου και που φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια στο Καράτε;

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Επόμενος στόχος,πλέον,είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μονπελιέ της Γαλλίας σε ένα μήνα.

Είμαι 23 ετών και έχω κατακτήσει τα πάντα στην U21 κατηγορία,παραμένοντας για πολύ καιρό #1 στην παγκόσμια κατάταξη στην συγκεκριμένη κατηγορία. Μεγάλος μου στόχος πλέον είναι να αναρριχηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και στην κατηγορία την οποία αγωνίζομαι πλέον στων ανδρών (-75kg),αρχής γενομένης από το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Δεν θα σας κρύψω πως κρυφή μου επιθυμία είναι η συμμετοχή του καράτε στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο 2020,να συμβαδίσει και με την δίκη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες.Θα ήταν ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Είσαι ένας Καρατέκα με εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας σου. Θα δοκίμαζες ποτέ να μπεις στις ΜΜΑ;

«Η αλήθεια είναι πως είμαι φαν των ΜΜΑ και παρακολουθώ αρκετά τα δρώμενα.Γενικά δεν είμαι απο τους ανθρώπους που λένε όχι σε νέες προκλήσεις,μου αρέσει να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Πόσο μάλλον σε κάτι που μου αρέσει τόσο πολύ.Οπότε,ίδωμεν…».

xartis

Ο αθλητισμός περνάει κρίση παράλληλα με τα προβλήματα της χώρας. Τι θεωρείς πως πρέπει να κάνουν οι αθλητές από την πλευρά τους για να τον κρατάνε ζωντανό;

«Δυστυχώς η κατάσταση μόνο ευνοϊκή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για κάποιον που αθλείται ή ακόμα πιο συγκεκριμένα κάνει πρωταθλητισμό στη χώρα μας.Οι ελλείψεις ει ναι αρκετές σε πολλούς τομείς.Παρ όλα αυτά,η συνεχής δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που κάνει ο καθένας είναι ο πρώτος παράγοντας που θα κρατήσει τον αθλητισμό  ζωντανό.Πρέπει να διατηρούν τη φλόγα μέσα τους πάντα αναμμένη και να να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τη σβήσει.

Σημαντικό βέβαια πέρα από όλα αυτά τα ρομαντικά θα είναι να βρεθεί και μια χρυσή τομή ανάμεσα σε φορείς της πολιτείας και φορείς του αθλητισμού,ώστε να διευκολύνουν την όλη κατάσταση.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους προπονητές μου Ξένο Νεκτάριο και Σουμπασακη Μαρίζα που τόσα χρόνια είναι στο πλευρό μου και τους νιώθω σαν οικογένεια μου πλέον. Όπως επίσης και τον νέο μου χορηγό www.stospiti.gr,που με στηρίζει το τελευταίο διάστημα σε αυτήν μου την προσπάθεια.Ευχαριστώ και σας για την δουλειά που κάνετε για τα μαχητικά αθλήματα».