29/03/2024

Συνεργασία Τragakis Studio με Vari Sports Club και Gym Tonic για να μάθεις αυθεντικό Tang Soo Do

Μια πολύ δυνατή συνεργασία μεταξύ του αθλητικού συλλόγου Tragakis Studio στον Άγιο Δημήτριο και των γυμναστηρίων Vari Sports Club στην Βάρη και Gym Tonic στην Γλυφάδα ξεκινά.Αναλυτικά το δελτίο τύπου:


«Στους χώρους αυτούς πρόκειται να ξεκινήσουν παιδικά τμήματα παραδοσιακού κορεάτικου καράτε Tang Soo Do για ηλικίες από 4 έως 15 ετών ενώ παράλληλα για τους ενήλικες πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτοποριακό πρόγραμμα αυτοάμυνας Fightback, με δάσκαλο τον Δημήτρη Κυπριώτη.

Το Tang Soo Do, συγγενής του Tae Kwon Do και του ιαπωνικού Karate πρόκειται να δώσει την δυνατότητα στον μαθητή να γνωρίσει τις παραδοσιακές άοπλες και μη φόρμες της τέχνης ενώ παράλληλα μέσω της εξάσκησης με αντίπαλο και των τεχνικών αυτοάμυνας ο μαθητής θα εξελιχθεί όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά.

Η έναρξη της σχολικής ζωής ενός παιδιού σηματοδοτεί μια περίοδο όπου διαμορφώνεται στο αναπτυσσόμενο σώμα του η προσωπικότητα καθώς και ο χαρακτήρας του.

Το τμήμα της  παραδοσιακής πολεμικής τέχνης Tang Soo Do  που απευθύνεται σε ηλικίες 4-15 ετών δίνει την δυνατότητα στον μαθητή-αθλητή να εξελιχθεί παίρνοντας τα απαραίτητα εφόδια για το σχολείο, την καθημερινότητα του και τους αγώνες της ζωής που ακολουθούν.

Η πειθαρχία, ο σεβασμός και η ευγενή άμιλλα είναι στοιχεία που ο δάσκαλος έχει στόχο να υιοθετήσουν και στην συνέχεια να ενστερνιστούν οι μαθητές του.

Η σωματική διάπλαση σε συνδυασμό με την τεχνική κατάρτιση στον χώρο άσκησης αναπτύσσει σωματικά τον ασκούμενο με απώτερο σκοπό την σωστή στάση σώματος, της αναπνοής, της δύναμης και της ευλυγισίας ώστε να εξελιχθεί στο χώρο των πολεμικών τεχνών που αποτυπώνεται στην ίδια του την ζωή.

Το Fightback είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αυτοάμυνας για ενήλικες άντρες και γυναίκες βασισμένο σε διάφορες τεχνικές ασιατικών πολεμικών τεχνών όπως Tang Soo Do, Shotokan Karate, Sanda (Chinese Kick-Boxing), Judo και Ju-Jitsu.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να καλλιεργηθεί στους ασκούμενους η τεχνική της αυτοάμυνας ώστε να ανταπεξέλθουν επιτυχώς σε πιθανή ανασφαλή κατάσταση. Οι ειδικές ασκήσεις του προγράμματος θα ενδυναμώσουν παράλληλα συγκεκριμένες μυικές ομάδες οι οποίες είναι απαραίτητες για χτυπήματα, αποκρούσεις κλπ.

Η παρακολούθηση του προγράμματος FightBack πρόκειται να συντελέσει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης, της ευεξίας και γενικότερα της σωματικής και ψυχικής υγείας του ατόμου».

Παρακάτω ακολουθούν οι ώρες των προγραμμάτων:

Για το γυμναστήριο Gym Tonic:

TANG SOO DO

Τρίτη 16:00 – 17:00

Πέμπτη 16:00 – 17:00

Παρασκευή 16:00 – 17:00

FIGHTBACK

Δευτέρα 20:00 – 21:00

Τετάρτη 20:00 – 21:00

Σάββατο 13:00 – 14:00

Για το γυμναστήριο Vari Sports Club:

TANG SOO DO

Τρίτη 18:00 – 19:00

Πέμπτη 18:00 – 19:00

Σάββατο 11:00 – 12:00

FIGHTBACK

Τρίτη 21:15 – 22:15

Πέμπτη 19:00 – 20:00

Παρασκευή 20:00 – 21:00