28/03/2024

Μία γεννημένη νικήτρια… αποκαλύπτεται στο fightsports.gr!

Είναι από τις πιο μικρές σε ηλικία, επιτυχημένες αθλήτριες στην Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά η Τζωρτζίνα Ξένου με τις επιτυχίες της ανά τον κόσμο έχει καταφέρει να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Ελλάδας για διεθνείς διακρίσεις… Το fightsports.gr είχε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει την νεαρή πρωταθλήτρια στα γραφεία του και να την… ανακρίνει εφ όλης της ύλης! Διαβάστε, κατ’ αποκλειστικότητα για τα όνειρα της ζωής της, τον… έρωτα της με το Καράτε, τους στόχους της, αλλά και την τεράστια νίκη που πέτυχε κόντρα στη… μοίρα!

Απολαύστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Τζωρτζίνας Ξένου:

Τζωρτζίνα έχεις καταφέρει πολλά πράγματα σε μικρή ηλικία. Ποιο είναι το μυστικό σου;
Σημαντικό ρόλο έχει παίξει ότι αγαπάω αυτό που κάνω και για αυτό σπαταλάω πάρα πολλές ώρες στην προπόνηση μου. Το πείσμα και η θέληση μου για αυτό, πιστεύω ότι είναι το μυστικό μου. Κάνω την μία φορά τρεις ώρες κι άλλες φορές παραπάνω. Παράλληλα προσπαθώ να τα πηγαίνω καλά και στο σχολείο και μέχρι στιγμής τα καταφέρνω.
Οι γονείς σου είναι και προπονητές σου. Σε έχει βοηθήσει αυτό στην πορεία σου;
Είναι αλήθεια αυτό. Έχω μεγαλώσει μέσα σε μία σχολή καράτε και μου έκαναν μάθημα από μικρή. Οι γονείς μου είναι προπονητές στη σχολή και γονείς στο σπίτι.
Οι συμμαθητές σου πως σε αντιμετωπίζουν;
Επειδή πολλοί συμμαθητές, κάνουν καράτε και η σχολή μας στην Πετρούπολη έχει καλή φήμη αντιμετωπίζω αγάπη περισσότερο. Με σέβονται και δεν έχω κανένα παράπονο. Δεν με φοβούνται ιδιαίτερα, πιο πολλοί με πειράζουν…
Έχει χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις το καράτε εκτός σχολής;
Όχι δεν το χρησιμοποιώ εκτός. Μου έχει προσφέρει ιδιαίτερη φιλοσοφία η σχολή και γενικότερα το καράτε, κάτι που με έχει βγάλει από δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μου.
Σου έτυχε μία δύσκολη κατάσταση στη ζωή σου. Εσύ φάνηκες δυνατή και νίκησες. Ποιο ήταν το μυστικό σου;
Στην αρχή η αλήθεια είναι ότι αναρωτιόμουν τι μου συμβαίνει. Κάθισα και σκέφτηκα ότι έπρεπε να συνέλθω και να γυρίσω στην παλιά μου ζωή. Το Καράτε με βοήθησε πολύ, μερικές φορές έκανα μόνη μου προπόνηση, ενώ ο γιατρός μου το είχε απαγορεύσει. Το θετικό ήταν πως ήταν δίπλα μου συμμαθητές και συναθλητές.
Ποιος είναι ο στόχος σου μελλοντικά στο άθλημα;
Να δουλεύω συνεχώς για να πετύχω αυτά που θέλω. Να πάω στο Ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο και να γίνω μία μέρα προπονήτρια όπως η μητέρα μου και πατέρας μου.
Κάποιους αθλητές που θαυμάζεις;
Τον Νίκο Κοσμά και τον αδερφό μου Διονύση που είναι παράδειγμα για μένα. Κάνει προπόνηση και μετά πάει σχολείο, τα συνδυάζει όλα με τρομερό τρόπο, η θέλησή του είναι παράδειγμα για μένα. Επίσης θαυμάζω τον Αντόνιο Ντίαζ.
Μία ευχή για το Fightsports.gr;
Σας έχω γνωρίσει από κοντά και έχω να πως ότι έχετε μεγάλη θέληση και αγαπάτε αυτό που κάνετε. Δουλεύετε πολύ και θα ανταμοιφθείτε για αυτό.
Για το τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου, που χωρίς αυτούς δεν θα έκανα αυτά που έχω κάνει. ΤηνJet oil και τους Αλέξανδρο, Λένα Μαμιδάκη.