29/03/2024

Κώστας Κιμούλης: Το μήνυμα δίνει η Τζωρτζίνα

Μία ταινία που θα προκαλέσει αίσθηση στο Πανελλήνιο θα είναι αυτή, του Κώστα Κιμούλη, ονόματι «Ευχή», που αφορά την περιπέτεια υγείας της Τζωρτζίνας Ξένου και θα προβληθεί τον Νοέμβριο. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης φιλοξενείται σήμερα στο Fightsports. gr  και μιλάει για τον λόγο που τον παρακίνησε να κάνει αυτή την ταινία, ενώ αποθεώνει την νεαρή  πρωταθλήτρια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μήνυμα στέλνει πρώτη η Τζωρτζίνα, με αυτό που πέτυχε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Κιμούλη στο Fightsports. gr:

Πως αποφασίσατε να επιλέξετε την συγκεκριμένη ιστορία;

Εδώ είναι το αξιοσημείωτο της ιστορίας, ότι αυτή ήρθε και με βρήκε. Πρίν ένα χρόνο περίπου κοντά στα Χριστού-γεννα του 2011 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από το “ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ” λέγοντας μου την ιστορία της Τζωρτζίνας και ότι ετοιμάζεται να εκδοθεί το βιβλίο. Αμέσως μετά μου εκδηλώνουν την ευχή της Τζωρτζίνας ότι θα ήθελε να γίνει ταινία και να πρωταγωνιστήσει η ίδια. Δεν θα ήθελα μόνο να αναφερθώ στο ότι για να γίνει μια κινηματογραφική ταινία χρειάζεται το λιγότερο μισό εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για μία ευχή που δεν έχει ξαναζητηθεί ποτέ από κανένα παιδάκι, όχι μόνο στην Ελλάδα που υπάρχει το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ από το 1996, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Για απλή πληροφόρηση το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ έχει ξεκινήσει στην Αμερική απο το 1980, υπάρχει σε πάνω από 36 χώρες και έχουν εκπληρωθεί πάνω απο 250.000 ευχές. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι αυτή η ευχή και πόσο ψηλά έβαλε τον πήχη η Τζωρτζίνα! Αυτό είναι και το δικό μου στοίχημα. Να μπορέσουμε μέσα στην κρίση όχι μόνο να βρούμε τα χρήματα για να γίνει η ταινία αλλά και να πραγματοποιηθεί το «αδύνατο» για πολλούς!

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσω της ταινίας;

Το μήνυμα μακάρι να ήταν μόνο ένα. Εἰναι πολλά. Το βασικότερο το έχει δώσει πριν την ταινία η Τζωρτζίνα. Και όλοι ξέρουμε ποιό είναι! Αυτό έπεισε και μένα για να κάνω την ταινία, ότι όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να το πιστεύουμε αληθινά!

Πιστεύετε πως σε αυτές τις δύσκολες εποχές μία τέτοια ταινία μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο και πως;


Ο πατέρας μου έλεγε ότι “Δεν υπάρχει δε μπορώ, δεν θέλω υπάρχει”. Για όλα μπορούμε εύκολα, να βρίσκουμε δικαιολογίες. Πιστεύω, ότι από την στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος, κουβαλάει μέσα του και ένα σακουλάκι με δικαιολογίες. Πολλές φορές βγάζει και λέει, πριν ακόμα του συμβεί κάτι κακό ή δεχτεί κάποια άρνηση. Βρίσκει μια δικαιολογία, την λέει και νομίζει, ότι το ξεπέρασε και πάει παρακάτω χωρίς καν να προσπαθήσει. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν αρχίσει οι άνθρωποι να ψάχνονται περισσότερο να βρουν τον αληθινό εαυτό τους και να πιστεύουν σε αυτούς με αποτέλεσμα ότι και αν τους συμβεί να μπορούν να το πολεμήσουν και αν βγουν νικητές ή χαμένοι είναι καλύτερα απο το να μην έχουν προσπαθήσει καθόλου. Δείτε τι γίνεται σήμερα λόγω της κρίσης. Έχω την αισιοδοξία, ότι αργά ή γρήγορα θα το συνειδητοποιήσουν, δουν την ουσία και θα ξεπεράσουν τα εμπόδια που βλέπουν μπροστά τους.

Πιστεύετε πως ο αθλητισμός βοήθησε την Τζωρτζίνα να βγει νικήτρια;

Ο αθλητισμός ειδικά στην ζωή των παιδιών και των εφήβων έχει τεράστια σημασία, τόσο στην οργανική όσο στην ψυχολογική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Βασικά βοηθάει στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης στον εαυτό σου. Η Τζωρτζίνα είχε μάθει από τους γονείς της, ότι σ’ έναν τελικό αγώνα δεν κερδίζεις το ασημένιο μετάλλιο, απλά χάνεις το χρυσό. Πόσο πιο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει αυτή η φράση, όταν αγωνίζεσαι σ έναν τελικό  αγώνα για την ζωή σου; Και μία μικρή είδηση που έχει την σημασία αυτών που λέω. Στην ταινία η Τζωρτζίνα θα λέγεται Νίκη.

Ποιοι ηθοποιοί θα συμμετάσχουν και ποια ήταν τα κριτήρια για να επιλέξετε τον καθένα;

Ξέρω ότι θα θέλατε να σας δώσω και άλλη είδηση, αλλά εκτός της Τζωρτζίνας που θα ενσαρκώσει τον εαυτό της με την μοναδική ηθοποιό που έχουμε μιλήσει και κλείσει μέχρι σήμερα, κατά κάποιο τρόπο, είναι η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΧΟΥ, που θα υποδυθεί την μητέρα της. Πως οδηγήθηκα εκεί; Την ξέρω χρόνια την Κατερίνα και πιστεύω στις δυνατότητες της παρά πολύ και όχι μόνο στο δράμα, αλλά και στην κωμωδία, διαλέγοντας την πριν πολλά χρόνια για έναν ρόλο σε ένα από τα επεισόδια που είχα σκηνοθετήσει στα «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ». Εδώ μέτρησε και η ομοιότητα που έχει με την Τζωρτζίνα. Αυτοί οι δύο είναι και οι βασικοί ρόλοι.

Kίμωνας Οζζ.