26/04/2024

Καράτε – Ζίου Ζίτσου «Ακάδημος, συνέπεια και δουλειά!

Μια από τις πιο φημισμένες σχολές του Πειραιά, το ΑΣ Καράτε – Ζίου Ζίτσου «Ακάδημος» και ο επικεφαλής προπονητής Θεοχαρόπουλος Βασίλειος, μιλάει στο fightsports.gr για τους στόχους του συλλόγου, τις πολεμικές τέχνες που διδάσκονται και τι κάνει τον «Ακάδημο» να έχει ξεχωρίσει σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο.

«Έχετε μία από τις πιο φημισμένες σχολές στην περιοχή του Πειραιά. Ποιος είναι ο στόχος της σχολής και τι πρεσβεύει;

Σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε ένα πόλο έλξης ανθρώπων κάθε ηλικίας στον αθλητισμό, κρατώντας τους μακριά από τις «νόσους» της σύγχρονης εποχής (τσιγάρο, αλκοόλ, παχυσαρκία) και ταυτόχρονα να τους διδάξουμε τις παραδοσιακές αξίες των πολεμικών τεχνών: Ευγένεια, Πειθαρχία, Σεβασμό, Μαχητικότητα. Βλέποντας την αγάπη του κόσμου της περιοχής μας και τον μεγάλο αριθμό των αθλητών μας, ταπεινά θα λέγαμε ότι το έχουμε πετύχει σε μεγάλο ποσοστό.

Δείτε ακόμη: Καταχωρίστε την σχολή σας στον μαχητικό οδηγό του fightsports.gr 

Κάνετε τρία στυλ αξιόλογα όπως το Shitoryu, το Jiu Jitsu και το Brazilian. Που βλέπετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πιο στυλ θεωρείται πιο εξελίξιμο;

Το κάθε τμήμα έχει και τους λάτρεις του. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιο έχει μεγαλύτερη δυναμική από το άλλο. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι μεγάλη μερίδα αθλητών μας ασκούνται και στα δύο, θεωρώντας ότι έτσι ολοκληρώνονται και γίνονται πληρέστεροι σαν αθλητές. Και έχουν δίκιο φυσικά αφού το ένα άθλημα συμπληρώνει το άλλο άριστα και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Θεωρείται μεγάλη προοπτική την είσοδο του Καράτε στους Ολυμπιακούς;

Πιστεύουμε ότι το καράτε βρήκε επιτέλους τη θέση που του αξίζει, μια θέση στην Ολυμπιακή οικογένεια. Οι προοπτικές και οι προκλήσεις είναι τεράστιες. Είναι στο χέρι της παγκόσμιας ηγεσίας του καράτε να το διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να γνωρίσει αυτό το όμορφο και ευγενές άθλημα.

Θα δούμε κάτι καινούριο στην σχολή σας μετά το καλοκαίρι;

Συνταγή που πετυχαίνει λένε δεν την αλλάζεις. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που έχουμε χαράξει με συνέπεια και περισσότερη δουλειά.

Ένα μήνυμα γιατί κάποιος να προτιμήσει την προπόνηση στην ομάδα σας;

Εμείς δεν θα πούμε εάν είμαστε καλύτεροι από άλλους ή όχι. Ούτε εάν “αξίζουμε” παραπάνω. Εμείς λέμε “ελάτε να μας γνωρίσετε, ελάτε να δείτε το περιβάλλον, τους αθλητές μας, την προπόνηση”, και μετά κρίνετε εάν αξίζει να αθληθείτε σε εμάς ή όχι.»

Βρείτε λεπτομέρειες για την σχολή Καράτε – Ζίου Ζίτσου «Ακάδημος» στον Πειραιά, στον μαχητικό οδηγό σχολών του fightsports, τον πιο πλήρη σε όλη την Ελλάδα