18/04/2024

Μαρία Σάκκαρη: «Με έδιωξαν από την σχολή Καράτε την πρώτη μέρα»

Η Ελληνίδα Θεά του τένις ατύχησε στο Καράτε αλλά έγινε μία σπουδαία αθλήτρια

Η Μαρία Σάκκαρη είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου, στο τένις ωστόσο το πέρασμα της από μία σχολή Καράτε δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο. Την ώρα που φουλάρει την προετοιμασία της για το Wimbledon, η προσπάθεια της να γίνει Karate Kid δεν στέφθηκε με επιτυχία.

«Οταν ήμουν παιδί ασχολήθηκα με την κολύμβηση, το τρέξιμο, το μπαλέτο, ακόμη και το καράτε. Αλλά, με έδιωξαν από το μάθημα καράτε την πρώτη ημέρα που πήγα, γιατί γελούσα υπερβολικά. Απλά μου φαινόταν τόσο αστείο. Πήγα μόνο επειδή το έκανε ο αδελφός μου, Γιάννης. Εκείνος έμεινε, εγώ όχι. Δεν υπήρχε περίπτωση να γινόμουν επαγγελματίας», παραδέχθηκε.

Η Σάκκαρη είναι Ελληνίδα αθλήτρια τoυ τένις, κορυφαία για το 2020. Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 στην Αθήνα. Στα 18 της χρόνια μετακόμισε στη Βαρκελώνη για τέσσερα χρόνια. Το 2017 επέστρεψε στην Αθήνα. Ο προπονητής της από το 2017 είναι ο Άγγλος Tom Hill, ο νεαρότερος προπονητής αυτή τη στιγμή στο γυναικείο τουρ (24 ετών), και πλέον διαμένει στο Μόντε Κάρλο. Έχει ύψος 172 εκατοστά, είναι δεξιόχειρας και κάνει ρεβέρ και με τα δύο χέρια.

Έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2012 με την Εθνική Ελλάδας στο Fed Cup. Η πρώτη στης WTA νίκη ήρθε στον 1ο γύρο του Australian Open το 2016, όπου έφθασε μέχρι τον 2ο γύρο ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Έχει κορυφαία κατάταξη τα νούμερα 20 (24/02/2020) και 169 (09/09/2019) στα μονά και τα διπλά αντίστοιχα και θεωρείται η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, μετά τη Λένα Δανιηλίδου (Ρεκόρ Καριέρας Νο.14).

Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση Grand Slam καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά.

Από τότε δίνει δυναμικά το ‘παρών’ σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν (1η φορά : 2020) και τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον (1η φορά : 2017), του Roland Garros (1η φορά : 2018), αλλά και του Αμερικανικού Όπεν (1η φορά : 2017).

Έχει παίξει με τις κορυφαίες τενίστριες παγκοσμίως.

Η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, ήταν επίσης τενίστρια έχοντας ρεκόρ καριέρας το No 43.

Πηγή πληροφοριών: Wikipedia

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAKKATTACK (@mariasakkari)