25/04/2024

Νίκος Κοσμάς: «Ονειρεύομαι την Ολυμπιάδα!»

Μετράμε αντίστροφα πλέον έως ότου να γίνει η επίσημη ανακοίνωση εάν θα βρίσκεται ή όχι το Καράτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Το fightsports.gr συνεχίζει το πετυχημένο αφιέρωμα «Καράτε στους Ολυμπιακούς» και μετά τους Παπαδόπουλο, Τριανταφύλλη, Πανετσίδου και άλλους κορυφαίους καρατέκα φιλοξενεί σήμερα έναν Έλληνα πρωταθλητή νέας γενιάς.

Ο λόγος για τον Νίκο Κοσμά. Ο νεαρός καρατέκα έχει τιμήσει το εθνόσημο με τις επιτυχίες του στο εξωτερικό ενώ εγχώρια μονοπωλεί την κορυφή και τα χρυσά μετάλλια.

Σε μία εξαιρετική ανάλυση ο Κοσμάς μιλάει στο κορυφαίο μαχητικό portal για τους λόγους που το Καράτε πρέπει να είναι στους Ολυμπιακούς ενώ αποκαλύπτει και τα δικά του ολυμπιακά όνειρα εάν και εφόσον φυσικά η Ολυμπιακή Επιτροπή πει το μεγάλο «ναι».

ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΡΑΤΕΚΑ ΕΓΙΝΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΕ VIDEO GAME;

-Είσαι ένας νέας γενιάς πρωταθλητής και λόγω ηλικίας μπορείς να ονειρεύεσαι τον εαυτό σου σε μια Ολυμπιάδα. Μίλησε μας σχετικά με αυτό το όνειρο…

-Ευχαριστώ για την πρόσκληση και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης της οικογένειας του καράτε που μας δίνετε αυτό το βήμα να μιλήσουμε για κάτι τόσο σπουδαίο που πρόκειται να συμβεί για το άθλημα μας.

Σε μόλις λίγα 24ωρα θα γνωρίζουμε αν τελικά θα βρισκόμαστε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του Τόκιο 2020, μετά από πολυετή προσπάθεια,δεν σου κρύβω πως κάθε βράδυ λίγο πριν κοιμηθώ,όσο πλησιάζει ο καιρός,το κάνω εικόνα μέσα μου πως θα είναι να βρίσκομαι και εγώ εκεί.

Η αλήθεια είναι πως ηλικιακά θα είμαι στα 27, θεωρητικά στην καλύτερη αγωνιστική ηλικία και η επιθυμία μου να είμαι εκεί είναι τεράστια.

Έχω βάλει ήδη σαν στόχο να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και θα δώσω ότι έχω για να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα όσο περνάει από το χέρι μου.

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

-Γιατί το καράτε πρέπει να βρίσκεται στο πρόγραμμα του Τόκιο το 2020;

-Το καράτε έχει πολλούς λόγους να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες,αλλά θα σταθώ σε 2 βασικούς για μένα.Ο πρώτος είναι πως το καράτε ως πολεμική τέχνη και άθλημα συνδέεται άρρηκτα με το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις αξίες που αυτό αντιπροσωπεύει,όπως σεβασμός,ισότητα,»ευ αγωνίζεσθαι» κλπ.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως το καράτε είναι πλέον ένα από τα πιο εμπορικά και πολυπληθή αθλήματα στον κόσμο και με διάφορες ενέργειες που πραγματοποιούνται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει την ικανότητα να μπει και να παραμείνει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για πολύ καιρό,σκορπώντας χαμόγελα ευτυχίας στα εκατομμύρια που ασχολούνται με αυτό το άθλημα.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΕ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

-Ποιες οι επόμενες αγωνιστικές σου υποχρεώσεις και ποιος ο ή οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;

Για μένα η φετινή σεζόν που έρχεται,είναι ιδιαίτερα σημαντική και ξεκινάει από νωρίς.Ήδη έχω ξεκινήσει προετοιμασία και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κάποια camps προετοιμασίας, αφού στα τέλη Οκτωβρίου έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αυστρία.

Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων παίρνει σάρκα και οστά,αφού από φέτος κιόλας θα αρχίσω να κυνηγάω την πρόκριση. Αναμένουμε λοιπόν την απόφαση και στέλνω μήνυμα ενότητας σε όλο τον κόσμο του καράτε και εύχομαι σε λίγες μέρες να βλέπουμε χαμόγελα ικανοποίησης στα πρόσωπα μας.

ΞΕΝΟΣ: ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ